yed300250
הכי מטוקבקות
    צילום: שאטרסטוק
    חדשות • 15.05.2019
    מעבר חסום
    לא פחות ממיליון ורבע נשים בישראל מצויות בגיל המעבר • למרות מספרן הרב, יש בכל הארץ רק כ־40 רופאים המומחים בתסמיניו ומוסמכים לטפל בו • מחקר חדש ממפה את התסמינים והמספרים
    רותם אליזרע

    מחקר שמפרסמת עמותת "נשים לגופן" חושף נתונים חדשים ותמונת מצב עגומה לגבי המענה של מערכת הבריאות לאוכלוסיית הנשים המצויות בגיל המעבר. מהנתונים עולה שנכון להיום ישנם כ־40 רופאים ורופאות בלבד בעלי מומחיות לטיפול בתסמינים. המספר הזעום הזה אמור לתת מענה ליותר ממיליון ורבע נשים. המשמעות: על כל 32,250 נשים הזקוקות לטיפול - גינקולוג אחד בלבד.

     

    הנתונים העגומים לגבי המחסור ברופאים עבור נשים בגיל המעבר מצטרפים לממצאי מחקר מקיף שערכה העמותה בקרב כ־2,200 נשים מרחבי הארץ המצויות בשלבים שונים של הגיל. לפי הממצאים, למרות שבישראל כמיליון ורבע נשים בגיל המעבר ו־84% מהן מוטרדות מתסמיניו, 71% מהן העידו שלא קיבלו כל פנייה מגורם רפואי לגבי ייעוץ וטיפול בתסמינים המלווים אותן. המחקר בוצע על ידי ד"ר גבי קאשי־רוזנבאום וד"ר סמדר נוי מהמכללה האקדמית באשקלון, יחד עם טל תמיר ודנה וינברג מעמותת "נשים לגופן".

     

    נתון מדאיג נוסף שמגלה המחקר נוגע לפער בין מודעותן של נשים לתסמיני גיל המעבר לבין הידע שלהן כיצד לטפל בהם מבחינה רפואית. לפי הממצאים, 72% מהמשיבות ציינו אמנם כי הן בעלות ידע הנוגע לתסמינים, אולם רק 39% מהן הודו שיש להן ידע בנוגע לטיפול הורמונלי או אלטרנטיבי בתסמינים השונים של גיל המעבר.

     

    בנוסף, המחקר ממפה לראשונה את תסמיני גיל המעבר בקרב נשים בישראל. מהממצאים עולה, כי תנודות במצב הרוח, קשיי שינה, ריכוז וזיכרון, גלי חום, ירידה בחשק המיני, עייפות קיצונית ועלייה במשקל הם התסמינים הנפוצים ביותר בגיל הזה. מיגרנות, אלרגיות, קשיי נשימה וכאבים בנרתיק הם התסמינים ששכיחותם היא הנמוכה ביותר.

     

    המחקר בדק גם אילו תסמינים מטרידים נשים בגיל המעבר. לפי תשובותיהן, תסמינים גופניים וכאלה הקשורים למראה החיצוני, כמו צניחת האגן והשמנה, מפריעים בצורה המשמעותית ביותר. תסמינים מיניים דוגמת ירידה בחשק המיני, יובש בנרתיק וכאבים באיברי המין דורגו במקום השלישי מבחינת מידת הפרעתם לנשים. במקום האחרון דירגו הנשים תסמינים רגשיים.

     

    באשר לדרכים בהן בוחרות נשים בגיל המעבר לטפל בתסמינים, מצא המחקר ש־35% עושות זאת בטיפולים הורמונליים, 27% בטיפולים אלטרנטיביים ו־21% אינן מתכוונות כלל לטפל בתסמיני גיל המעבר.

     

    "תסמיני גיל המעבר עלולים לשבש בצורה משמעותית את איכות חייהן של נשים לאורך עשורים באמצע חייהן", מסבירים בעמותת "נשים לגופן". "ממצאי המחקר חושפים בעיה רצינית במענים חסרים ובהקצאת משאבים לנושא". לדבריהן, מערכת הבריאות מתעלמת ממעל מיליון ורבע אזרחיות הזקוקות למידע, טיפול והכוונה רפואית ורגשית. "ערב השבעתה של הממשלה החדשה, הנתונים צריכים להוות קריאת השכמה לשר הבריאות. אנו קוראות לו להגדיל את התקציבים והמשאבים שהמדינה מפנה למערך טיפולי לציבור הנשים בגיל המעבר".

     


    פרסום ראשון: 15.05.19 , 23:48
    yed660100