שתף קטע נבחר
 

איך הקוקילידה הכשרה לפסח?

לקראת החג השיקו בגלידות נסטלה מהדורה כשרה לפסח ונטולת גלוטן של קוקילידה. המוצר לפסח דומה למוצר הרגיל — שתי עוגיות שוקולד עם צימוקים ואגוזים וביניהם גלידת וניל — אך מעט יקר יותר (12־14 שקל ליחידה). בחברה מסבירים שחומרי הגלם לפסח (כמו קמח תפוחי אדמה), מייקרים את עלות הייצור.

 

ואיך הטעם?

 

הזמנו 26 טועמים בגילים שונים, ילדים ומבוגרים, והגשנו להם קוקילידה רגילה וקוקילידה כשרה לפסח. 16 טועמים הבחינו בהבדל בין שני המוצרים ופסקו שהרגיל טעים יותר ("יש בו יותר מתיקות המשלימה את חוויית הטעם", קבעו הרוב). רק טועם אחד גרס כי אין שום הבדל בטעם ובמרקם בין שני המוצרים.

 

10 טועמים, רובם ילדים, העדיפו דווקא את המוצר החדש ללא הגלוטן ואמרו שהוא טעים יותר ("פחות מתוק וגם מרגיש בריא יותר"). כולם הסכימו שהגרסה הכשרה לפסח מתוקה פחות.

 

בקוקילדה הכשרה לפסח יש 329 קלוריות למאה גרם, לעומת 368 קלוריות במוצר הרגיל (משקל המוצר: 83 גרם). גם פחמימות יש פחות: 41.2 גרם (מתוכן 23.3 גרם סוכרים) לעומת 48.4 גרם (מתוכן 26.9 גרם סוכרים). סך השומנים: 16.7 גרם בקוקילדה ללא גלוטן לעומת 17.1 גרם ברגילה (למאה גרם).

 

ומה אומרים הדיאטנים?

 

הדיאטנים היו תמימי דעים ברגע שהציצו במרכיבים התזונתיים בשני המוצרים. מבחינתם, עדיף לוותר על שתי הגרסאות ולאכול במקומן כדור גלידה.

 

ד"ר שון פורטל, דיאטן קליני: "רשימת הרכיבים של שני המוצרים כוללת חומרים שאנחנו מעדיפים להימנע מהם כמו שמן דקלים ושומן מהצומח מוקשה (מרגרינה) שמשתמשים בהם להארכת חיי מדף ולטקסטורה קריספית. אלה שומנים שהגוף לא מתמודד איתם טוב והם קשורים למחלות לב וכלי דם".

 

על דבר אחד הייתה הסכמה גורפת, בעיקר במשפחות שנמנעות מקטניות בפסח. "זה שיחוק של ממש כי אימא אמרה שתרשה לנו לאכול את זה בפסח", הכריזו התאומים נועם וגיא פרנקל, בני 14 מאזור השרון.

פורסם לראשונה 03.04.19, 20:04

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים