לא אלמן ישראל
"נחמה", הוט VOD
רשף לוי אמר בראיון שאת הרעיון לסדרה "נחמה" הוא שאב מפודקאסט עם סטיבן ספילברג. הבמאי סיפר שם שהיצירות הכי טובות ומצליחות שלו נכתבו על הדברים שהכי מפחידים אותו. לוי התלהב, פישפש ומצא את התרחיש הנורא מכל מבחינתו. לפי פרק הבכורה הכפול של "נחמה" אפשר לקבוע שהפחד הוא אולי יועץ גרוע, כפי שגורסת הקלישאה, אבל כעורך תוכן בהחלט יש לו הברקות.
"נחמה", אותה יצר לוי יחד עם תומר שני, מגוללת את עלילותיו של גיא נחמה (לוי), גבר נוירוטי והיפוכונדר, אב לחמישה, שנראה ומתנהג כמו עוד זכר בנאלי בשיאו של משבר אמצע החיים: הוא קמל בעבודתו בחברת היי־טק המנוהלת על ידי אסהול טיפוסי לז'אנר (ערן זרחוביץ'); מתגעגע לקריירת הסטנד־אפ שנגדעה באיבה לטובת הקמת המשפחה; ומשתדל להדחיק את העובדה שאשתו תמר (לירון וייסמן) מנהלת ביד רמה את הבית, רק כדי שהגאון הקומי המוחמץ ימשיך להתבכיין על גורלו הבורגני. אולם אז, לאחר ריב ביניהם, תמר יוצאת בסערה ונהרגת בתאונה.
הטרגדיה, כמובן, מכניסה את משפחת נחמה לסחרור שאין בכוחותיו של גיא לעצור. הבדחנות הכפייתית שלו בטח שלא מסייעת בכלום, מההתמודדות שלו ושל ילדיו עם האבל ועד כיבוש האוורסט שבטעות נקרא כביסה. הצורך המיידי בכסף - גיא טרח להסתכסך עם הבוס ועוד חולם לשוב לבמות הסטנד־אפ - חושף גם יחסים מסובכים עם האח אורן (שלום מיכאלשווילי), שמזמין את גיא לגלות לתדהמתו שהעולם אינו שכיר שלו.
לוי, לא בדיוק שחקן ביומיום, זז כמו נחמה. הוא סוחב על כתפיו תפקיד מורכב, שמחייב תנועה עדינה כפנינה בין דרמטיות קורעת לב למפגני הומור שנועדו להפיג את המועקה. לפעמים נדמה שמאזן האימה הזה עלול לקרוס בכל רגע. אלא שאז, כמו גיא, גם "נחמה" מוצאת איכשהו נקודת אחיזה. התסריט, עליו רשף החתים כרגיל את אחיו המנוח רגב, מעניק מספיק נפח לגיבור ולדמויות המרכזיות סביבו, כולן משכנעות ומעוררות אמפתיה. מי שבולטת במיוחד היא שיר, בתו הבכורה של גיא (תמוז לוי, בתו במציאות של רשף), בתור המתבגרת שמתמנה בעל כורחה למטריארכית.
למרות שהיא עוסקת בטראומה בלתי נסבלת, "נחמה" לא משתייכת לגל הסדרות שהצפייה בהן היא פולחן של דיכאון מטהר ומבאס. כיאה למלאכה של קומיקאי, אמנות שהמהות שלה היא טוויית זהב מכאב, הסיפור מאמין ביכולתו לגעת בעצבים חשופים מבלי להחריב את כל המערכת. "נחמה", על הרגישות והחיוניות שמתפקעות ממנה, מוכיחה שלא אלמן ישראל.
בקטנה
יממה אחרי שצרח על עודד בן־עמי ב"שש עם", גם במהדורה המרכזית של ערוץ 13 רצו ליהנות מקינת הנבגד של איוב קרא. "ההגינות מחייבת אותי לעזוב את התפקיד, ללכת לתקן את מה שלא יכולתי כשר לעשות", הסביר קרא את החלטתו להתפטר ממשרד התקשורת, לאחר שסר חינו בעיני ראש הממשלה, למרות קדנציה שלמה של חנפנות בלתי נלאית. חבל שטלי מורנו וספי עובדיה לא שאלו אותו אם התיקון עובר בעונה הבאה של "הישרדות", או שאולי הוא יוסיף להאמין באהבה ויהמר על "חתונה ממבט ראשון" עם פטרון פוליטי חדש.

