בקצב הדריסקו

במיקום מושלם במלון דריסקו האלגנטי בתל־אביב, עם חומרי גלם מעולים ושירות נפלא — ב"ג'ורג' וג'ון" מגישים אוכל אמיתי ואיכותי. האתגר עכשיו הוא לשמור על הרמה הזאת

המקום: מסעדת "ג'ורג' וג'ון" השוכנת בקומת המבוא של מלון דריסקו במושבה האמריקאית וקרויה על שם האחים ג'ורג' וג'ון דריסקו שייסדו את המלון לפני 150 שנה. ותק: ארבעה חודשים. סגנון: פיין דיינינג מקומי. הרקע: המלון ההיסטורי שופץ לפני כמה שנים בהשקעה של עשרות מיליוני שקלים. בתחילה הוקמה בקומת המרתף שלו מסעדה עות'מאנית בשם זאדה – ניסיון שלא עלה יפה והסתיים באיבו. לפני כמה חודשים המסעדה עלתה לקומת המבוא. לטעמי זהו אחד החללים האלגנטיים בארץ, שני ביופיו רק למלון "אפנדי" של אורי ירמיאס בעכו. למטבח גויס השף תומר טל, בוגר "תל אביב יפו" של השף חיים כהן, מלווה בייעוצו המקצועי של סטיבן לובל המנוסה.

 

תוצאת המאמץ הזה היא תפריט מורכב ומרשים, המחולק לארבעה: התחלות קלות עם מנות כמו צלחת טרטר בקר עם מח עצמות, רוטב חלמונים ופרמזן (74 שקל). מנות בין לבין, שבהן אפשר למצוא בין השאר כבד אווז חם עם אגסים ותפוחים (110 שקל). כמעט עיקריות שבו ניתן למצוא בין השאר נתח קצבים צלוי עם ראגו של פטריות שיטאקי וצ'ילי יבש (135 שקל). בחטיבת גדולות במשקל מופיעות מנות כפילה בקר עם מח עצמות ובטטה במחיר של 50 שקל ל־100 גרם. חלוקה כזאת מאפשרת לסועד גמישות - מנשנוש בלתי מחייב של שתיים־שלוש מנות ראשונות עם כוס יין ועד ארוחה מלאה של ארבע מנות, שכל אחת מהן יכולה להיות בשרית.

 

קומת המבוא של המלון
קומת המבוא של המלון

 

מה אכלנו: עוד לפני ההזמנה הגיעה מהמטבח סלסילת לחמים מושקעת עם קערית של קרם חצילים וכמה פלפלים חריפים מטוגנים. אחר כך סשימי אינטיאס עם סלט אבוקדו ומלפפונים (74 שקל) – מנה מצוינת שממש קרנה רעננות לימונית, אם כי הייתה מעט מימית מדי בהגשה. אחריה ברזאולה של סינטה כבושה שהוגשה על מלון מעושן (56 שקל), גרסה מקומית למנת הפרושוטו־מלון מהמטבח האיטלקי; לא פחות ואולי אפילו יותר מוצלחת, בעיקר בשל הטיפול בבשר, שהיה מושלם. אחר כך אטריות ביצים דקיקות מתוצרת עצמית (92 שקל) עם בשר סרטנים כחולים וביסק סרטנים עמוק ועשיר. מנה נהדרת - רכה וחמאתית מאוד, שלא היה מזיק לה איזה עוקץ קטן לשבירה - אולי פלפל שחור?

 

אחר כך – כיסוני טלה מבצק גרוזיני (120 שקל); שלושה כיסונים ממולאים בבשר טלה מפורק שעבר בישול ארוך מאוד והוגשו עם ציר טלה ורכז רימונים. במטבח הגיאורגי הכיסונים האלה נקראים פרשקי (בני דודים של הפירושקי הרוסי) וממולאים לעיתים גם בתפוחי אדמה. כאן הוגש לצידם סלט ירוק חריף שעשה עבודה טובה באיזון העומס שיצרה מנה שהייתה כבדה וטעימה להפליא.

 

 

לסיום - סינטה ופילה של טלה צרובים בגריל, עם תאנים צלויות ושום אפוי (142 שקל). נתחי הבשר נצרבו במדויק והיה ארגמניים, רכים ועסיסיים. התוספות - תאנים גדולות מתקתקות וסלט ירוק חמצמץ – סתרו והשלימו זו את זו היטב.

 

השורה התחתונה: בג'ורג' וג'ון מוגש אוכל אמיתי, ולא ענטוזים של מטבח עילי. חומרי הגלם מעולים והמנות גדולות, מורכבות ובעיקר טעימות. יחד עם המקום המקסים והשירות המעולה (מפאת קוצר המקום לא הוזכרו הסומליה המקצועי והיינות המעולים ששתינו) מדובר במסעדה ישראלית שמתנהלת כרגע ברמה גבוהה מאוד. ניסיון העבר מלמד שלא קל להגיע אליה, וקשה עוד יותר לשמור עליה.

 

ג'ורג' וג'ון. אאורבך 4 תל־אביב, 7269309־03. לא כשר

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים