ורוד או לבן, העיקר להגיש קר

חג השבועות פותח את עונת היינות הלבנים והוורודים. מבקר היין שלנו מסמן את הבקבוקים הכי שווים לשולחן החג ולקיץ

חג השבועות, החג הלבן של מוצרי החלב ושל היינות הלבנים והוורודים, הפך בשנים האחרונות לעוד פיק של צריכת יין. בכלל, כבר שנים שאני טוען (גם באוזני אלה שלא מוכנים להקשיב לי), שאם נשתה יותר יינות לבנים כאשר הטמפרטורות מתחממות - נשתה פשוט יותר יין. אז קדימה, לקרר טוב־טוב כמה בקבוקים ולתת בראש. הנה כמה יינות מומלצים שהתעקשתי ללגום כדי לחזור ולהמליץ לכם. חג שמח וטעים.

 

לבנים

ירדן פינו גרי 2018 // איזה יופי של יין עם מבנה טוב והמון ניחוחות פרי ירוק ורענן, יחד עם פרחוניות נהדרת, חמיצות מרעננת ומינרליות טובה. והשנה גם זוכה מדליית זהב בתחרות של מגזין דקנטר המפורסם. 75 שקלים.

 

הרי גליל יראון שרדונה 2018 // זה יין שצריך כתבה בפני עצמה. אחרי 16 יינות אדומים שהוציא היקב בשנים האחרונות, מגיע היראון הלבן הראשון. 100% שרדונה מהכרם הנהדר במשגב יוצרים יין מצוין, רענן ובעל גוף, עם הדריות טובה, עסיסיות של פרי צעיר, בשילוב עם מינרליות ומעט עץ. 105 שקלים.

 

כרמל 2 ואטס 2018 // יין קליל, חצי יבש עם המון ניחוחות פרי בזכות בלנד של ארבעה זנים: מוסקט, ויונייה, גוורצטרמינר וקולומבאר. שילוב יפה בין מתיקות וחמיצות, שיוצרים יין רענן, מתקתק ונעים. 60 שקלים.

 

טוליפ ווייט 2018 // יין טרופי ומקסים שנוצר משילוב של שני זנים שונים באופיים - גוורצטרמינר מכפר יובל וסיביניון בלאן מאזור דלתון שנבצרו ונסחטו בנפרד. שילוב יפה של טרופיות שמחה, עם הדריות וחמיצות מרעננת ובאף ניחוחות אשכולית וליצ'י משומר. נעים ומרענן 75 שקל.

 

תבור אדמה רוסאן 2018 // 100% ענבי רוסאן מכרמים ברמת הגולן יוצרים יין מעניין מאוד עם ניחוחות קצת שונים שבולטים בו אפרסק לבן מתקתק ותפוח חמצמץ ונעים. איך שלגמתי רציתי למזוג עוד כוסית. 59 שקל.

 

קסטל לה וי 2018 // בלנד טוב ומרענן של סוביניון בלאן, שרדונה ומעט גוורצטרמינר שנבצרו מהכרמים המצוינים של היקב. שוב ניחוחות פרי טרופי, עם לימוניות דומיננטית ומרעננת שמשתלטת על שאר הניחוחות. בהחלט קייצי. 79 שקל.

 

טפרברג אינספייר פמיטאז' 2018 // בלנד מרתק של שלושה זנים - סוביניון בלאן, גוורצטרמינר ובעיקר הזן המקומי ארצישראלי "דבוקי". יין הרמוני ונעים בעל ניחוחות פרחוניים עם תפוח ירקרק וחמיצות טובה ומרעננת. תמורה נהדרת למחיר - 60 שקלים.

 

ברקן רזרב גוורצטרמינר 2018 // יין פשוט מהנה מהיקב הענק הזה שלא מפסיק להפתיע. ניחוחות קלאסיים לזן הארומטי שכוללים מי ורדים והדריות טובה עם משהו טרופי. למרות היותו חצי יבש, יש בו חמיצות מרעננת וטובה. 75 שקל.

 

בנימינה יוגב סוביניון בלאן שרדונה // לימוניות טובה עם פרי הדר ומעט טרופיות. 49 שקל.

 

רוזה

טפרברג אימפרשן רוזה 2018 // היקב שלא מפסיק להפתיע ולהתחדש, ועכשיו עם רוזה מענבי ברברה וגרנאש נואר. כיף של יין עם פרחוניות והדרים ופרי אדום. וגם המחיר פצצה: 40 שקלים.

 

יתיר רוזה 2018 // גרנאש, מורבדר וטמפרניו משתלבים להם נהדר ברוזה הגסטרונומי הזה, כלומר מלווה אוכל בצורה נפלאה. יין יבש לחלוטין עם ניחוחות פרי יער, פטל ואפרסק עם סיומת ארוכה ורעננה. 89 שקל.

 

רקנאטי גרי דה מרסלאן כרם מנרה 2018 // בציר חדש של היין המצוין הזה, שיוצר מענבי מרסלאן וקיבל את צבעו האפרפר הייחודי, בזכות השרייה קצרה של הקליפות עם הענבים ובדיקות תכופות בכדי להגיע לצבע הרצוי ולטעמי הפרי הנהדרים. לקרר טוב־טוב ולשתות לצד אוכל או גבינות. 109 שקל.

 

כישור רוזה 2018 // שילוב נפלא של גרנאש אדום וקברנה פרנק מכרמי היקב ברום הגליל המערבי. יין בעל פרי אדום וטרי שעוטף מכל כיוון אוורירי עם מעט תיבול וירקרקות של הקברנה פרנק. טוב מאוד. 85 שקל.

 

ברבדו רוזה 2018 // היקב הוותיק מכרמי יוסף מביא רוזה על בסיס מרלו מהכרמים הצמודים, כאשר הענבים נבצרו מוקדם לטובת רוזה ברמת סוכר נמוכה וחומציות טבעית גבוהה. באף הרבה פרי אדום, פטל ותות ומעט ירקרקות נעימה ומרעננת. 80 שקל.

 

גבעות רוזה 2018 // רוזה שנעשה מ־100 אחוז ענבי קברנה סוביניון מכרמי היקב שם בגובה של 750 מטר ברום הרי יהודה. צבע בהיר מאוד עם הרבה פרחוניות, מעט עשביות והרבה פרי רענן ברקע. אחלה יין. 85 שקל.

 

דלתון עלמה קוראל 2018 // סדרת עלמה מוקדשת לבלנדים, וכאן זה בלנד של גרנאש ופינו גרי. כל זן נבצר וטופל בנפרד, והתוצאה היא ניחוח פרי עסיסי מאוד שמזכיר מלון, יחד עם ניחוח הדרי וטוב. יין יבש וטוב עם חמיצות נהדרת. 75 שקל.

 

ויתקין מסע ישראלי ורוד 2018

 

הבלנד הזה של גרנאש נואר ומעט קריניאן, שנעשה מגפנים בוגרות שנבצרו מוקדם במורדות הכרמל, מביא לייצור רוזה רענן וחד. יין מצוין עם ניחוחות פריחה לבנה, אפרסק, מעט פרי אדום וניחוח הדרים, בעל אופי שמתאים מאוד גם לליווי ארוחה, ב־12% אלכוהול בלבד. 75 שקל.

 

הר חרמון רוזה 2018 // רוזה פשוט ומתקתק, עם ניחוחות תות שדה, דובדבן ומעט פריחת ורדים. 35 שקל.

 

ויתקין מסע ישראלי ורוד 2018

 

הבלנד הזה של גרנאש נואר ומעט קריניאן, שנעשה מגפנים בוגרות שנבצרו מוקדם במורדות הכרמל, מביא לייצור רוזה רענן וחד. יין מצוין עם ניחוחות פריחה לבנה, אפרסק, מעט פרי אדום וניחוח הדרים, בעל אופי שמתאים מאוד גם לליווי ארוחה, ב־12% אלכוהול בלבד. 75 שקל.

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים