אימונים עם נשמה
קבלו את מכוני הכושר שמאחוריהם יש גם חזון: זה שמאפשר לנשים בהיריון או אחרי לידה להתאמן בנוחות (ולבוא עם התינוקות), הסטודיו שמעצים נשים חרדיות ומכניס בהן תודעה של בריאות, המקום שרק שמח כשבעלי צרכים מיוחדים נכנסים לפתחו, והמכון שהקימה אישה שרזתה 43 קילו ומתמחה באימון אנשים עם השמנה חריגה ומי שנמצאים לפני או אחרי ניתוחים בריאטריים
שם המכון: סטודיו open
מיקום: בני־ברק
ותק: שנתיים
קהל היעד: נשים בלבד
הסיפור מאחורי המקום: שושי אופנהיים מספרת שהקימה את הסטודיו מתוך שליחות ובתמיכת ארגון קרן שמש, כשהחזון שלה הוא הבאת קהל הנשים במגזר החרדי לפעילות
גופנית כמפתח לשינוי ולאורח חיים בריא יותר.
"מאוד קל להיבלע לחיים המלאים שהשגרה מביאה אותנו אליה ולא לפרגן לעצמנו ולגוף שלנו", היא אומרת, "חשוב לי להראות לנשים שאפשר וחשוב לשמור על בריאות הנפש והגוף. נפש בריאה בגוף בריא. כשאישה מרגישה מחוזקת בגופה ואוהבת אותו, היא גם מחוזקת בנפשה ואוהבת אותה. אורח חיים בריא זה דרך חיים, במיוחד בדור שלנו, כשהכל נעשה במהירות. הדרך הזו מביאה אותנו לחשיבה ומודעות לאיך שאנו פועלים או לא פועלים: איך היום שלנו נראה, מה אנחנו מכניסים לגופינו או לא מכניסים, כמה אנחנו פעילים או לא פעילים וכל מה שחשוב לנו באמת.
אני באה מהעולם הזה, מהעולם החרדי, אני בעצמי אמא לחמישה ילדים, ברוך ה', עם לו"ז מאוד צפוף והתרוצצויות בין הבית לבעל לילדים וגם לעסק עצמאי, שזה מאוד לא פשוט. אני מבינה עד כמה הצורך בשמירה על אורח חיים בריא ופינוי זמן לעצמי הוא גדול, במיוחד אחרי לידות ובעומס היומיום. סביבי יש אינספור נשים שמתקשות לפנות זמן לעצמן. מצאתי בהקמת הסטודיו מקום רחב לביטוי אישי ואפשרות לתת מרחב לנשים שיוכלו להטעין את עצמן פיזית ונפשית".
מה מיוחד במכון: "אווירה מאוד אישית ונעימה. כל לקוחה מורגשת, משמעותית וייחודית, לא סתם אחת מעשרות נשים. הקשר האישי הוא קו שמוביל אצל כל המדריכות של הסטודיו. שמים דגש על התאמת התרגיל לאישה ולא האישה לתרגיל. יש במכון את מכשירי הפילאטיס רפורמר, את הקומבו (כיסא פילאטיס) ואת כל האביזרים: גלילים, טבעת פילאטיס ועוד. יש שיעורים ייעודיים לפי הקהל - לנשים לצעירות/ אחרי לידה/ לגיל הזהב/ פרטיים ועוד".
מחיר: • 20 כניסות: 1,160 שקל
• 40 כניסות: 2,200 שקל
• שיעור פרטי: 200 שקל
ועוד משהו שכדאי שתדעו: הסטודיו מציע ערבי בריאות לקהל הרחב במטרה להעלות את המודעות לתזונה נכונה ולפעילות גופנית בציבור החרדי.
שם המכון: Mama’s place
מיקום: אשדוד, חוף הקשתות
ותק: חצי שנה
קהל היעד: אמהות
הסיפור שמאחורי המקום: אנה שמטקוב, בעלת המרכז שגם מדריכה בו, רקדה בלט מאז שנת 2000 , אז עלתה לארץ. היא הייתה חלק מלהקת פאנוב והופיעה בחו"ל ובארץ. משם, היא המשיכה ללימודים בווינגייט, ועד היום היא מדריכה פעילה שמתמחה
בפילאטיס, מתיחות, זומבה וטי־אר־אקס.
היא גם פיתחה אימון חדשני ייחודי בשם balletes, המשלב פילאטיס ותנועות מעולם הבלט.
לפני כמה שנים, כשכל החברות התחתנו והתחילו להפוך לאמהות, היא שמה לב שאין מסגרת של פעילות לנשים בהיריון ולאמהות טריות. היא גילתה שרק מעט מדריכים עברו הכשרה לאמן נשים בהיריון או נשים לאחר לידה, האימונים בחדרי הכושר פחות מתאימים לקצב של אישה הרה והקבוצות גדולות מדי כדי שניתן יהיה להתחשב בצורכיהן. המצב לא היה טוב יותר עבור אמהות טריות, שלהן לא הייתה מסגרת המאפשרת להתאמן ולהיכנס עם הילדים, וגם האימון הפרטני לא התאים לרובן מסיבות כלכליות.
כל אלה הובילו לרעיון להקים מרכז שיאפשר לכל אישה, לכל אמא, בכל שלב של החיים, להמשיך בשגרת האימונים. אם זה בהיריון, אחרי לידה או בתחילת דרכה בספורט. היא פנתה למרכז "מעוף לעסקים באשדוד", שעזר לה להפוך את החלום למציאות. עד היום, כשהמכון כבר מתפקד היטב, היא מקבלת את תמיכתו.
מה מיוחד במכון: כל אחת יכולה להגיע לאימון ולהשאיר את הילדים בחדר ג'ימבורי עם מטפלת, שמתברר שהיא האמא של הבעלים. כל האימונים מותאמים להיריון ושיקום לאחר לידה. יש באימונים דגש על חיזוק שרירי רצפת האגן, הגב והבטן בצורה מותאמת ובטוחה. מתקיימים גם מפגשי מאמא'ס קפה לאמהות בחופשות לידה, כך שהן יכולות להכיר נשים אחרות ולא להרגיש לבד. כן מתקיימים אירועי הפנינג בשיתוף פעולה עם אנשי מקצוע: פיזיותרפיסטיות לרצפת האגן, אחיות טיפת חלב, יועצות הנקה, מעצבות בגדים וחדרים לתינוקות, תזונאיות ועוד, והכל ללא תשלום.
הסטודיו מאובזר בציוד מגוון לשיעורים שונים - פילאטיס, עיצוב גוף, טי־אר־אקס, יש בו פינת הנקה עם כורסה נוחה, פינת החתלה, משטחי פעילות לתינוקות וחדר ג'ימבורי לילדים. אימונים מיוחדים כוללים את baby fit - אימון עם התינוקות, וכאמור, Balletes – אימון פילאטיס משולב עם בלט המפתח יציבה, שיווי משקל וגמישות.
מחיר: החל מ־189 שקל לחודש.
שם המכון: קרוספיט פ"ת
מיקום: השפלה 6, פתח־תקווה
ותק: 6 שנים
קהל היעד: מגיל 4 ועד 120 , עם שילוב מלא של אנשים עם צרכים מיוחדים ונפגעי פוסט־טראומה בעקבות שירות צבאי או ביטחוני
הסיפור שמאחורי המקום: לדורון פרילוק, היזם שהקים את המכון, יש אח צעיר על הספקטרום האוטיסטי. "גדלתי עם מודעות גבוהה לצרכים מיוחדים", הוא מספר, "אני מתעקש להגיד צרכים מיוחדים כי אני לא מאמין שיש כזה דבר 'מוגבלות'. כולנו מסוגלים לעשות הכל. אנחנו רק צריכים מישהו שיאמין בנו וייתן לנו את ההדרכה והכלים הנכונים. אחד הדברים שהכי חשובים לי זה השילוב של אוכלוסיות עם צרכים מיוחדים באימונים, ובחיים בכלל".
מה מיוחד במכון: במועדון מתאמנים חבר'ה עיוורים, חרשים, על הספקטרום וחבר'ה שמתמודדים עם פוסט־טראומה. "זה מסביבנו כל הזמן", אומר פרילוק, "צריך להיות טיפה יותר מכילים. אם יעשו פעם סטטיסטיקה, נראה לי שיגלו שיש כנראה יותר אנשים עם שונות ומורכבות מאשר 'אנשים רגילים'. לכל אחד יש משהו שהוא מתמודד איתו. אז צריך לפקוח עיניים ולהתחיל לסייע. אפשר להתחיל מהדברים הקטנים, מההבנה, מהקבלה של האחר. מלבד האימונים 'המיוחדים' יש לנו מתאמנים רגילים, החל מחוגי ילדים ועד לחוגי בוגרים, אימוני יוגה, אימוני אנדורנס (סיבולת) ואימוני קרוספיט. כל האימונים מתקיימים על טהרת משקל הגוף ומשקולות חיצוניות, אך ללא מכשירים רגילים שמוכרים מחדרי הכושר".
מה מיוחד במכון: במועדון מתאמנים חבר'ה עיוורים, חרשים, על הספקטרום וחבר'ה שמתמודדים עם פוסט־טראומה. "זה מסביבנו כל הזמן", אומר פרילוק, "צריך להיות טיפה יותר מכילים. אם יעשו פעם סטטיסטיקה, נראה לי שיגלו שיש כנראה יותר אנשים עם שונות ומורכבות מאשר 'אנשים רגילים'. לכל אחד יש משהו שהוא מתמודד איתו. אז צריך לפקוח עיניים ולהתחיל לסייע. אפשר להתחיל מהדברים הקטנים, מההבנה, מהקבלה של האחר. מלבד האימונים 'המיוחדים' יש לנו מתאמנים רגילים, החל מחוגי ילדים ועד לחוגי בוגרים, אימוני יוגה, אימוני אנדורנס (סיבולת) ואימוני קרוספיט. כל האימונים מתקיימים על טהרת משקל הגוף ומשקולות חיצוניות, אך ללא מכשירים רגילים שמוכרים מחדרי הכושר".
