yed300250
הכי מטוקבקות
    חדרה | צילום: אלעד גרשגורן
    חדשות • 24.06.2019
    חוף בלי מבטחים
    רגע לפני החופש הגדול וההסתערות על החופים, בדיקת "ידיעות אחרונות" מעלה תמונה מדאיגה גם לגבי המצוקים בחוף אולגה ובטיילת של אשקלון — שבהם אין גדר ואין שלטי אזהרה • מנהל אגף החופים בעיריית בת־ים נחקר אתמול בחשד לגרימת מוות ברשלנות בעקבות הטרגדיה שבה נפל אל מותו הילד טימופיי אשוריטה בן ה־9 בחוף "סי פאלאס" • גורמים נוספים מהעירייה צפויים להיחקר בימים הקרובים
    מאיר תורג'מן, איתן גליקמן ומתן צורי

    המשטרה חוקרת חשד לגרימת מוות ברשלנות בעיריית בת־ים: מנהל אגף החופים בעירייה נחקר אתמול באזהרה בעקבות מותו של הילד טימופיי אשוריטה בן ה־9, שנהרג בשבוע שעבר כשנפל מהמצוק בחוף "סי פאלאס" בעיר. המצוק המסוכן אמנם גודר מאז הטרגדיה, אבל בדיקת "ידיעות אחרונות" מעלה כי הסכנה קיימת גם בחופים נוספים בחדרה ובאשקלון.

     

    טימופיי אשוריטה ז"ל
    טימופיי אשוריטה ז"ל

     

    אשוריטה נפל מהמצוק בגובה של 10 מטרים מעל החוף שלא היה מגודר, נחבט בסלעים ענקיים שהונחו במקום בשנים 2011־2012, ונהרג. גורם בכיר בעיריית בת־ים אמר אתמול ל"ידיעות אחרונות" כי "חוקרי המשטרה הגיעו לבניין העירייה ולקחו מסמכים מלפני כ־7־8 שנים ומהשנים האחרונות, כולל מסמכים שבהם יש התרעות על הסכנה הנשקפת מהצוק והסלעים".

     

    זירת האסון בחוף בבת־ים בשבוע שעבר | צילום: מאיר תורג'מן
    זירת האסון בחוף בבת־ים בשבוע שעבר | צילום: מאיר תורג'מן

     

    במשטרה מתכוונים לחקור גורמים נוספים בעיריית בת־ים ממחלקת ההנדסה ומאגפים אחרים. לפי גורמים בעירייה, "הסלעים הונחו מתחת למצוק ללא שום אישור כנדרש מגורמי התכנון העירוניים והארציים". בנוסף, חוקרים במשטרה מי לא צפה בעירייה את הסכנה, לא גידר ולא הציב שלט המזהיר את הציבור מפני מעידה מהמצוק והסכנה הכרוכה בכך. מיד לאחר האסון עיריית בת־ים גידרה את המצוק וכיום לא ניתן להגיע לקצה המסוכן. "חבל שנזכרים רק אחרי אסון", אמר תושב העיר המתגורר מעל המצוק, "ילדים הסתובבו פה חופשי וזה היה מפחיד".

     

     

    מנהל אגף החופים הסתפק בתגובת עיריית בת־ים שנמסרה אתמול: "אנחנו סומכים על חוקרי המשטרה שיבצעו את עבודתם במקצועיות ובמהירות, והם יזכו לשיתוף פעולה מלא מהעירייה".

     

    מלבד הטרגדיה בחוף הים בבת־ים, בדיקת "ידיעות אחרונות" העלתה סכנת נפילה ממצוק על החופים של חדרה ושל אשקלון.

     

    חוף גבעת אולגה בחדרה

     

     

    ליד החופים המסודרים שבגבעת אולגה ובית המלון המפואר וכפר הנופש של חיילי צה״ל, נמצא תל עפר. התל נמצא בצידו הימני של בית המלון, הרחק מעבודות הפיתוח הנרחבות שמבצעת העירייה באזור. למרות סכנת הנפילה אין שלטים המתריעים על כך שזה מצוק מסוכן, ואין גדר שעשויה למנוע נפילה. שתי צעירות שהגיעו אתמול למצוק המרוחק לא נראו מודאגות במיוחד ואמרו: "שקט לנו כאן, לא הרבה אנשים מכירים את התל המיוחד הזה. האמן לי - בכביש הרבה יותר מסוכן".

     

    מעיריית חדרה נמסר בתגובה: "בימים האחרונים נעשות פעילויות אכיפה נרחבות בידי גורמי האכיפה של העירייה והמשטרה בחופים השונים, והנושא ייבדק. אם צריך להיות מוצבת שם גדר ושלט - זה יבוצע בהקדם".

     

    המצוק בטיילת של אשקלון

     

     

    המצוק שבחופי באשקלון מוכר לתושבי העיר כסכנה ממשית כבר שנים רבות. מפעם לפעם הרשות המקומית מבצעת פעולות למניעת קריסת חלקים ממנו ובעבר כבר היו מקרים שחלקים מהמצוק קרסו אל החוף. בסופי שבוע, בעיקר בעונת הקיץ, הטיילת שלאורך המצוק עמוסה במשפחות עם ילדים. בנוסף, ישנה בנייה של בניינים חדשים לאורך המצוק והקבלנים לא מקפידים לסגור את השטחים החשופים. הרשות המקומית יצרה תלוליות עפר שחוסמות באזורים מסוימים את המעבר בעיקר לרכבי שטח או טרקטורונים, אבל ילדים יכולים בקלות לחצות את המכשול המאולתר וליפול.

