הדובר הבא של צה"ל
הוא שירת תחת אביב כוכבי באוגדת עזה, המשיך משם למגזר הפרטי אך בדרך עבר גם בלשכתה של ציפי לבני • המינוי המפתיע של הרמטכ"ל לדובר צה"ל החדש: יועץ התקשורת גיל מסינג (36) — הקצין הצעיר ביותר שיכהן בתפקיד הבכיר
הרמטכ"ל אביב כוכבי החליט למנות את יועץ התקשורת גיל מסינג לדובר צה"ל הבא. הוא יתפוס את מקומו של תא"ל רונן מנליס שצפוי לסיים את תפקידו בחודשים הקרובים לאחר כשנתיים בתפקיד. ראש הממשלה ושר הביטחון בנימין נתניהו אישר את המינוי. מסינג יזכה לדרגת ייצוג כרגע, אך לא סוכם אם זה יהיה של אל"מ או תא"ל.
המינוי של מסינג אמנם נחשב לנועז, אך את חטיבת דובר צה"ל זה לא הפתיע שכן השם עלה בשבועות האחרונים. בניגוד לדיווחים על "סערה", לא הייתה התנגדות אמיתית או חריגה למינויו בצה"ל.
מסינג, בן 36 בלבד, יהיה דובר צה"ל הצעיר ביותר. בניגוד לדוברי צה"ל האחרונים, הוא מגיע מהאזרחות, כמו לא מעט דוברי צה"ל בעבר, ביניהם עודד בן־עמי, נחמן שי ורות ירון.
מסינג, תושב תל־אביב, נשוי ואב לשניים, הוא בעל תואר ראשון בממשל ותואר שני בלימודי משפט.
הוא החל את שירותו הצבאי בחטיבת דובר צה"ל כששימש כדובר אוגדת עזה. שם גם החל את ההיכרות ארוכת השנים עם הרמטכ"ל כוכבי ששירת אז כמפקד האוגדה. לאחר שחרורו פנה מסינג לשוק הפרטי אך הספיק גם לשמש כדוברה של שרת החוץ ציפי לבני. מסינג נחשב לדובר פוליטי מוערך אבל בחר ללכת לשוק הפרטי וזכה במינוי הנכסף של מנהל תקשורת וקשרי ממשל בקבוצת שטראוס, תפקיד בו כיהן כחמש שנים. לאחר מכן עבר לחברת ההיי־טק צ'ק פוינט שם כיהן כמנהל מערך התקשורת הגלובלי.
כוכבי התלבט אם למנות לתפקיד קצין מתוך שורות הצבא, כפי שנעשה במינויים של יואב (פולי) מרדכי, מוטי אלמוז ורונן מנליס, או איש מקצוע מבחוץ — ולבסוף בחר באפשרות השנייה.
בחירתו של כוכבי בקצין צעיר מצטרפת לצוות יועצי תקשורת צעירים שפעילים במגזר הפוליטי, כולם בוגרי דובר צה"ל. ביניהם: שיר כהן (27), יונתן אוריך (30), טופז לוק (26) ונדב שטראוכלר (34).
בתפקידו כדובר צה"ל יידרש מסינג לנהל חטיבה עם 600 חיילים וקצינים. זהו אתגר שאין להקל בו ראש: הוא מחייב היכרות עם מערכות הצבא לעומק. האתגרים של מסינג הם ראשית מול היחידה והפקודים שלו, שיצטרכו לקבל קצין צעיר. אתגר נוסף: מול חברי המטה הכללי. הכניסה לפורום החשוב הזה כאזרח צעיר והיכולת לרתום את האלופים לעשייה המקצועית הינן אתגר לא פשוט. בנוסף, ייאלץ מסינג לנהל שגרה ביחידה ולדאוג לבניין הכוח.
מסינג, שניהל מערכות דוברות ויח"צ גדולות בתחום הפוליטי והעסקי, מגיע עם מערכת יחסים מצויינת עם כוכבי, אך בסוף עליו לזכור: הוא לא דובר הרמטכ"ל אלא קודם כל דובר הצבא. גורמים בחטיבת דובר צה"ל בעבר ובהווה אומרים שמדובר ב"קצין חכם ומקצועי". ההערכה היא שמדובר במינוי אמיץ ומהפכני כאחד, אך האתגר האמיתי של מסינג צפוי להיות לא מול התקשורת — אלא אל מול הצבא.

