עוגת שזיפים
עוגה ביתית עשירה, גדושה בשזיפים מיובשים שרויים בברנדי "ארמניאק" (ברנדי צרפתי מעולה). העוגה רכה, לחה וטעימה מאוד ליד כוס קפה או תה של אחה"צ
מה צריך (10 מנות):
• 350 גרם שזיפים מיובשים מגולענים
• 1/2 כוס ברנדי "ארמניאק" או ברנדי אחר
• 275 גרם חמאה, רכה
• 1 כוס (200 גרם) סוכר חום בהיר
• 1 כפיות קינמון
• 1/4 כפית ציפורן טחון
• 1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
• 4 ביצים
• 1 ו־1/2 כפיות תמצית וניל טהור
• 2 ו־1/4 כוסות (325 גרם) קמח
• 2 ו־1/2 כפיות אבקת אפייה
הכלים: תבנית בקוטר 24 ס"מ ובגובה כ־8 ס"מ, משומנת ומרופדת בנייר אפייה בתחתית
כך עושים:
1. מחממים את התנור ל־170 מעלות.
2. קוצצים גס מחצית מכמות השזיפים ושמים אותם עם השזיפים השלמים שנותרו בקערה בינונית, עם הברנדי, לשעתיים לפחות.
3. בקערת מערבל עם וו גיטרה מקציפים את החמאה עם הסוכר החום, הקינמון, הציפורן ואגוז המוסקט במהירות בינונית עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו ומערבלים היטב לאחר כל הוספה, עד שכל ביצה נטמעת היטב פנימה והתערובת חוזרת להיות אחידה וקרמית. מוסיפים את הווניל.
4. מנפים את הקמח עם אבקת האפייה ומוסיפים לתערובת במהירות נמוכה. מערבלים בקצרה רק עד שהקמח נספג פנימה (ערבול יתר יגרום לשינוי המרקם). מקפלים פנימה את השזיפים במרית (ללא נוזלי הברנדי אם נותרו). מעבירים לתבנית ואופים 60־50 דקות או יותר, עד שקיסם המוחדר פנימה יוצא נקי והעוגה בצבע זהוב־שחום (באמצע האפייה, כשהעוגה מתחילה להשחים, מכסים בחופשיות בנייר אלומיניום). מצננים בתבנית על רשת 20 דקות, ואז הופכים וממשיכים לצנן צינון מלא על רשת.