     

    מעיריית אשקלון נמסר בתגובה כי "העירייה מבצעת באופן שוטף ויזום הגנה במקומות המועדים לפורענות לאורך המצוק ברצועת החוף. בהתאם לכך, המוקדים הללו מגודרים בצורה מיטבית ומסומנים בשלטי אזהרה. ראש העירייה, תומר גלאם, הנחה את הגורמים המקצועיים לקדם במרץ את ההגנה היבשתית של המצוק והתכנון יצא לדרך כבר בימים הקרובים. בנוסף, במהלך חודש אוגוסט הקרוב תחל העירייה, בשיתוף המשרד להגנת הסביבה, בפרויקט הטלת חול במסגרתו יונחו כמויות גדולות של חול בחוף באשקלון, ויחד עם שובר הגלים הנוסף המתוכנן אנו תקווה כי נוכל למנוע ככל הניתן, ואולי אף לעצור, את ההידרדרות הצפויה של המצוק".

     

    אשקלון | צילום: מתן צורי
    אשקלון | צילום: מתן צורי

     

    משפחתו של נער שנהרג בנפילה מצוק תובעת מיליונים מעיריית נתניה | יורם ירקוני

     

    משפחתו של ליאון ארונוב בן ה־15 שנהרג לפני כשנה וחצי בנפילה מצוק בטיילת נתניה הגישה תביעת ענק נגד העירייה, שלטענתה לא מנעה את הגישה לאזור המסוכן • העירייה: "נגיב בבית המשפט"

    ליאון ארונוב ז"ל
    ליאון ארונוב ז"ל

     

    כאשר נטליה ארונוב (41) מנתניה שמעה על מותו הטראגי של טימופיי אשוריטה בן ה־9 שנפל מהצוק בבת־ים, היא פרצה בבכי מר. לפני שנה ושבעה חודשים בנה האהוב, ליאון בן ה־15, נהרג בצורה דומה כאשר נפל מהצוק של הטיילת בחוף נתניה במרכז העיר, עקב התמוטטות חלק מהצוק עליו עמד.

     

    "עד היום אני רואה ילדים ומבוגרים באותו מקום שבו ליאון נפל ואף אחד לא מונע את זה, שום דבר לא השתנה", אמרה אתמול נטליה בכאב. כמו אשוריטה הקטן, שנפל במהלך מסיבה מצוק בבת־ים, גם ליאון ארונוב וחבריו הגיעו לחגוג יום הולדת לאחד החברים במדשאה העירונית בטיילת "ברוך רם" במרכז העיר, בסמוך מאוד לשפת הצוק. ארונוב נפל מגובה 30 מטרים וכעבור זמן קצר נקבע מותו.

     

    באחרונה הגישה משפחתו של ליאון תביעה של מיליוני שקלים לבית המשפט המחוזי מרכז בלוד נגד עיריית נתניה. בתביעה טוען פרקליט המשפחה, עו"ד משה איזק, כי נפילתו של ארונוב היא תולדה של רשלנות מצד עיריית נתניה בכל הנושא של טיפול במצוק הכורכר הנמצא בתחום העיר, אי־יציבותו והאמצעים שיש לנקוט כדי למנוע סכנה לפגיעות בנפש. בכתב התביעה נטען כי בכל שנה המצוק נסוג בקרוב ל־30 ס"מ, וכי עבודות בנייה לאורך המצוק מחלישות אותו ומאיצות את תהליך ההרס.

     

    לפי התביעה, עיריית נתניה לא מנעה את הגישה למצוק ממנו נפל ארונוב אל מותו, אלא אף "הזמינה" את הציבור להתקרב אל שפת המצוק בכך שטיפחה בסמוך מדשאה עליה נהגו ארונוב וחבריו לשבת. במקום התאונה קיימת גדר בגובה כמטר אחד בלבד וממערבה לה ועד שפת הצוק מדשאה מטופחת המתוחזקת על ידי העירייה. במקום בו מסתיימת המדשאה אין כל גדר או אמצעי שיכול למנוע התקרבות לשפת המצוק ולנפילה ממנו. בתביעה נטען כי במקומות אחרים לאורך הטיילת יש גדר כפולה שלא כמו במקום התאונה. 15מטר צפונית ודרומית ממקום התאונה מוצבים שני שלטים בהם נכתב "סכנה מפולת".

     

    עו"ד איזק
    עו"ד איזק

     

    מומחה לגיאולוגיה מטעם המשפחה קובע בחוות דעת שהוגשה עם כתב התביעה כי כבר לפני 14 שנים נצפו במצוק גושי סלע ענקיים העומדים על בלימה ועלולים להתמוטט בכל רגע. המומחה קבע כי בניית שובר גלים בסמוך גרמה להרס מוגבר ולערעור המצוק. כמו כן נטען כי עיריית נתניה לא מימשה כלל המלצות מפורשות של גורמים מקצועיים לגבי הטיפול בסכנת המצוק.

     

    מעיריית נתניה נמסר כי "כתב התביעה התקבל ונגיב בבית המשפט כמקובל".

     

    yed660100