מחיר: 349 שקל לחודש.
ועוד משהו שכדאי שתדעו: "אנחנו הרבה יותר מחדר כושר. יש אצלנו קהילה מגובשת שרצה איתי כבר שש שנים. נבנו חברויות וקשרים שאין במקום אחר, וזה הייחוד של המקום".
שם המכון: סיון אבוקאי
מיקום: תל־אביב
ותק: 5 שנים
קהל היעד: מתאמנים על הציר של הפרעות אכילה ובעיות משקל, אנורקסיה, בולמיה, מי שמיועדים לניתוח קיצור קיבה ולמתאוששים ממנו
הסיפור שמאחורי המקום: "כשהייתי בת 28 שקלתי 93 קילו והציעו לי לעשות ניתוח בריאטרי כי הייתי בחורה צעירה וחולה עם בעיות של מבוגרים", מספרת אבוקאי. "היה לי ברור שאם אעשה את הניתוח ולא אשנה את דפוס החשיבה שלי, הניתוח לא יעזור. לא היה לי כסף לדיאטנית או למאמנת כושר, אז עשיתי מה שאני יודעת לעשות לבד: עשיתי קצת הליכה, קצת שכיבות סמיכה שזכרתי מהצבא וככה הטווח הלך וגדל. הירידה הייתה איטית – אבל שיטתית. אכלתי הכל ובמידה. היום אני 43 קילו פחות".
עם הזמן, ההליכות הפכו לריצות ולמרתונים בארץ ובעולם. "אני אוהבת לרוץ לבד אבל גם בקבוצה של חברים שכולם ספורטאים אמיתיים: יעל ארד, מולי אפשטיין, כפיר גולן, יובל בוקצ'ין. כיף לרוץ איתם כי בניגוד לעולם הכושר, הם מתאמנים בלי פוזה. הם כבר הוכיחו לכולם שיש להם יכולת. אנחנו מתאמנים, מקשקשים וכל אחד עושה את מה שהוא יכול". במקביל, היא גם הכינה כתבות על תחום הכושר במשך ארבע שנים. "אישה ששוקלת 130 קילו לא יכולה לקפצץ עם חמודונת עם קוביות בת 22, מטופל שעבר ניתוח בריאטרי לא תמיד יוכל להניף משקולות בקרוספיט, ומערכת הלב־ריאה של בחורה אנורקסית משוקמת עלולה לא לשרוד שיעור ספנינג סוחף. זו אוכלוסיית הקצוות שצריך לעשות לחבריה הכנה לפני הכניסה לעולם הכושר הפתוח. הבנתי את זה כשהגיעה אליי בחורה שעברה ניתוח לקיצור קיבה ובעקבות קפיצות בשיעור כושר כחודש לאחר הניתוח סבלה מדימום פנימי. לאחר מכן הגיע אליי בחור נוסף שהתבייש להיכנס לקבוצת ריצה כי הוא שקל 130 קילו ולא רצה ניתוח".
מה מיוחד במכון: "אימוני בוטיק, ובשקט. לאפשר למתאמנים חופש פעולה גם כשהם מתביישים בביצועים או בעצמם. יש כאלה שרוצים רק אימונים בלילה. כשאתה לא עובד במסה של מתאמנים, אתה רואה כל מתאמן ובוחר בפינצטה עם מי אתה עובד. מתאמנת שרוצה להוריד שלושה קילו לא מעניינת אותי. ישנם כאלה שאני שולחת גם לטיפול פסיכאטרי או פסיכולוגי, ולאחרונה גם שלחתי מישהי לפיזיותרפיה נשימתית. ישנם מתאמנים שאני בקשר עם הרופא המנתח שלהם. כל מקרה לגופו. כמובן, אני גם שולחת לדיאטנית". האימונים הם בחוץ, ולפעמים בתוך סטודיו או בריכה, תלוי במטופל ובמזג האוויר.
מחיר: 300 שקלים לאימון בממוצע.
ועוד משהו שכדאי שתדעו: "יש היום הרבה הכשרות בתחום הכושר, וגם אני עשיתי אותן, אבל אין שום הכשרה להבין את כאבו של בן אדם עם עודף משקל שאיבד שליטה על גופו", אומרת אבוקאי. "מאותו מקום של כאב וקושי שאני עוד זוכרת, אני ממשיכה להדריך ולסייע בתהליך השינוי. חשוב לי להדגיש: אני מאמנת רק בקצוות היום ובמהלך היום אני בעולם התקשורת. העבודה הטיפולית והליווי דורשים תשומת לב ממוקדת שהפוכה מעולם התקשורת הסוער. כאן גם אני מוצאת את השקט שלי".

