yed300250
הכי מטוקבקות
    צילום: אוהד צויגנברג
    24 שעות • 10.06.2019
    "תוספות השיער של נטע ברזילי באירוויזיון על 12 אלף שקל"
    הקרדישיאנס, בריטני ספירס, ריהאנה, ביונסה וגם דונלד ומלאניה טראמפ, ניקול ראידמן, נטע ברזילי ומפורסמות נוספות הפכו את השימוש בתוספות שיער לתופעה האופנתית הכי רותחת של השנים האחרונות. אז מה הפלא שהמחירים נוסקים ושיש שרלטנים שנכנסים לתחום ומוכרים שיער סוס במסווה של שיער טבעי באלפי שקלים? וגם: איך הפכה החברה של יזמית חרדית מירושלים לאימפריה בתחום
    שושנה חן

    חיה ברנפמן לא חשבה שסלון הפאות שהקימה יהפוך מקום עלייה לרגל עבור כל מי שחולמת על תוספות שיער — אחד האקססוריז המבוקשים ביותר בעונה זו של השנה, כאשר אל חיינו מתפרצים אירועי הקיץ, מסיבות הפרום והחתונות. ברנפמן, חרדית שסחפה לעיסוק בפאות ותוספות שיער גם את שלוש אחיותיה שעובדות יחד איתה באימפריה המשפחתית, רואה במפעל שבנתה סיפור של העצמה נשית שחורג מתחום כיסוי הראש. ובינתיים, היא מודה לסלבריטאיות מעבר לים וגם כאן אצלנו שהפכו את תוספות השיער למצרך כל כך מבוקש בעידן הסלפי והרשתות החברתיות, אפילו בקרב נשים במגזר החרדי. ולא, אל תדברו איתה על פתרון מעורר רחמים לקשישות הסובלות מדלילות שיער. זה הכי 1999. היא יותר עם הפנים לכיוון הקרדישיאנס, בריטני ספירס, ריהאנה, ביונסה, ג'ניפר לופז, ג'סיקה סימפסון, ניקי מינאז' ואצלנו נטלי דדון, דנה אשכנזי, מירן בוזגלו, אלכסה דול, ניקול ראידמן, נטע ברזילי, והמומחים מדברים גם על דונלד ומלאניה טראמפ, כמי שמשתמשים בתוספות מאיכות מאוד גבוהה.

     

    ולא רק הן. גם בקרב האוכלוסיה המוסלמית בישראל ובעולם, גילו הנשים את תוספות השיער והן מתהדרות בהן מתחת למעטה הצניעות. "מתחת לבורקה הן הולכות עם התוספות הארוכות ביותר, שיער בלונדיני כמעט פלטינה. חקרתי את הנושא והבנתי שמבחינתן שיער ארוך הוא סמל של בריאות. גם בקרב החרדיות בארצות־הברית התוספות הן נושא אופנתי לגמרי, ומבוקש מאוד", אומרת ברנפמן.

     

    וגם יקר מאוד.

     

    "נכון. שיער טבעי זה דבר יקר. מחיר השיער הטבעי קפץ בשנתיים האחרונות באופן היסטרי בגלל הביקוש הגבוה לתוספות שיער, וזה גם השפיע על מחירי הפאות הטבעיות, אגב. פאות שהייתי מוכרת לפני חמש שנים ב־8,000 שקלים נמכרות היום ב־16 אלף. שיער הפך לזהב בגלל ההתקדמות הטכנולוגיה שמאפשרת את תחום תוספות השיער. היום קשה יותר למצוא שיער אמיתי שלא נגעו בו. במדינות ספקיות השיער, כמו במזרח אירופה וברזיל, כבר הבינו שיש שוק מטורף לשיער, בעיקר בתולי, כלומר כזה שעוד לא עבר צביעה", מסגירה ברנפמן את סודות התחום.

     

    הסטרס גורם לדלילות השיער

     

    "כשהקמתי את המספרה שלי, לפני 20 שנה, לא הכירו בארץ את נושא תוספות השיער", מספר מעצב השיער דורון פסקינו. "זה היה בתחילת המיליניום ואני חזרתי מאיטליה והבאתי במזוודות ערימות של תוספות שיער טבעי. התחלנו בקטנה, יצרנו מחרוזות קטנות של שיער ושלחנו למספרות שהתמחו בכלות. מכאן העסק התחיל להתגלגל", אומר פסקינו, שמציין שלהתרחבות התופעה יש סיבות שהן מעבר לטרנד האסתטי.

     

    "התזונה שלנו היום לקויה מאוד בהשוואה לעבר וזה עניין שמשפיע ישירות על מצב השיער. היום אנשים צעירים אוכלים הרבה יותר מזון מעובד, הם כל הזמן בדיאטה, הם כל הזמן בלחץ, בסטרס, ואין שום דבר שמשפיע יותר על דלילות שיער מלחץ נפשי ומתזונה גרועה. גם העובדה שנשים היום מכורות לפן ולמחליקים גורמת לשיער להיות פגיע ודליל יותר, וההזדקקות לתוספות רק הולכת וגדלה", פוסק פסקינו.

     

    בתוך הנוף הצרכני הזה מתמקמת גם אימפריית תוספות השיער של ברנפמן, שנמצאת בלב החברה החרדית, בשכונת רמת שלמה בירושלים, והיא מרתקת גם בגלל סיפור חייה. לפני שמלאו לה 23 מצאה עצמה הצעירה החרדית חוזרת לבית הוריה עם פעוט בן שנתיים, שתי מכונות לייצור פאות ואמביציה לשקם את הריסות חייה.

     

    "נישאתי בגיל 18.5 בשידוך, נישואים שלא צלחו ושנמשכו ארבע שנים", היא משחזרת את הפרק הקשה בחייה. "החיים שלי היו יום אחד ארוך ורצוף של אלימות נפשית. לפני שמונה שנים אספתי אומץ ועזבתי את הבית. עד אז שרדתי רק בזכות התמיכה של הוריי ואחיותיי. אבל אז, יום אחד בני משפחתי פשוט האיצו בי לקום ולעזוב. 'את לא יכולה להמשיך לחיות ככה. די', הם אמרו לי ונתנו לי את הכוח", היא חוזרת בקול חנוק לימים האפלים ההם.

     

    "הטלפון הראשון שהרמתי אחרי שקבלתי את הגט היה ליועץ עסקי, העסק נולד ואני נולדתי מחדש. יצאתי כבויה מנישואים קשים, והעסק ואחיותיי עזרו לי לצמוח".

     

    איך הגעת לפאות?

     

    "במקרה. זה היה כשעוד הייתי נשואה ולמדתי לימודי גננות בסמינר חרדי בירושלים וחברה ללימודים סיפרה על מישהי שמחפשת עובדת לתפירת פאות. היה מדובר בעבודה לקיץ בחופשה מהלימודים, ואני התאהבתי במקצוע. אחרי שנולד בני הבכור, החלטתי לעבוד במקצוע מהבית. גרתי אז בביתר־עילית וזה היה לי נוח. כשחזרתי לבית ההורים היה ברור לי שאני ממשיכה בתחום, מה גם שהביקוש בעיר היה גבוה יותר, אז גייסתי לעסק את אחותי הצעירה", היא מספרת. ככל שהיקף העבודה התרחב, גייסה עוד עובדות וקנתה עוד מכונות ובסוף כשכבר לא היה נוח ולא היה מקום בבית ההורים, יצאה החוצה, למקום קטן ששכרה בהר חוצבים. היום, העסק המשגשג שלה כבר שוכן בחלל חדש שבהקמתו השקיעה כ־2.5 מליוני שקלים והעסק כאמור מפרנס לא רק אותה אלא גם את אחיותיה, בתחום שהופך להיות יותר ויותר טרנדי וגם יותר ויותר תחרותי במגזר ומחוצה לו. "בכל פעם שהיה חסר לי כוח אדם, הכנסתי עוד אחות לעסק. היה לי חשוב לדחוף ולהעצים אותן. גם היום כשהעסק גדל כל העובדות שלי הן נשים חרדיות", אומרת ברנפמן.

     

    ריחמתי על נעמי קמפבל

     

    כארבע אחיות שעובדות יחד — חיה 32, הבעלים, הבוסית והאחות הגדולה, ריבקי קליגר 30, מנהלת ייצור וכוח אדם שמגיעה לראיון עם התינוקת טליה, בת שלושה חודשים, מלכי כהן 26, אחראית על שירותי ייעוץ ללקוחות וברכה שטיינברג, 23, המעצבת — הן מדברות על ערבות ועזרה הדדית, יכולת לקרוא האחת את השנייה, וכמובן מחויבות מלאה לעסק.

     

    פעם בשבוע הן מקיימות פגישה מרובעת לעדכונים וכמובן לשיחות על החידושים בתחום. "אנחנו מקפידות כל הזמן להתעדכן כדי להישאר הכי מקצועניות בתחום הפאות. כך למשל, אנחנו משתמשות רק בתוספות שניתנות להסרה ולא מאמינות בהלחמה שמזיקה לקרקרפת", אומרת ברנפמן, ונותנת דוגמה את נעמי קמפבל.

     

    למי שלא זוכר, קמפבל חשפה בדצמבר האחרון את צילום ראשה החף מתוספות שיער, והמחיר הנורא ששילמה בגלל ההתמכרות לתוספות שיער. הצילום שהעלתה לחשבון האינסטגרם שלה כלל קרחות, קו שיער נסוג, דלקות עור ועוד. יש גם הסובלות מכאבי ראש ואפילו מאובדן שיער שעלול להפוך לכרוני. "כשנעמי קמפבל חשפה את עצמה ללא תוספות השיער שלה ואת הנזקים שנגרמו לה, כאב לי. הצדעתי לה", אומרת ברנפמן. "חשוב לעורר מודעות לעניין כי יש שרלטנים בתחום שמוכרים לך שיער מעובד ששווה 50 דולר, ומתומחר באלפי שקלים. זה נורא. נתקלתי כבר גם בשיער סוס שנמכר לאנשים על תקן של תוספת שיער אמיתית".

     

    מונחים מקצועיים

    שיער בתולי: שיער יקר ומקורי שלא נצבע. ככל שהוא נאסף מראשים צעירים יותר, הוא יפה ובריא יותר. ג'ינג'י ובלונדיני היקרים ביותר לפי הסדר. המקורות המובילים: מזרח אירופה, פרגוואי וברזיל.

    זהירות, שיער סיני והודי: שיער הודי וסיני הוא פחות אמין. השיער נחפף בקרטין, נצבע בגוון בהיר כיוון שהוא המבוקש ביותר, אבל אחרי כמה חפיפות הצבע יורד, השיער מתחיל להתייבש ולהיקרע והאמת נחשפת. תיזהרו.

    הדבקה או הלחמה קרה: בונים חלקי קרקפת מלאכותיים, תופרים עליהם שיער ומדביקים על הקרקפת בשילוב השיער האמיתי שמושחל דרך החורים.

    השיטה האתיופית: צמות דקיקות וצפופות שנקלעות מהשיער הטבעי לרוחב הקרקרפת, ואליהן מחוברות התוספות. עניין שמחייב ביקור אצל הספר לחידוש אחת לחודשיים־שלשה.

    שיטת הקליפסים: התוספות מחוברות לראש במסרקונים, לא מחייב ביקור אצל הספר, דורש לימוד הטכניקה והפעלתה בבית.

    המחירים: 2,000 עד 10,000 שקלים לתוספת לפי משקל השיער, הסוג, הצבע, השיטה והספר. ביקורי תחזוקה – 300־600 שקלים.

     

    הטרנד של הקיץ: הקוקו של ג'ניפר לופז

    התוספת של נטע: תוספות השיער של נטע ברזילי בהופעתה באירוויזיון בשנה שעברה נחשבות בין היקרות שנעשו בישראל. הן הגיעו לאורך של 1.3 מטרים, המחיר: 12,000 שקלים.

    הלהיטים של הקיץ – הקוקו של ג'ניפר לופז: בגלל קלות ההרכבה, שניתנת לביצוע לבד בבית בלי להגיע למספרה. המחיר: 1,000־4,000 שקלים.

    "כיפאה" ברחובות אירופה: תוספת שיער בצורת כיפה שהכינה ברנפמן עבור לקוח מצרפת שביקש להמשיך לחבוש כיפה גם ברחובות אירופה. ההמצאה זוכה לביקוש ברחבי היבשת. מחיר התחלתי: 150 יורו והצבע המבוקש – חום כהה.

     

     


    פרסום ראשון: 10.06.19 , 18:56
    yed660100