תל אביב: סופרֿ–פוד על הבר
• אם טיקי־בר הוא בר קוקטיילים שמשקף את הדרך שבה אמריקאים במאה הקודמת דמיינו חופשה בקריביים, הרי שהקוקטיילים החדשים ומבוססי מזונות־העל בטיקי־בר העברי הראשון, "הונולולו" התל־אביבי, הם שיקוף הבריאות כפי שרובנו מדמיינים שאפשר לצרוך אותה. כלומר, מהולה באלכוהול איכותי.
אחרי ש"שמעו את כולן מסביב" ("את אשתי, את המלצריות", מסביר מוש בודניק, אחד הבעלים, את לשון הנקבה שהוא נוקט) מדברות על בריאות ועל סופר־פוד, החליטו בעלי בר האוכל השמח הזה לעשות מעשה. התוצאה המוצלחת (גם אם אינה מה שרשם לנו הרופא, באופן טבעי) היא חמישה קוקטיילים שבכולם מהול האלכוהול במזונות־על מיוחצנים לעילא.
המרענן מכולם הוא כנראה הקייל מוחיטו, שמכיל גם סלרי, תפוחים, ורמוט לבן ורום (46 שקל). המתקתק הוא כמובן הכורכום קולדה – הגרסה המקומית לפינה קולדה, הכוללת חליטת כורכום וג'ינג'ר וקציפת קוקוס, פסיפלורה ושקדים, שאותה זללנו בהנאה בכפית משל הייתה חלק מהקינוח (50 שקל). הקוקטייל המכונה Tea Time זרק אותנו לחלום על תה קר בניו־אורלינס וכלל, חוץ מוורמוט ורום, גם תה ירוק ומי קוקוס, ג'ינג'ר וכורכום בסחיטה איטית (46 שקל).
והאוכל? זוג הטאקוס במילוי שרימפס טמפורה, קרם פלפלים צהובים, כרוב מוחמץ, איולי לימון, כוסברה וצ'ילי סיפק הנאה חרפרפה (48 שקל); וה"פיצה" טונה מטורטייה אפויה עם קונפי שום, ספייסי מיונז, טרטר טונה, קרם לימון ודבש, בצל בגריל ופרמזן הייתה נשנושית במובן הכי כיפי של המילה (60 שקל).
• הונולולו טיקי־בר, בן עמי 13 תל־אביב, 03-6328155, כל יום מ־18:00 עד אחרון הלקוחות

