אוכל: רושפלד בקפיטריה

• בפינת רחוב אטרקטיבית, החשמונאים בואכה קניון גינדי TLV, התבלטה מימיו הראשונים של הקניון מסעדת הקפיטריה, בעיקר בזכות העיצוב הוורדרד שקשה להישאר אדישים אליו, ושהביא את המקום אל בין דפיהם של כמה וכמה מגזיני עיצוב בעולם. בזמן הקצר שהוא פועל, ידע המקום בעל צבע הפלמינגו כמה תהפוכות, וכעת הצטרף אליו השף הסלב יונתן רושפלד, כשותף וכשף. רושפלד הנהיג במקום בראנץ' מפנק בשישי־שבת, אבל אותנו דווקא עניין לבדוק מה קורה במקום באמצע השבוע.

 

התפריט מלא ועשיר בכל טוב: סלטים, פסטות, כריכים וגם צלחות קטנות של נשנושים למיניהם. המנה הראשונה שהגיעה לשולחן - "טרטר אמריקן כמו בספרים", שמה (36 שקל) – הדגימה מיד את מגע ידו של הרושפלד. כאילו סטייק טרטר, אבל כזה שבתערובת הבשר שלו שולב גם רוטב סודי שהפך את המנה למשהו שמעולם לא נתקלתם בו. נייס. בעיקריות התבלט דג מוסר צלוי עם ניוקי, זוקיני ופטריות (95 שקל) – ששחו כולם ברוטב עדין שלא השתלט על המנה. המבורגר קלאסי בלחמנייה (68 שקל) הגיע עם צ'יפס והיה נחמד.

 

בשלב הקינוח, הובהר לנו שאין לוותר על עוגת הגבינה הגבוהה מעשה ידיו של רושפלד. אפילו שעוגת גבינה היה הדבר האחרון שהתחשק לנו באותו רגע, זרמנו עם עצת המלצר, ולא התאכזבנו כשקיבלנו ענן לבן של אושר.

 

• קפיטריה, החשמונאים 96, תל־אביב, קניון גינדי TLV, טלפון: 03-9567216‏. פתוח כל השבוע בשעות 23:00־08:00

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים