מכה נוספת לדרום: 240 עובדים יפוטרו בירוחם

מפעל אמיליה קוסמטיקס ייסגר • המנכ"ל: ניסינו לייעל אבל זה לא מספיק • ראש מועצת ירוחם: נבקש לדחות את הסגירה

אחרי יומיים קשים של מתקפת טילים רצופה שעברה על הדרום, חטפה היום ירוחם מכה נוספת: כפי שנחשף ב"ממון", קבוצת ההשקעות אמיליה בשליטת עודד פלר הודיעה כי החליטה לסגור את מפעל אמיליה קוסמטיקס (לשעבר קרליין), אחד המפעלים הוותיקים בירוחם למוצרי קוסמטיקה וטיפוח. 240 עובדי המפעל, מתוכם 140 תושבי ירוחם, יפוטרו.

 

דבורה שמעוני, תושבת ירוחם בת 55 ואימא ל־4, היא אחת מאלה שיפוטרו מהמפעל שבו היא עובדת 28 שנה. אבל היא עדיין אופטימית. "עוד לא לא אבדה תקוותנו", אמרה אתמול. "תמיד יש דרך חזרה, לא? אולי שר הכלכלה יתעורר ויעזור. אולי המועצה תיתן להם הקלות בארנונה". את מאבק העובדים מלווה ההסתדרות הלאומית.

 

שאול שלח, מנכ"ל אמיליה, אמר אתמול ל"ממון": "אנחנו סוגרים את המפעל המפסיד בירוחם כדי ליצור עתיד טוב יותר לחברה כולה. בארץ יישאר המטה, המו"פ והייצור לשוק המקומי שיתבצע באתר אחר בארץ. כשהגעתי לתפקיד היה ברור שהמפעל בירוחם לא מותאם לייצור מותג פרטי ביעילות ובמחיר שיהיה כדאי לרשתות ורווחי לאמיליה. ניסינו לייעל אבל זה לא מספיק. אני מקווה שהסגירה תהיה בהסכמה עם העובדים, אנחנו לא רוצים את המהומות של חרסה. אם נגיע להסכמים נהיה גמישים גם לגבי מועד הסגירה. עודד פלר מעריך מאוד את העובדים".

 

אם יציעו לכם כעת סיוע מדינה, האם תיסוגו מהחלטת הסגירה?

 

שלח: "עודד פלר אמר 'אני מעדיף מפעל מרוויח על פני מפעל נתמך'".

 

רכשה מפעל בארה"ב

 

לפני שלוש שנים רכשה אמיליה מפעל לקוסמטיקה במיסיסיפי ארה"ב, השקיעה בהרחבתו מיליוני דולרים והיא מייצרת בו את כל מוצרי הקוסמטיקה עבור המותג הפרטי של רשתות אמריקאיות כמו וול־מארט וטארגט. כתוצאה מכך המפעל בירוחם תופס רק 40% ממחזור המכירות של אמיליה, העומד על 220 מיליון שקל בשנה, ומייצר רק לשוק הישראלי. אמיליה מייצרת עבור סנו מותגים ותיקים כמו נקה ועבור סופר־פארם תחת המותג הפרטי Life.

 

הממשל האמריקאי מפעיל לחץ לצרוך מוצרים תוצרת ארה"ב ולכן הרשתות האמריקאיות נותנות עדיפות ליצרנים מקומיים. כמו כן, הרשויות במיסיסיפי מסייעות למשקיעים זרים שמספקים תעסוקה למקומיים. בהודעה שמסרה אתמול אמיליה לבורסה נכתב: "מגמות שליליות שמאפיינות את התקופה האחרונה ונמצאות במגמת החרפה בחודשים האחרונים — כגון צמצום בהיקפי הייצור בשל יבוא מתחרה, שחיקת מחירים בשוק המקומי, התייקרות עלויות הייצור, עודף רגולציה, עלות הסכמי עבודה וכו' — גרמו לשחיקה ברווח התפעולי של המפעל ולהפסד". אמיליה תרשום הפסד חד־פעמי של 25 מיליון שקל על הסגירה.

 

להציל את פניציה

 

במקביל, מפעל הבקבוקים פניציה, גם הוא מהמפעלים הוותיקים בירוחם, סובל מחרם של חרדים שמאיים על המשך קיומו. יו"ר ההסתדרות ארנון בר־דוד, יחד עם נשיא התאחדות התעשיינים שרגא ברוש, כינסו אתמול פגישת חירום לדון במשבר במפעל פניציה. בפגישה השתתפו גם יו"ר ההסתדרות במרחב נגב מרכזי ארמונד לנקרי ומנכ"ל פניציה מיכאל שוורץ ונידונו בה דרכים להצלת המפעל.

 

טל אוחנה, ראש מועצת ירוחם, אמרה ל"ממון": "הקמתי מטה חירום ופניתי ליו"ר ועדת הכספים לקיים דיון דחוף. אני דורשת מבעלי אמיליה להיות הוגנים ולסגור את המפעל רק בעוד שנה וחצי כדי לאפשר למצוא חלופות תעסוקה. פניתי לשר הכלכלה אלי כהן שיפעיל את השפעתו וידבר עם הבעלים על דחיית הסגירה. היום אפגוש מעסיקים באזור בניסיון למצוא תעסוקה לעובדים המפוטרים. רוב עיסוקיי בימים אלה הם ניסיונות למציאת מקורות תעסוקה לירוחם. עכשיו סיימתי פגישה עם רוני דואק בנושא הקמת ריזורט תיירותי אצלנו. עם יזמים אחרים בדקנו אפשרות לבניית מרכזים לוגיסטיים בירוחם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים