לא נחות בשבת

בישראל אין כמעט תחבורה ציבורית בשישי–שבת, אבל יש בהחלט פעילות של פקחי חנייה • אילו ערים דורשות לשלם על חנייה בכחול–לבן גם בסופי שבוע, ומי השיאנית?

הפעלה המוגבלת מאוד של תחבורה ציבורית בשבת היא אחת הבעיות הגדולות בתחום התחבורה בארץ. רק תושבי מפרץ חיפה ואילת זוכים לשירותי אוטובוס מוגבלים בשבת, ובשאר הארץ פועלים מספר מצומצם של קווי שירות. המצב הזה מקשה על מי שלא מחזיק רכב פרטי להתנייד בסופי שבוע, ומעודד להחזיק רכב, ואז משתמשים בו גם במהלך השבוע במקום בתחבורה הציבורית. המצב הזה פוגע גם בבטיחות בדרכים, שכן הוא מייצר שיעור גבוה של תאונות קטלניות בסופי שבוע יחסית לגודל התנועה, כאשר אין למבלים ולמטיילים אופציה של נסיעה באוטובוס או רכבת, שהם בטוחים בהרבה.

 

שר התחבורה, ישראל כץ, מנמק את סירובו לאפשר הפעלה מצומצמת של תחבורה ציבורית בסופי שבוע – סמכות שהחוק מעניק לו – בטענה שיש צורך להיצמד לסטטוס קוו בעניין שמירת השבת. המפלגות החרדיות, וגם חלק ממפלגות הימין, מסרבות בכל תוקף לאפשר תחבורה ציבורית נוספת בשבת, גם באזורים חילוניים.

 

אבל משרד הפנים והמפלגות החרדיות לא מתנגדים לאפשר לרשויות מקומיות לגבות תשלום על חנייה בשישי ובשבת, ונהגים רבים אינם מודעים לכך שהעיריות מפעילות פקחי חנייה גם בשבת, ומגלים בשובם דוחות חנייה על האוטו.

 

מנתוני אפליקציית תשלומי החנייה "סלופארק" עולה, כי במרבית הערים השוכנות בסמוך לחופים ולפארקים — תשלמו על חנייה בשבת. יוצאת דופן ומפתיעה ברשימה היא עיריית תל אביב, שדווקא אינה גובה תשלום על חנייה בשבת. בכל הערים אפשר לשלם באמצעות הנייד, כאשר חלקן מאפשרות באזורי הביקוש לשלם גם באמצעות מכונות תשלום אוטומטיות.

 

איפה תצטרכו לשלם?

 

אילת: בקרבת החופים ובאזור המלונות גובה העירייה גם בשישי ובשבת 5 שקל לשעת חנייה בכחול־לבן, או 25 שקל ליממה.

 

בנימינה: באזור תחנת הרכבת ורחוב המלאכה תשלמו 4.80 שקל לשעה, ו־48 אגורות לשעה לתושב.

 

בת–ים: באזור החוף והטיילת תידרשו לשלם 5 שקל לשעת חנייה.

 

הרצליה: באזור פארק הרצליה ובקרבת החופים (רחוב רמת ים בהרצליה פיתוח) תשלמו 6.20 שקל לשעה.

 

זכרון–יעקב: תשלום של 4 שקל לשעה בכל היישוב.

 

חדרה: באזור פארק חדרה תידרשו לשלם 5 שקל לשעה.

 

כפר–סבא: בחניוני הפארק וחניוני תע"ש תידרשו לשלם 5.30 שקל לשעה.

 

כפר שמריהו: ביישוב האמיד ביותר בארץ תידרשו לשלם בהתאם – 6.20 שקל לשעה בכל היישוב, הסכום הגבוה בארץ.

 

כרמיאל: בפארקים העירוניים תידרשו לשלם 3 שקל לשעה.

 

נצרת: 3 שקל לשעת חנייה בכל העיר.

 

עכו: בפארק לילי שרון תשלמו 4 שקל לשעה.

 

ראשון–לציון: בפארק "גן בעברית", באזור התעשייה ובחוף הים תשלמו 5.90 שקל לשעה.

 

רמת–השרון: בחניון פארק הנצח וברחוב הנצח הסמוך תשלמו 4 שקל לשעה.

 

הערים הנוספות מלבד תל־אביב שבהן לא גובים תשלום חנייה בשבתות: אשדוד, אשקלון, טבריה, ים המלח, חיפה, באר־שבע, ירושלים, אור־יהודה, אזור, בית־דגן, בית־שמש, גבעת־שמואל, גדרה, הוד־השרון, יקנעם־עילית, לוד, מגדל־העמק, מודיעין־מכבים־רעות, נהריה, נס־ציונה, נתניה, מועצה מקומית עמק יזרעאל (שבשטחה עשרות קיבוצים, מושבים ועוד), עפולה, ערד, פתח תקווה, צפת, קדימה־צורן, קצרין, קריית־אונו, קריית־ביאליק, קריית־גת, קריית־טבעון, קריית־מוצקין, קריית־מלאכי, קריית־שמונה, ראש־העין, רחובות, רמת־גן, רעננה, שוהם וגבעתיים.

 

עם זאת, בערים האלה אתם עלולים לקבל דוח על חנייה במקום אסור גם בסופי שבוע.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים