תוצרת הארץ

גם בגראנד־סלאם באקו הפודיום נצבע כחול־לבן: עוד זהב לשגיא מוקי שיעלה למקום הראשון בדירוג העולמי, טוהר בוטבול רשם הישג שיא עם כסף וגפן פרימו השלימה בארד • 442 ימים לטוקיו, הג'ודו שלנו במומנטום אדיר

442 ימים לפני המשחקים האולימפיים בטוקיו, במולדת הג'ודו שתהפוך את הטורניר בה ליוקרתי במיוחד, שגיא מוקי ממשיך בדומיננטיות שלו בקטגוריית המשקל עד 81 ק"ג, אחרי שזכה אתמול בגראנד־סלאם בבאקו והבטיח לעצמו את העלייה למקום הראשון בדירוג העולמי.

 

זהב

שגיא מוקי, עד 81 ק"ג

 

מוקי זכה בזהב על חשבון שני יריבים איכותיים למדי, אלא שמעבר לעוד תואר יוקרתי מבחינתו, הוא צריך לשים לב לדרך שהובילה אותו לראש הפודיום. בשלושה מבין חמשת הקרבות שלו הוא נזקק לניקוד זהב, פרק הזמן המכריע אחרי ארבע דקות הקרב, ובכל פעם מחדש הוכיח ווינריות, ביטחון ושליטה בקרב, ובעיקר עליונות פיזית שהייתה עשויה להיות נקודת התורפה שלו אחרי המעבר מקטגוריית משקל נמוכה יותר. נורת האזהרה היחידה שיכולה להופיע אצלו מעכשיו היא שהיריבים מתחילים להכיר את התרגילים ודרך העבודה שלו, ולכן יצטרך להכניס תרגילים נוספים לארסנל.

 

אחרי ניצחונות בשלבים המוקדמים מול האזרי האסיל יורפרוב, הגיאורגי נוגזרי טטאלשווילי וברבע הגמר על היווני אלכסיוס נטנאצידיס, הגיע חצי הגמר בו הוא ניצח את המדורג שישי בעולם, הבלגי מתיאס קאס, אחרי קרב מתיש שארך כמעט שבע דקות. את הגמר, מול הבולגרי איביילו איבנוב (13 בעולם), הוא הכריע בווזארי אחרי ארבע דקות ו־25 שניות.

 

מוקי נראה מוכן לשני המבחנים הגדולים שיגיעו בהמשך השנה: אליפות אירופה במינסק ואליפות העולם שתתקיים באוגוסט בטוקיו ותהווה סוג של סימולציה לטורניר האולימפי.

 

הדירוג העולמי שיוביל מעתה מוקי אינו מהווה בינתיים אינדיקציה, בגלל שהג'ודאים האסייתים לא ממש מודאגים ממנו ויכול מאוד להיות שיש היום בקוריאה, למשל, ג'ודאי צעיר בעל פוטנציאל שלא חשוף באירופה ויכול להגיע לרגע האמת ולפרוץ. תוסיפו לכך שיש כמה כישרונות שב־14 החודשים הקרובים עשויים לעשות את הקפיצה שמוקי עצמו עשה לפני ריו 2016. היתרונות של מוקי הם בניסיון (כבר הגיע לחצי גמר אולימפי), בהעלאת המסה ובעיקר - בכישרון.

 

כסף

טוהר בוטבול, עד 73 ק"ג

 

גם טוהר בוטבול (עד 73 ק"ג) הגיע עד למעמד הגמר בבאקו, אך הפסיד. ובכל זאת, הוא רשם את הישג השיא שלו עד כה עם מדליית כסף. מול בוטבול הופיע בגמר האזרי הידאייט היידרוב והישראלי הפסיד בשל עונשי פסיביות בניקוד הזהב, אבל גם הוא ייכנס לעשירייה הראשונה בדירוג העולמי. בדרך לגמר ניצח בוטבול את האזרי רופאט ממדוב, הרוסי סיאן אונדר, הקוסוברי אקיל גיאקובה ובחצי הגמר את טלמן ואלייב המקומי באיפון מרשים אחרי 28 שניות בלבד של קרב.

 

ארד

גפן פרימו, עד 52 ק"ג

 

המדליה השלישית בסופ"ש הגדוש הגיעה מגפן פרימו (52 ק"ג) שזכתה בארד, אחרי שניצחה את השוויצרית אוולין צ'ופ. בחצי הגמר היא הפסידה לאלופת העולם היפנית איי שישימה אחרי 65 שניות. היריבה שלה על הכרטיס היחיד של ישראל במשקל היא גילי כהן, שנוצחה כבר בקרב הראשון שלה בתחרות.

 

לעומת המדליות, האכזבה הגדולה ביותר הייתה מברוך שמאילוב וטל פליקר (עד 66 ק"ג) שהודחו בשלבים מוקדמים, כמו גם שירה ראשוני (48), תמנע נלסון לוי (57), גילי שריר (63) וירדן מאירסון (70).

 

התחרות תימשך היום עם פיטר פלצ'יק (100) שינסה להגיע לפודיום שלישי ברציפות, כשגם לי קוכמן ואיתי גולן (90) יתחרו. בנשים יתחרו ענבר לניר (78) ורז הרשקו (78+).

 

ג'יו־ג'יטסו. אלמוג בריטש זכה בזהב באליפות פריז הפתוחה בקטגוריה 94+ ק"ג. בריטש בן ה־23 הוא הצעיר ביותר בארץ המחזיק בחגורה שחורה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים