yed300250
הכי מטוקבקות
    צילום: אלכס קולומויסקי
    חדשות • 18.04.2019
    הבכירים נגד מינוי השרים
    בצמרת מערכת המשפט והמשטרה יוצאים נגד המינויים המסתמנים לשרי המשפטים וביטחון הפנים: "יריב לוין וסמוטריץ' - חיסול הדמוקרטיה" • ח"כ אוחנה: "מדובר ברמזים סיציליאניים לראש הממשלה הנבחר את מי הוא יכול למנות"
    טובה צימוקי, מאיר תורג#39מן ויובל קרני

    עשרה ימים אחרי ניצחון הימין בבחירות, גורמים בצמרת המערכת המשפטית ובמשטרה יצאו אתמול לקרב ציבורי בניסיון להשפיע על זהות השרים שימונו למשרד המשפטים ולמשרד לביטחון פנים.

     

    בעקבות הדיווחים שלפיהם ראש הממשלה בנימין נתניהו שוקל למנות למשרד המשפטים את בצלאל סמוטריץ' מאיחוד מפלגות הימין או את יריב לוין מהליכוד, גורמים בצמרת המערכת המשפטית התבטאו אתמול מפורשות נגד שני המועמדים: "התוכניות המשפטיות שעליהן כבר הכריזו יריב לוין ובצלאל סמוטריץ' כמוהן כחיסול הדמוקרטיה, שאחד מסמליה המובהקים הוא עצמאות המערכת השיפוטית".

     

    מקור משפטי רם דרג הביע דאגה מהמינויים המסתמנים, ואמר כי "במערכת הבחירות בחרו מפלגות הימין כמצע הפוליטי שלהן לתקוף את מערכת המשפט, ובעיקר את בית המשפט העליון. הן חרטו על דגלן את התוכניות לנתץ את עצמאות בג"ץ והייעוץ המשפטי לממשלה כאילו הם מגלמים את הבעיות החברתיות של ישראל. אם לא די בכך, ראשי 'הימין החדש' נפתלי בנט ושרת המשפטים עצמה איילת שקד, השוו במודעת הענק שלהם את בג"ץ לחמאס. המערכת המשפטית הפכה שק אגרוף פוליטי. עתה משנסתיימה מערכת הבחירות מתברר שהמשרה הנחשקת ביותר היא משרת שר המשפטים".

     

    ח"כ אמיר אוחנה, המיועד להיות שר בממשלת נתניהו הקרובה, הגיב על הדברים ואמר: "'יאח"ה יכולה להקים ממשלות ולהפיל ממשלות', אמר המפכ"ל לשעבר אלשיך, וקירב אותנו עוד צעד בדרך להפוך למדינת משטרה. את הצעדים הנוספים עושים היום ממשיכי דרכו במשטרה ובמערכת המשפט, המבקשים גם להרכיב את הממשלות ולרמוז ברמזים סיציליאניים לראש הממשלה הנבחר את מי הוא יכול, ואת מי אינו יכול למנות. בטרם תהפוך ישראל סופית מדמוקרטיה, שבה הציבור שולט באמצעות נבחריו, ל'פקידותיסטן' שבה שולטים במחשכים מי שלא נבחרו על ידי הציבור, הגיעה העת למשול".

     

    לוין | | צילום: אלכס קולומויסקי
    לוין | | צילום: אלכס קולומויסקי

     

     

    בצמרת המשפטית טוענים לקשר בין ההחלטה הצפויה של נתניהו למינוי שר המשפטים הבא, לבין תיקי החקירה שלו. "החשש הוא", טען מקור משפטי רם דרג, "שבאמצעות מינוי שר משפטים לעומתי נתניהו רוצה להסלים את מאזן ההרתעה שלו אל מול המערכת שצריכה לקבל החלטות בעניין תיקי החקירות שלו, המערכת שאולי תדון אותו, והכי חשוב, הוא מעוניין לאותת לבג"ץ שלא יתערב אם יוגשו עתירות לעצור את כהונתו לאחר הגשת כתב אישום. בממשלה הקודמת נחקק חוק ההמלצות ודובר על החוק הצרפתי. עתה כשכתב האישום בפתח ואחרי ניצחון כה מרשים שלו בבחירות, מערבב נתניהו מין בשאינו מינו - גיבוי פוליטי שקיבל מהעם והכרעה משפטית מקצועית".

     

    גם במשטרה ניסו להתערב במינוי המסתמן לשר לביטחון פנים. גורמים במשטרה אמרו אתמול לחברת החדשות, כי הם מקווים שראש הממשלה לא ימנה לתפקיד את סמוטריץ' או את מירי רגב, שהביעה בו התעניינות, בגלל "העמדות הקיצוניות שלהם בשני הנושאים הנפיצים - הר הבית והמגזר הערבי". לדברי הבכירים שצוטטו, "אם אחד מהם - סמוטריץ' או רגב - ימונה לתפקיד, בשנה הבאה יותר ליהודים להקריב זבח פסח בהר הבית". בתגובה לדברים אלה כתב סמוטריץ' בטוויטר כי מדובר ב"רעיון לא רע", והוסיף שהוא "בדרך למשרד המשפטים". בדיווח נאמר כי במטה הארצי של המשטרה מעוניינים לקבל לתפקיד השר הממונה את אבי דיכטר או יואב גלנט. בתגובה לדיווח נמסר מדוברות המשטרה: "צר לנו על אמירות בשמם של גורמים עלומים. משטרת ישראל עוסקת במשימות והאתגרים המשמעותיים העומדים לפתחה ואינה עוסקת במינוי שרים ותקבל כל החלטה של הדרג המדיני".

     

    מפכ"ל לשעבר שמכיר את הלך הרוח של סגל הפיקוד הבכיר אמר אתמול ל"ידיעות אחרונות": "כל מי שימונה לתפקיד השר לביטחון פנים לא ממש יכול להשפיע על עבודת המשטרה בשטח - בין אם הוא לעומתי או תומך".

     

    סמוטריץ' | צילום: אלכס קולומויסקי
    סמוטריץ' | צילום: אלכס קולומויסקי

     


    פרסום ראשון: 18.04.19 , 23:51
    yed660100