תוכנית ההתרחבות של ישרוטל: עוד 10 מלונות ו־1,600 משרות
רשת מלונות ישרוטל מתכננת התרחבות בחמש השנים הבאות, כולל 10 מלונות חדשים בתל־אביב, ירושלים, ים המלח ושדה בוקר. הרשת סיימה את 2018 עם הכנסות של 1.44 מיליארד שקל ורווח נקי של 164 מיליון שקל, וזאת לאחר שהשקיעה בשנה החולפת 113 מיליון שקל בשיפוץ בתי המלון.
חמישה מהמלונות החדשים יוקמו בת"א, אומר המנכ"ל ליאור רביב. "אנחנו מאמינים בת"א, היא נחשבת למותג חזק בתיירות הבינלאומית". במתחם דיזנגוף 99 יוקם מלון בהשקעה של 150 מיליון שקל, בבניין לשימור, עם 150 חדרים. היסטוריית הבניין בתרבות הקולנוע הישראלית, כך מובטח, לא תישכח.
עוד מלונות יוקמו בבניין השקם הישן ביפו (131 חדרים), במגדל לאון בטיילת ת"א (250 חדרים), בצפון הירקון (156 חדרים) ובפינת הרחובות אחד העם ונחלת בנימין (מלון בוטיק עם 88 חדרים).
מחוץ לת"א ייתווספו מלון בכיכר ציון בירושלים, מלון הסוויטות בראשית ים המלח ומלון קדמא בשדה בוקר - שצפוי להיפתח בשנה הבאה.
בימים אלה גם נמשך השיפוץ, שלא לומר הקמה מחדש, של מלון מצפה הימים בצפון. עלות השיפוץ כ־60 מיליון שקל, והיא כוללת תוספת חדרים וסוויטה נשיאותית בבניין נפרד. המסעדה במלון תהפוך לכשרה. "בניגוד לת"א, מלונות ברחבי הארץ חייבים להיות כשרים כי הם מסתמכים על קבוצות, בהן של צה"ל, המשטרה ומקומות עבודה. יש מסעדה מחוץ למלון שלא תהיה כשרה ותעבוד גם בסופי שבוע", אמר רביב. "בת"א זה שונה לגמרי, המלונות נסמכים על תיירות עסקית ותיירים שאינם יהודים, ולכן הכשרות היא לא חלק ממה שהם מחפשים במלון".
לדברי רביב, בחמש השנים הקרובות יגדל מספר מלונות הרשת מ־20 כיום ל־30. מספר החדרים של הרשת יגדל מ־4,222 ל־5,700 ומספר העובדים מ־5,200 ל־6,800.
רביב התייחס גם לסגירת שדה דב בעוד שלושה חודשים, והגדיר אותה "טירוף": "מישהו פה השתגע לגמרי. רשות שדות התעופה יודעת שנתב"ג לא יכול להכיל את התנועה הפנים־ארצית לאילת. בכל מקרה לא תהיה בנייה בשטח שיתפנה בעשור הקרוב, אפשר בינתיים להשאיר את השדה שיפעל. סגירתו תחסל את התעבורה הפנים־ארצית ותפגע קשה באילת".

