סלט טאבולה ארטישוק
מה צריך? ל־5 מנות
• 2 חבילות פטרוזיליה שטופה היטב וקצוצה דק ללא הגבעולים
• 3 לבבות ארטישוקים טריים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות (לשמור במים ומיץ לימון)
(אפשר להשתמש גם בתחתיות ארטישוק קפואות - מפשירים וחותכים לקוביות)
• 1 כוס עגבניות שרי חתוכות לרבעים
• 1 מלפפון גדול חתוך לקוביות
• 1/2 בצל סגול קצוץ דק
• 1 כוס בורגול יבש
• 1/2 חבילת נענע קצוצה דק
• 1 כף שמן זית
• מיץ מ־2 לימונים
• מלח לפי הטעם
מה עושים?
משרים את הבורגול 15 דקות במים. מערבבים את כל הירקות והתבלינים, מסננים את הבורגול, סוחטים מהנוזלים, מוסיפים לירקות, מערבבים היטב ומגישים.
(באדיבות שולחן מגדלי הארטישוק במועצת הצמחים)
ערכים תזונתיים למנה: 165 קלוריות, 20 גרם פחמימות, 6 גרם חלבון, 5 גרם שומן, 8 גרם סיבים ו־115 מ"ג סידן.
מומלצים