yed300250
הכי מטוקבקות
    אנטולי מיכאלו
    מסלול • 30.05.2019
    תל–אביב: גלידרייה חדשה
    תהל בלומנפלד

    • בתזמון מושלם לכבוד הקיץ המתרגש עלינו, נפתחה לאחרונה ברחוב טשרניחובסקי בתל־אביב גלידרייה מעניינת במיוחד. קוראים לה "שטפן", על שם הבעלים, השף־גלסייר האוסטרי, שטפן מאכר. וכמיטב המסורת האוסטרית, במקום נמכרים גם מתוקים ודברי מגדנאות קלאסית, עוגת לינזר, שטרודל תפוחים, זאכר טורט ועוד מיני מאפים בניחוח וינאי מבית ילדותו של מאכר.

     

    עם כל הכבוד לכל אלה, העניין המרכזי פה הן גלידות שמנת בעבודת יד, בשלל טעמים מקוריים בהשראת האפייה האוסטרית, כמו גלידה בטעם זאכר טורט או שטרודל, ולצידם גם טעמים שגרתיים יותר. הגלידות מיוצרות מדי יום בעבודת יד מוקפדת, החל משלב חומרי הגלם. כך, הבישקוטים המרפדים את גלידת הטירמיסו נאפים במקום, הפיסטוק נטחן בכל בוקר להפקת גלידה, קרם אגוזים תוצרת בית משמש להכנת גלידת נוטלה. במגוון גם גלידות סורבה בטעמי פירות העונה - מתות ועד מנגו.

     

    שטפן מאכר (48) הגיע ארצה מוינה לפני שבע שנים, בעקבות סיפור אהבה, כשבידו תואר בביוטכנולוגיה ובטכנולוגיית מזון. בעשור החמישי לחייו החליט להגשים חלום והחל ללמוד את רזי הכנת הג'לטו, כשהוא מבקש לשלב בתחנה המקצועית החדשה שלו את טעמי ילדותו. מטבח הקונדיטוריה פתוח לחלל, ודרך החלונות השקופים יכולים העוברים והשבים לצפות בהכנות היומיומיות.

     

    מחירי הגלידות נעים בין 13 שקל לכדור ועד 89 שקל לקילו. מחירי העוגות נעים בין 27 ל־46 שקלים.

     

    • שטפן, טשרניחובסקי 21, תל־אביב, א'־ה' 13:00־21:00, שישי 11:00־17:00, שבת 12:00־21:00, 03-6799788

     

     

     


    פרסום ראשון: 30.05.19 , 17:10
    yed660100