אגאדשי טופו
מה צריך? למנה
לטופו:
• 60 גרם טופו
• 3 כפות קורנפלור או עמילן טפיוקה
• 2 כפות שמן
הכנה:
לחתוך את הטופו לקוביות אחידות בגודלן ולספוג בנייר את הנוזלים.להעביר את קוביות הטופו לקערה עם קורנפלור, כך שהקוביות יצופו. לחמם מחבת עם שמן ל־180 מעלות. לטגן את הטופו כדקה מכל צד עד שמזהיב.
למרק:
• 100 מ"ל ציר דאשי (1 כפית אבקת דאשי ו־5 גרם אצת קומבו)
• 10 מ"ל רוטב סויה
• 15 מ"ל מירין
הכנה:
לערבב בסיר ולהרתיח למשך דקה.
להגשה:
• ג'ינג'ר מוחמץ
• צנון יפני
• גבעול בצל ירוק קצוץ
• 5 פטריות נאמקו
מניחים בקערה את כמות הטופו הרצויה ומוזגים מעל את המרק.
מגרדים מעט ג'ינג'ר וצנון יפני ומוסיפים פטריות נאמקו ובצל ירוק קצוץ.
(באדיבות שף יאמה סאן, מסעדת TYO)
ערכים תזונתיים למנה, באדיבות
ד"ר רלי אבל,
דיאטנית בכירה בשירותי בריאות כללית: 404 קלוריות, 6.4 גרם חלבון, 31 גרם שומן, 25.6 גרם פחמימות,
2 גרם סיבים, 60 מ"ג סידן ו־2 מ"ג ברזל.