yed300250
הכי מטוקבקות
    צילום: שרון צור
    ממון • 14.05.2019
    פתרון למפעל פניציה? תלוי את מי שואלים
    שר הכלכלה אלי כהן הודיע אתמול חגיגית שנמצא פתרון למפעל בירוחם שיקבל מענק של 15 מיליון שקל, אלא שמנכ"ל פניציה טוען: "זה מענק שכבר קיבלנו בעבר, אנחנו עדיין בסכנה בגלל החרם החרדי"
    מאת נווית זומר

    "חרב החרם של חסידי גור עדיין מאיימת על המשך קיומה של פניציה. לא קיבלנו ממשרד הכלכלה מענק חדש". כך אמר אתמול ל"ממון" מנכ"ל יצרנית הבקבוקים מירוחם, מיכאל שוורץ. זאת בעקבות ההכרזה של שר הכלכלה אלי כהן, ולפיה נמצא פתרון למפעל הכולל מענק מדינה של 15 מיליון שקל בתמורה להבטחה של הנהלת פניציה להעסיק את 240 העובדים חמש שנים נוספות.

     

    כהן הגיע אתמול לירוחם מלווה באנשי משרדו והכריז על הסיוע למפעל. פניציה, המצויה בבעלות המיליארדר היהודי־אמריקאי מורט מנדל, סובלת מחרם של חסידי גור הלוחצים על יקבים שלא לרכוש בקבוקי זכוכית מפניציה מאחר שלטענתם עבודת הכבשן במפעל מחללת את השבת.

     

    קראו עוד: יחסי ציבור על גב העובדים | רועי ברגמן

     

    "המענק בסך 15 מיליון שקל ניתן לנו כבר ב־2010 בגין תוכנית השקעות שהגשנו למינהלת ההשקעות במשרד הכלכלה, שאישרה אותה, לבניית תנור חדש בעלות של 105 מיליון שקל", אמר שוורץ, "ב־2013 השלמנו את הבנייה והתברר שלא עמדנו בתנאי המקנה זכאות למענק: אחוזי היצוא שלנו היו פחותים מהנדרש. זאת מאחר שירדן ומצרים, שלהן ייצאנו בקבוקים, סגרו את שעריהן בפני מוצרים ישראליים, ועקב שינוי בשערי המט"ח. לכן נדרשנו להחזיר את המענק. מאז התקיימו דיונים בינינו למשרד הכלכלה. כעת הוחלט במשרד, בגלל החרם ולחצים נוספים שמופעלים על המפעל ומסכנים אותו, לוותר לנו על החזר המענק. זה לא שקיבלנו מענק. לא קיבלנו שום דבר שלא קיבלנו קודם. הסכנה והחרם עדיין מעל ראשנו".

     

    אם לא קיבלתם כלום, למה חתמתם על המשך העסקת העובדים?

     

    שוורץ: "על ההתחייבות חתמנו כבר בעבר והיינו שמחים לחתום לעוד 50 שנה, אבל בנושא החרם של חסידי גור לא השתנה דבר. אנחנו בדיונים על מתווים עם גוי של שבת ובלי גוי של שבת, אבל לא הושג פתרון ואנחנו עדיין בסכנה. אם יגבר החרם המפעל ייסגר והמפרק יהיה זה שכנראה יחזיר את המענק למשרד הכלכלה. לצד החרם אנחנו סובלים משערי המטבע ומיבוא בקבוקים טורקיים. רק מהחרם הפסדנו הכנסות של מיליוני שקלים והמכירות ירדו משמעותית".

     

    אז מדובר בספין של השר?

     

    "אנשי השר והשר מסייעים לנו מאז החל החרם, אך לא קיבלנו דבר חדש".

     

    בביקור הודיע כהן על הקמת מפעל לאריזות ממוחזרות בירוחם בשם "אינופק", שאמור להעסיק 15 עובדים ובהמשך 50. המפעל שכר 4,000 מ"ר במבנה הנטוש של מפעל נגב קרמיקה. למפעל אושר מענק מרשות ההשקעות, אלא שלדברי טל אוחנה, ראשת מועצת ירוחם, "היזם מנחם מרוז הגיע לירוחם לתקופה זמנית. התוכנית שלו היא להקים את מפעל הקבע באזור התעשייה נעם ליד נתיבות".

     

    עוד דיווח השר על הקצאת קרקע לשני מפעלים חדשים שיקומו בנגב באזור התעשייה מישור רותם, שלא קשור לירוחם. מדובר במפעל אמוניה בשם קוייס ומפעל של חיפה כימיקלים, שיעסיקו מאות עובדים. אוחנה ציינה כי "הצעדים של השר מאפשרים לירוחם להסדיר נשימה ולהמשיך להיאבק למען פתרונות ארוכי טווח, כמו הבאת מפעלי עוגן למקום. השאלה אם יש להתחייבות של פניציה תוחלת לאור החרם החרדי".

     


    פרסום ראשון: 14.05.19 , 19:38
    yed660100