פרידה מהאיש שהמציא את גבינת "המאירי"

הוא נפצע בקרבות לשחרור צפת במלחמת השחרור וכל חייו דאג לשימור המורשת של העיר • אבל עיקר פרסומו בא לו בזכות הגבינה הצפתית שמיוצרת במחלבה המשפחתית ומוגשת במסעדות הטובות בישראל • אתמול, בגיל 88, מאיר המאירי הובא למנוחות

בבית העלמין העתיק בצפת הובא אתמול למנוחת עולמים מאיר המאירי, שהלך לעולמו בגיל 88. המאירי, דור חמישי בצפת, שנפצע במהלך בקרבות לשחרור העיר במלחמת העצמאות, היה ידוע כבעלים של מחלבת המאירי, המחלבה הראשונה בארץ ישראל, שהוקמה על ידי משפחתו עוד ב־1840. המחלבה ידועה בגבינת "המאירי", שנחשבת לאחת הגבינות הטובות ביותר שמיוצרות בארץ.

 

המאירי שימש כיו"ר עמותת ותיקי צפת, דאג לקיים כנסים של לוחמי תש"ח, הקים את מוזיאון לשימור ההיסטוריה של העיר לזכר אחיו, העיתונאי יחזקאל המאירי ז"ל, דאג להנציח את זכר הנרצחים בצפת במאורעות תרפ"ט וערך סיורים בעיר.

 

"אבא תמיד נהג לומר שאין עוד עיר כמו צפת, שהיא המקום הנפלא ביותר בעולם", סיפרה אמש בתו, מיכל. ראש עיריית צפת לשעבר, אילן שוחט, שליווה את המאירי בדרכו האחרונה, סיפר: "המאירי חי את העבר ודאג להנחיל את המורשת לדורות הבאים. הוא היה דמות יוצאת דופן וססגונית. ב־15 במאי, בטקס לציון יום השחרור של צפת, הוא נישא על כפיים בידי ארבעה אנשים וביקש: 'אל תשכחו להנציח את העיר ולזכור את העבר'".

 

אבל עיקר פרסומו בא לו בזכות הגבינה הצפתית שיוצרה במחלבה המשפחתית וכבר שנים מוגשת במסעדות הטובות ביותר בישראל. "זאת גבינה ייחודית", מסבירה בתו מיכל. "לא הרבה יודעים שבעצם הגבינה הצפתית הומצאה אצלנו במחלבה". לדבריה, הגבינה מיוצרת מחלב כבשים בתוך מבנה אבן שמתחתיו זורם מעיין שמימיו משמשים בייצור הגבינה. הגבן העיקרי מתקבל יחסית מהר. בהמשך מבצעים בגבן מספר חיתוכים וערבובים עדינים המסייעים לניקוז המים. בשלב זה מוסיפים מלח לטעם ולשימור הגבינה.

 

המאירי הותיר אלמנה, בתיה, ארבעה ילדים, שתי בנות ושני בנים ונכדים.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים