שוקולד וציונות

אתם אלה שצריכים להביא מתוקים למנגל של יום העצמאות? קבלו גרסה חגיגית במיוחד של הקינוח הכי ישראלי — כדורי שוקולד בטעם של פעם

כולם, תמיד — בכל אירוע, מפגש, ארוחת חברים — מחכים לכדורי השוקולד המעולים של חברתי קרן שנהב־ניב. קרן פשוט מגיעה עם מגש גדול וכיפי, וביום העצמאות היא גם מצפה אותם בכחול לבן חגיגי. ההמלצה היא להכין כדורים קטנים (כאלה שייכנסו במנז'טים מספר 1 או 1.5) מפני שהם עשירים מאוד בטעמם. ביס קטן ומדויק של טעם של פעם, שנכון גם לעכשיו.

 

המרכיבים (לכ־50 כדורים קטנים):

 

250 גרם ביסקוויטים (כמו פתיבר)

 

3/4 כוס חלב

 

100 גרם חמאה

 

100 גרם שוקולד מריר, חתוך לקוביות או בנטיפים

 

אפשרויות לציפוי:

 

סוכריות צבעוניות (בצילום: סוכריות בצבעי כחול לבן, סוכריות שוקולד, סוכריות לבנות)

 

קוקוס טחון

 

ההכנה:

 

1.  שמים את הביסקוויטים במעבד המזון ומעבדים עד שהם במרקם פירורי דק, שמזכיר חול. מעבירים לקערה גדולה.

 

2.  שמים את החלב בסיר קטן על הכיריים או בקערה במיקרוגל ומחממים עד שהוא חמים בלבד (עדיין לא רותח!). יוצקים את החלב על פירורי הביסקוויטים שבקערה ומערבבים.

 

3.  שמים את החמאה והשוקולד בקערה שמתאימה למיקרוגל וממיסים בכמה פרקי זמן קצרים, עד שהם נמסים לחלוטין וכשמערבבים מתקבלת משחה חלקה (במקום במיקרוגל, אפשר גם להמיס בסיר כפול, סיר המונח על סיר עם מים רותחים, על הכיריים).

 

4.  מוסיפים את השוקולד המומס לקערת הביסקוויטים ומערבבים לעיסה אחידה. מאחסנים במקרר ארבע שעות לפחות (עד יום) עד שהעיסה קרה מאוד.

 

5.  הגלגול והציפוי: מכינים בקערות שטוחות נפרדות את הציפויים שבוחרים (סוכריות צבעוניות כחול לבן, סוכריות שוקולד, קוקוס טחון, או את כל האפשרויות  - כמו בצילום).  מכינים את המנז'טים. בעזרת הידיים, מגלגלים מהעיסה הקרה כדורים בגודל של עגבניית שרי,  ומגלגלים אותם מיד בציפוי הנבחר - בסוכריות או בקוקוס.  מניחים במנז'טים וממשיכים לגלגל ולצפות באותה דרך כדורים מכל העיסה. מאחסנים במקרר עד להגשה. הכדורים המצופים בקוקוס יישמרו היטב עד שלושה ימים במקרר, והכדורים המצופים בסוכריות יישמרו כיום וחצי, אחר כך הסוכריות נמסות).

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים