yed300250
הכי מטוקבקות
    מקנזי בזוס. בהודעת פרידה ששיחררו בני הזוג נכתב: "לו היינו יודעים שניפרד אחרי 25 שנים, היינו עושים זאת שוב"
    7 ימים • 05.06.2019
    18,000,000,000 דולר בייבי
    חודשיים אחרי שחתמה על הסכם הגירושים היקר בתבל והפכה למולטי־מיליארדרית, הפתיעה מקנזי בזוס, גרושתו של מייסד אמזון והאיש העשיר בעולם, כשהודיעה שמחצית (!) מהונה - זה יוצא 18 מיליארד דולר, פלוס מינוס - יועברו למטרות צדקה. עם ארבעה ילדים שאותם התעקשה להסיע בעצמה לבית הספר, שני ספרים שפירסמה והמלצה חמה מטוני מוריסון, הגרושה הנדבנית והקנאית לפרטיותה, מטלטלת את הביצה של היפים והעשירים
    איילה אור-אל, לוס־אנג'לס

    אז, כמה זה בעצם חצי מ־36 מיליארד דולר? ובכן, ים כסף. בשבוע שעבר, כמעט חודשיים לאחר גירושיה ממייסד אמזון והאיש העשיר בעולם, ג'ף בזוס, הפתיעה מקנזי בזוס את התקשורת כשהודיעה שתתרום לצדקה מחצית מהונה, המוערך בטיפה פחות מ־36 מיליארד דולר. אין ספק שזו מחווה נדיבה, אף שבואו נודה בזה, גם אם מקנזי, 49, סופרת והאישה השלישית הכי עשירה בעולם על פי מגזין “פורבס”, הייתה תורמת שלושה רבעים מהונה, היא הייתה מסתדרת יפה מאוד גם עם הרבע הנותר.

     

    מאז הכריזו בני הזוג בזוס על גירושיהם בינואר השנה, התקשורת לא הפסיקה לחפור בשאלה איך יתחלק ההון המשותף, שהוערך בלא פחות מ־150 מיליארד דולר. כשהשניים הגיעו להסכם שבמסגרתו תקבל מקנזי ארבעה אחוזים ממניות אמזון אונליין, ששוויין מוערך כאמור בכמעט 36 מיליארד דולר, הסקרנות לגבי מי שחתומה על הסכם הגירושים היקר בעולם, רק גדלה. אין כמו מישהו שיש לו ערימות מטורללות של כסף כדי לעורר את סקרנותו של מי שאין לו ערימות כאלה, שזה — בואו נודה — פחות או יותר כולנו. אבל בזוס, אישה קנאית ביותר לפרטיותה ומי שהעניקה בחייה ראיונות נדירים ביותר, לא בדיוק מספקת את הסקרנות. היא מעולם לא כיכבה במדורי הרכילות, ואת מספר ההופעות שלה על השטיח האדום ובאירועים נוצצים לצד בעלה, אפשר לספור על אצבעות הידיים. היא הגיעה פעם אחת למסיבת האוסקר של ואניטי פייר, פעם אחת למסיבת גלובוס הזהב של ואניטי פייר וב־2012 אירחה את המט גאלה, אבל פרט לזה ולאורך חייה כ"אשתו של", העדיפה בזוס לבלות עם הילדים או מאחורי המקלדת. בראיון שנתנה ב־2013 ל”ווג” תיארה את בעלה כ"ההפך ממני" ואמרה שהוא המוחצן מביניהם, זה שאוהב לצאת ולבלות ומרגיש נוח במסיבות קוקטייל. "הוא אוהב להכיר אנשים, הוא בחור מאוד חברותי", אמרה. במילים אחרות: בעידן שבו נדמה כי הרשת מספרת עלינו כמעט את כל מה שאפשר לדעת בתמורה לשיטוט קצר ברשתות החברתיות, מקנזי בזוס היא אישה חשאית במיוחד. אף תמונת פפראצי שלה בפוזה לא מחמיאה לא פורסמה וביקור בטוויטר שלה כולל ציוץ אחד ויחיד, המבשר על גירושיה הידידותיים. זהו.

