"אף פעם לא חשבתי לגור בישראל"
מה עבר לה בראש בזמן השריפה בנוטרדאם, למה חזרה לשיר בצרפתית ואיך נולד הקשר המוזיקלי עם שלומי שבן. קרן אן קופצת לביקור בארץ ולהופעה בשוני, ומסבירה למה הביקורים שלה נשארים רק ביקורים
החיים של קרן אן מאופיינים בזפזופים בין ישראל, אמריקה וצרפת, ובשנים האחרונות הקריירה התפקסה על אלבומים באנגלית. באלבום האחרון, Bleue, היא כבר זיפזפה שוב לצרפתית ולכבוד המאורע תגיע אלינו להופעה באמפי שוני ביום חמישי הקרוב, 2 במאי.
אן גייסה לטובתה שוב את החבר שלומי שבן, שכבר שיתף איתה פעולה לאורך השנים, ושמיניית כלי מיתר שנותנים נגיעה מיוחדת.
"אני מאוד מתרגשת לקראת ההופעה", אומרת אן. "אנגן חומרים חדשים וישנים עם שמיניית מיתרים מישראל ואורח שתמיד יהיה לי מיוחד, שלומי. אני מנצלת כל הזדמנות אפשרית לנגן איתו. מעבר לזה שהוא חבר ואח הוא גם אחד האמנים היותר מרשימים שהיה לי את הזכות לשתף עימם פעולה".
עשית קאמבק לצרפתית.
"מעולם לא ממש הפסקתי לכתוב בצרפתית. כתבתי לכמה אמנים אבל לא הקלטתי תקליט בצרפתית הרבה שנים. בארבע השנים האחרונות אני בעיקר נמצאת בפריז והרבה פחות בניו־יורק והסביבה הטבעית שלי היא בצרפתית. כך שהיה לי טבעי לספר את האלבום הזה בצרפתית".
מה עבר בראש בזמן השריפה בנוטרדאם?
"כאבתי מאוד והיה קשה להאמין. לא הרגשתי צורך עדיין להיכנס לשאלה איך זה קרה, היו שם עבודות שיפוץ ועדיין לא סיימו את החקירה אז נראה מוקדם מדי לדבר על איך זה קרה".
יש סיכוי שנראה אותך בסוף עוברת לישראל?
"אף פעם לא חשבתי לעבור לגור בישראל. חייתי כאן שנה וחצי בין 2008 ו־2010 מסיבות שונות שכללו את גסיסתו של אבא שלי, אבל זה היה זמני מלכתחילה. אני מאוד אוהבת לבוא לישראל ואני שמחה שהבת שלי מכירה את הארץ. אנחנו מנסות להגיע פעם או פעמיים בשנה".
התאהבנו מוזיקלית לפני הרבה שנים", מספר שבן על הקשר שלו עם קרן אן. "היא הגיעה לארץ בשיא ההצלחה במלחמת לבנון השנייה להופיע בפני חיילים, הכרנו דרך אסף אמדורסקי ונסענו להופיע במועדון בחיפה שנשדד במהלך המלחמה. עליתי שם לשיר אחד, הייתי ילד, נורא אהבתי את המוזיקה שלה ואמרתי שאשמח אם נשתף פעולה יום אחד. היא אמרה שנעשה וחשבתי שהיא רק מנומסת".
מתברר שיותר מזה.
"לגמרי. שנתיים אחרי זה הופענו בפסטיבל הפסנתר יחד עם אבישי כהן במשהו שהיה אמור להיות חד־פעמי. אבל הקשר התחזק עם השנים, זה צבר כל מיני וריאציות, וגם ניגנתי באלבום או שניים של קרן. וכשיש שיר חדש שלי אני שולח לה וגם הפוך. אז כל הקומבינציה ביחד מולידה ריבויי שיתופי פעולה. זה מאוד משמח וגם הפעם יש לה אלבום חדש ויפה".

