יש בעיר מסיבה
על ההנחייה: שגרירתנו בהוליווד נועה תשבי • על הלופר: ראש העיר רון חולדאי • על השטיח הכתום: עשרות משלחות נרגשות, דגלים בכל צבעי הקשת, תלבושות מטורפות ובליל של שפות • על הצלחת: חומוס, שווארמה וחטיפי קוקוס אדומים מהאייטיז • על ראש שמחתנו: קובי מרימי שמבטיח לתת את הכל "כדי לסיים הכי טוב" • אלפים הגיעו אתמול לאירועים הרשמיים שפתחו את שבוע החגיגות וגרמו לנו להרגיש אירופה
יצאנו לדרך: אירוויזיון 2019 בתל אביב קיבל אתמול את החותמת הרשמית בדרכון והמריא עם מצעד המשלחות על השטיח הכתום ברחבת תיאטרון הבימה. היום יימשכו החזרות, ומחר הפוקוס יעבור כבר לבמה עצמה עם חצי הגמר הראשון של התחרות.
בגזרת הנציג הישראלי קובי מרימי אפשר לומר שמפלס ההתרגשות של הזמר ירד בחזרה השנייה על הבמה, ואתמול הוא כבר נשמע טוב יותר וגם קליל יותר, אבל תחזיות המהמרים לא משאירות מקום לאופטימיות: השיר HOME עדיין מדורג במקום ה-25 בגמר, שאליו העפילה ישראל אוטומטית בזכות הניצחון של נטע ברזילי בשנה שעברה. ״זו לא תחרות מבחינתי״, הדגיש אתמול מרימי, אולי בניסיון להנמיך ציפיות, ״פחות חשובה לי התוצאה. אני יכול לנצח ויכול גם להיות במקום האחרון. מבחינתי ניצחון יהיה אם אהנה מהרגע ואמצה אותו. באירוויזיון אפשר רק לנצח, לא להפסיד. אין פה 40 מפסידים. אעשה הכל כדי לסיים הכי טוב".
ראש הממשלה בנימין נתניהו לא רואה אפשרות אחרת. ״אנחנו עומדים בפני פתיחת חגיגות האירוויזיון בישראל״, אמר בישיבת הממשלה, ״אז קודם כל אני מאחל הצלחה לכל המשתתפים ושהטוב ביותר ינצח - וכמובן שזה יהיה קובי מרימי״.
הנציג הישראלי נשאל אתמול על ידי העיתונאים הזרים מה הייתה החוויה המפחידה שלו מהשירות בצה״ל וירה: ״הבורקס מהשקם״.
שעות הערב אתמול סימנו את מעבר תשומת הלב לאירוע קבלת הפנים בהבימה, שהיה מרשים מאוד. שגרירתנו בהוליווד נועה תשבי הובילה את הטקס הארוך, שבסיומו נכנסו נציגי המשלחות לתוך היכל התרבות, כשהם נהנים מדוכני אוכל שונים שבמרכזם, כמה מפתיע, חומוס וטחינה, ושווארמה נוטפת. במתחם המתוקים חיכו מלבי וחלבה, ומרמלדה עם חטיפי קוקוס אדומים מהאייטיז, עשור שממנו מתקשים להיפרד בישראל. אחרי אווירה קשה בסוף השבוע שעבר בגלל האש בדרום, הפעם עטפו את המתחם תחושות של חגיגה בלתי פוסקת, בצבעי המדינות השונים, ובעשרות שפות שריחפו בחלל. אתמול יצא לדרך גם כפר האירוויזיון בפארק צ׳רלס קלור, הכולל 85 דוכני מזון, בהם של 20 מסעדות שף.
ראש העיר רון חולדאי הפתיע באירוע שאחרי, על הבמה, כשבירך את המשלחות עם לופר, הנשק העיקרי של נטע ברזילי - שנכנסה אתמול לאירוע לצלילי השיר החדש שלה, ננה בננה. “ברוכים הבאים לעירנו הנפלאה״, אמר חולדאי, ״סידרתי לכם מזג אוויר נהדר אז כל מה שנותר לכם הוא ליהנות מהחופים, הקולינריה ומתושבי תל אביב-יפו המקסימים המחכים לכם. התכוננו לאירוויזיון הטוב בעולם. זו תל אביב-יפו״. מי שנעלה את האירוע בהיכל התרבות הייתה דנה אינטרנשיונל, מנצחת אירוויזיון 1998, שביצעה את השיר הזוכה דיווה ולאחר מכן הזמינה את המשתתפים באירוויזיון הנוכחי לשירת הבה נגילה.
בגזרת מדונה בינתיים מסתמנת אופטימיות אחרי משברונים של הימים האחרונים ואם לא יהיו הפתעות לרעה של הרגע האחרון, תנחת מלכת הפופ בישראל כבר מחר, ותשהה בסוויטה המלכותית של מלון דן בתל אביב. מדונה צפויה להגיע לישראל במטוסו הפרטי של סילבן אדמס, מי שמממן את ביקורה כאן ב-1.5 מיליון דולר. ל"ידיעות אחרונות" נודע גם כי יש אפשרות לפגישה בין מדונה לראש הממשלה בנימין נתניהו ורעייתו שרה, אם כי בשלב הזה לא משוריין אירוע כזה בלוח הזמנים של הזמרת.