     

    בני הזוג בזוס ב־2013. "הוא ההפך ממני", תיארה מקנזי את בעלה בראיון נדיר. "הוא אוהב להכיר אנשים ובחור מאוד חברותי"
    בני הזוג בזוס ב־2013. "הוא ההפך ממני", תיארה מקנזי את בעלה בראיון נדיר. "הוא אוהב להכיר אנשים ובחור מאוד חברותי"

     

    בתקשורת אולי קיוו לסיפורים עסיסיים על מריבות עקובות מדם על הרכוש ועל הילדים ולטינופים הדדיים, אבל הבזוסים סירבו לספק את הסחורה. בהודעת הפרידה ששיחררו בני הזוג נכתב: "אנו חשים בני מזל שמצאנו אחד את השני ואסירי תודה על כל אחת מהשנים שבהן היינו נשואים. לו היינו יודעים שניפרד אחרי 25 שנים, היינו עושים זאת שוב". ובכל זאת, הרכילות הלוהטת הגיעה כבר למחרת היום, כש"פייג' סיקס", מדור הרכילות של “הניו יורק פוסט” ו"פיפל מגזין" סיפרו שלג'ף בזוס כבר יש חברה חדשה: מגישת הטלוויזיה לורן סנצ'ז שהגישה בעצמה מסמכי גירושים מבעלה זה 14 שנה, סוכן שחקנים בשם פטריק וויטסל. ובשביל שהסיפור יהיה טוב יותר, סופר גם שסנצ'ז הייתה חברה טובה של מקנזי.

     

    בזוס וסנצ'ז נפגשו לפני כארבע שנים, בזכות קשרי עבודה של אמזון עם אנדיבור, החברה של וויטסל, בעלה של סנצ'ז. שני הזוגות היו מיודדים והילדים אפילו נפגשו ל"פליי־דייטס" בסיאטל. סנצ'ז, בעלת רישיון טיס למסוק, ניהלה שיחות ארוכות עם בזוס על סטארט־אפ הטיסות לחלל בלו אוריג'ין שהקים, והשניים יצאו יחד לטיסות משותפות בברכתו של וויטסל, שלא חשד בכלום, וחשב שהידידות של אשתו עם בזוס תסייע לחברת ההפקה שלו. סנצ'ז, מצידה, כנראה לא ראתה בעיניים מרוב התרגשות ואפילו הראתה לחברות את הסמסים ששלח לה המאהב, שהתברר באמת כחברותי מאוד, כפי שהעידה עליו אשתו. לא באמת ידוע מתי התחיל הרומן, אבל הסמסים שפורסמו, נשלחו במאי 2018.

     

     

    לפי ה”אינקוויירר”, מקנזי כמעט עלתה על הרומן כשראתה את יומן הטיסה במטוס הפרטי של בעלה, שם נכתב רק שמה של סנצ'ז כנוסעת נוספת, אבל כשהתעמתה איתו, השיב לה שמדובר בנסיעת עבודה. כמו הרבה נשים שנבגדו, נכתב ב”אינקוויירר”, היא הותירה את החשדות בצד ונותרה לצידו.

     

    אישה נבגדת אחרת אולי הייתה מתעצבנת והולכת לפחות על מחצית הרכוש המשותף — אבל לא בזוס. היא הסתפקה באחוזים הבודדים ממניות החברה, ויתרה לטובת בעלה לשעבר על זכויות ההצבעה של המניות שהיו בידיה, והעבירה לידיו את מניותיה ב”וושינגטון פוסט” ובלו אוריג'ין. אי־אפשר לדעת איך היו היחסים עד לפרידה ואם בזוס חשדה בבעלה, ונדמה שהיא גם לעולם לא תספר איך הרגישה כשהטקסטים ששלח בזוס למאהבת שלו נחשפו, עם משפטים כמו: "אני רוצה להריח אותך, אני רוצה לנשום אותך. אני אוהב אותך, ילדה מלאת חיים. אני אראה לך את הגוף שלי, השפתיים והעיניים שלי בקרוב מאוד".

     

    אהבה משמיעה ראשונה

     

    מקנזי בזוס נולדה בסן־פרנסיסקו, לאב מתכנן פיננסי ולאם עקרת בית. בראיונות נדירים שנתנה, העידה שהחלה לכתוב בגיל צעיר וכבר בגיל שש השלימה את הספר הראשון שלה, "תולעת ספרים", 142 עמודים שכתבה בכל יום אחרי בית הספר. היצירה, אגב, נהרסה במהלך הצפה ובזוס סיפרה שמאז היא מקפידה לגבות כל דבר שהיא כותבת. את התיכון היא סיימה בהצטיינות והתקבלה לאוניברסיטת פרינסטון היוקרתית, שם למדה בין השאר כתיבה יוצרת אצל הסופרת זוכת פרס נובל טוני מוריסון. מוריסון כל כך התלהבה מבזוס שהיא שכרה אותה כתחקירנית לקראת כתיבת ספרה "ג'אז", ואף הכירה לה את הסוכנת שלה אמנדה אורבן. כשמקנזי פירסמה את ספרה הראשון "The Testing of Luther Albright", מוריסון הרעיפה עליו שבחים ואמרה כי בזוס הייתה אחת התלמידות הטובות ביותר שלמדו אי פעם בכיתת הכתיבה היוצרת שלה.

     

     

    עם סיום התואר, ב־1992, התקבלה בזוס לעבודה כעוזרת אדמיניסטרטיבית בקרן גידור. בעבר סיפרה שלקחה את העבודה רק כדי שתוכל לשלם חשבונות בזמן שהיא עובדת על הרומן הראשון שלה, אבל בפועל היא הכירה שם את האיש שמאוחר יותר הפך אותה לאחת הנשים העשירות בעולם. בזוס שימש אז כסגן נשיא בכיר של החברה, וזמן קצר לאחר תחילת עבודתה שם, מקנזי הצעירה הזמינה אותו לדייט. הדבר ששבה את ליבה, סיפרה, היה צחוקו הרם והמתגלגל, כזה שאי־אפשר לפספס, במיוחד כשהוא בקע מהמשרד הסמוך. "זו הייתה אהבה משמיעה ראשונה", סיפרה בראיון ל”ווג”. שלושה חודשים אחר כך הם התארסו, וחצי שנה מאוחר יותר הם נישאו. השנה הייתה 1993, ג'ף היה בן 30 ומקנזי בת 23. כשבעלה הטרי סיפר לה על הרעיון העסקי שלו, היא השיבה שאמנם היא לא אשת עסקים, אבל היא מאמינה בו ותתמוך בו. ב־1994 השניים עזבו את העבודה ונסעו במכונית לסיאטל. הם שכרו בית בפרברי העיר, וג'ף לווה מהוריו 250 אלף דולר כדי לייסד את החברה שעדיין לא היה לה שם. מקנזי החליטה בינתיים לשים בצד את החלום על קריירה ספרותית והפכה לאחת העובדות הראשונות של אמזון הצעירה, שבה שימשה כמנהלת חשבונות. בעמוד הבית של החברה כתבה לימים: "הייתי שם כשהוא כתב את התוכנית העסקית ועבדתי איתו ועם עוד רבים אחרים במוסך שלנו שהוסב לטובת החברה, במשרדים מסריחים מברביקיו, במרכזי ההפצה ובחדרי הכנסים, בימים הראשונים של היסטוריית אמזון".

     

    מטה חברת אמזון בסיאטל. אימפריה שהתחילה בהלוואה קטנה מההורים
    מטה חברת אמזון בסיאטל. אימפריה שהתחילה בהלוואה קטנה מההורים

     

    ההשקעה של ההורים בבנם השתלמה במהירות. ב־1999 מקנזי וג'ף בזוס כבר הצליחו מספיק כדי לעבור לאחוזה בשווי עשרה מיליון דולר במדינת וושינגטון, הרחק מהמוסך. בזוס הייתה אז בהיריון עם בנם הראשון, ובהמשך הגיעו עוד שני בנים, ובת אחת שאומצה בסין. בשנים הראשונות היא עוד ניסתה לשמור על חיים נורמליים ככל האפשר, שלא לגרום לילדים להרגיש שונים מחבריהם, אז היא הסיעה את ארבעתם לבית הספר בהונדה המשפחתית ואז הייתה מורידה את בעלה במשרד. אבל בזמן שהיא הייתה סופר־אמא, בעלה הפך את אמזון לחברה השנייה המצליחה בארה"ב והנורמטיביות נגמרה. בזוס החליפה את ההונדה במשהו קצת יותר יוקרתי ולילדים צוות נהג צמוד שייקח אותם ללימודים.

     

    כשהחברה גדלה לממדי ענק החליטה בזוס לשוב לאהבתה הראשונה, הספרים. "עסקים הם לא התשוקה שלה בחיים", אמר בראד סטון, מחבר "החנות שיש בה הכל", הספר המקיף והמעמיק ביותר על אמזון.קום ועל מייסדה. "כשאמזון המריאה, מקנזי לא הייתה מעורבת יותר ביומיום של העסק". בזוס לא ממש אהבה את הספר ואת מה שנכתב בו וקטלה אותו בעמוד הספרים של אמזון — אלא מה — כשכתבה שהוא "מלא אי־דיוקים" ובכלל לא משקף את מה שקורה בחברה. את הספר שלה אגב, היא העדיפה להוציא בהוצאת ספרים רגילה.

     

    בזוס בילתה קרוב לעשר שנים בהתעוררות מוקדמת בבוקר כדי לכתוב, וב־2005 פירסמה את ספרה הראשון, על מהנדס שחייו המקצועיים והמשפחתיים מתחילים להתפרק באייטיז. אמנם הספר זכה לביקורות טובות ואפילו הוכתר כספר השנה של “הלוס אנג'לס טיימס”, אבל הצליח למכור רק כמה אלפי עותקים. ב־2013 פירסמה בזוס את ספרה השני Traps, על כוכבת קולנוע מתבודדת שיוצאת מהמחבוא ונוסעת ללאס־וגאס, כדי להתעמת עם אביה, נוכל שמכר סיפורים על אודותיה במשך שנים לפפראצי. בלאס־וגאס היא פוגשת אנשים שהופכים לידידיה. "הנושא המשמעותי ביותר בספר הוא הרעיון שהדברים שהכי מדאיגים אותנו בחיים, אלה שאנחנו מרגישים שהכי כובלים אותנו, הטעויות שעשינו, המזל הרע שנתקלנו בו, התאונות שקרו לנו, הפרדוקסים — הם בסופו של דבר הדברים שעליהם אנחנו אסירי תודה בדיעבד", אמרה בראיון נדיר לצ'רלי רוז. "הם לוקחים אותנו למקום שאליו אנחנו צריכים להגיע".

     

    אפשר לנחש שעכשיו, כשהגירושים מאחוריה, תקדיש בזוס את זמנה לכתיבת ספר חדש, אבל ספק גדול אם הוא יהיה אוטוביוגרפי. אמנם ספר כזה היה הופך לרב־מכר ודאי, אבל בואו נודה, זה כנראה לא הסגנון שלה.

     

    את חברת אמזון, אגב, הגירושים לא טילטלו והיא ממשיכה במסע לכבוש את העולם. על הפרק: ישראל. במייל שנכתב לשוק הקמעונאות הישראלי נכתב, "אנו שמחים להזמין אתכם להיות חלק מקבוצת מוכרים נבחרת ולהשתתף בתוכנית Local Delivery בישראל", ובמילים אחרות: להצטרף לאימפריה ולהתחיל למכור באופן מקומי לצרכנים הישראלים. כמו במדינות רבות אחרות שבהן החברה השיקה פעילות מקומית, בשלב הראשון המוכרים יאחסנו את הסחורה אצלם ומשם יעבירו אותה לרוכשים. בשלב מאוחר יותר, אם השוק המקומי ישתף פעולה, אמזון תפעיל מחסנים בישראל.

     

    אישה אחת לבד

     

    באילו אופנים הגירושים האלה יטלטלו את חייה של מקנזי בזוס? עוד לא ידוע. האם תהיה לה אהבה חדשה? האם הקריירה החדשה שלה בפילנתרופיה תהפוך לסימן היכר שלה? נצטרך להמתין ולראות. מה שברור כבר עכשיו הוא שהם הפכו אותה לאישה מאוד־מאוד עשירה. בעולם שנשלט על ידי גברים בכל תפקידי המפתח, עבור רוב הנשים בעולם, זו פחות או יותר הדרך היחידה לשם. נשים מהוות עשרה אחוזים בלבד מכלל המיליארדרים בעולם. אמנם מספרן בעלייה — בשנה שעברה מנתה רשימת הנשים העשירות בעולם של “פורבס” 190 נשים שהונן מוערך בלמעלה ממיליארד דולר — אבל רק 32 מהן, כחמישית, היוו דמויות מפתח בבניית האימפריה שלהן. השאר ירשו את הכסף או התחתנו לתוכו. במחקר שהתפרסם השנה על ידי מכון הסוציולוגיה האמריקאי נמצא כי הדרך הבטוחה ביותר של אישה להצטרף לאחוז האחד העשיר ביותר בעולם הוא בנישואים.

     

    בזוס, שגם ייסדה ארגון נגד בריונות בשם Bystander Revolution, המעודד חמלה כלפי אחרים ואומץ לעזור לזולת, היא לא היחידה שהצטרפה לקמפיין של וורן באפט, שהזמין עשירים כמותו לתרום מחצית מהונם למטרות צדקה. בין האנשים שנענו לקריאה של באפט, שהכריז על הקמפיין ב־2010 ביחד עם ביל ומלינדה גייטס, אפשר למנות את ראש עיריית ניו־יורק לשעבר מייקל בלומברג, מייסד פייסבוק מארק צוקרברג ואשתו פריסליה צ'ן, מעצבת האופנה דיאן פון פירסטנברג ומנכ"ל אורקל לארי אליסון.

     

    אבל מאחורי המעשה הפילנתרופי מעורר ההערצה של בזוס נמצאת אישה שלא ממש מעניין אותה להיות הכי עשירה בעולם. "יש לי כמות כסף חסרת פרופורציות לחלוק. הגישה שלי לפילנתרופיה תמשיך להיות מחושבת. זה ידרוש זמן, מאמץ ואכפתיות — אבל אני לא אמתין, אמשיך עד שהכספת שלי תתרוקן", כתבה בהודעה לעיתונות. עם זאת, עדיין לא ידוע אילו ארגוני צדקה יזכו בכסף.

     

    בתגובה, החמיא ג'ף בזוס לאקסית בטוויטר. "מקנזי הולכת להיות נהדרת, מתחשבת ובעלת השפעה בפילנתרופיה, ואני גאה בה. המכתב שלה כל כך יפה. תראי להם מה זה, מקנזי", צייץ, מבלי שהצטרף ליוזמה בעצמו. אמנם בני הזוג בזוס שמרו על שקט יחסי לגבי תרומותיהם במהלך נישואיהם, אך ב־2018 הכריזו שיתרמו שני מיליארד דולר כדי לשפר את החינוך בגני הילדים ולהילחם בתופעת מחוסרי הבית, שהולכת ומחריפה בארה"ב. ההודעה לעיתונות בנושא הגיעה לאחר שנים של ביקורת כלפי בזוס, על כך שאינו תורם מספיק, ועובדיו עובדים בתנאים גרועים ומרוויחים מעט יחסית. התרומה הנדיבה מ־2018 הביאה את הזוג לככב לראשונה בראש רשימת הפילנתרופים הגדולים ביותר בארה"ב.

     

    עכשיו מקנזי בזוס תככב שם בלי האקס שלה, כאישה שתרמה לבדה את הסכום הגדול ביותר לצדקה.

     

    נשות הזהב: 5 הנשים העשירות בעולם

    1. פרנסואז בטנקור מֶאייר:

    בת 65 , יורשת אימפריית הקוסמטיקה לוריאל, אשת אקדמיה שפירסמה שני ספרים ומחזיקה בהון של 49.3 מיליארד דולר. מקום 15 מבין האנשים העשירים בעולם.

    2. אליס וולטון:

    היא אחת משני יורשי אימפריית וולמארט, שייסד אביה, סם וולטון, ואף שאינה מעורבת בניהול, וולטון בת ה־ 69 נהנית מההכנסות. הונה מוערך ב־ 44.4 מיליארד דולר, היא אספנית אמנות ומעניקה תרומות פוליטיות.

    3. מקנזי בזוס:

    החדשה ברשימה, עם טיפה פחות מ־ 36 מיליארד דולר.

    4. ג'קלין מארס:

    מדובר ב־ 23.9 מיליארד דולר מתוקים ביותר, היות שמארס, 79 , מס' 33 ברשימת עשירי תבל, היא היורשת, יחד עם אחיה, של אימפריית מארס, יצרנית הממתקים והמזון לבעלי חיים.

    5. יאנג הויאן:

    האישה העשירה ביותר בסין, עם 22.1 מיליארד דולר, היא בתו בת ה־37 של ינג גאוצ'יאנג, ממייסדי קאנטרי גרדן, מהחברות המרוויחות ביותר בעולם משגשוג שוק הנדל"ן הסיני. היום היא מחזיקה ב־57 אחוז ממניות החברה.

     


    פרסום ראשון: 05.06.19 , 22:21
    yed660100