הוד–השרון: שכונתית מתחדשת
• בפאתי הוד־השרון פועלת בשנים האחרונות מסעדה שכונתית חמודה בשם "לולה וקובה". בחלל פזורים שולחנות עץ, כולל שולחנות ענק לחבורות, אבל משהו במקום מצליח בכל זאת לשמור על האינטימיות. אולי זו המייסדת, המסעדנית דנה הראל, שמלהטטת בין הסועדים ודואגת לכל אחד מהם, ואולי אלו המגשים הפזורים על הבר ובהם שלל מאפים שנותנים תחושה (וריח) של בית. ואולי ככה זה במקומות שהם לא בעיר הגדולה. בחוץ, אגב, יש ים של חניה חופשית. תענוג.
לאחרונה החליטו ב"לולה וקובה" להתחדש, והוסיפו לתפריט שורת מנות מרעננות. התפריט, אגב, הוא דף אחד מודפס משני צדדיו, מהמנות הראשונות ועד כוס היין. בלי שמות מפוצצים למנות ובלי גימיקים. כאן לא הולכים סחור־סחור.
מבין המנות החדשות, אהבנו במיוחד את הגרסה של "לולה" לסלט הניסואז הנצחי. מה כבר אפשר לחדש בקלאסיקה כזאת? מתברר שאפשר. תחתית הקערה נמשחה בקרם טונה, ומעליו הונחו בעדינות לבבות חסה, זיתים, בצל סגול, עגבניות שרי, שעועית ירוקה, ביצה נוזלית למחצה וגולת הכותרת - טונה לא מקופסה, שעברה כבישה ביתית (68 שקל).
גם מגש האנטיפסטי החדש עובד מצוין: על גבי מגש גדול ועליו נייר אפייה מחכים ארטישוק טרי, סלק, קולרבי, פלפל, שום, קלח תירס, גבינת ברי, פרושוטו טלה וטוסט קטן. את כל אלה טובלים בחדווה ברוטב איולי (69 שקל).
הפרגית המושחרת עם תפוחי אדמה ושעועית ירוקה (69 שקל) אולי לא חידשה הרבה אך לגמרי עשתה את העבודה.
• לולה וקובה, מבוא קדם 5, הוד־השרון, 09-8352312, א'־ה' מ־08:00 עד אחרון הלקוחות, ו׳ 08:00־13:30

