העלוקה בשישי


לך הביתה מוטי
כל מה שרציתם לדעת על סיפור האהבה של מוטי רייף וסימור לוזון, כולל הצעת הנישואים באופרה של דרזדן
שמונה חודשים של סיפור אהבה, זה מה שלקח למוטי רייף (55) בשביל לכרוע ברך, ולהציע נישואים לסימור לוזון (39). הרגע המרגש התרחש בשבוע שעבר בדרזדן שבגרמניה, לשם נסעו בני הזוג לחגוג את יום הולדתו של לוזון בהפקה מתוקתקת.
השניים, שסיימו לצפות באופרה "נבוקו", נכנסו אל מאחורי הקלעים, כביכול כדי להגיד שלום למנהל בית האופרה, המנצח הישראלי עומר ולבר. ושם, בליווי זמר האופרה הבינלאומי פלסידו דומינגו, מעל שטיח אדום, כרע רייף ברך ושלף טבעת. מרגע שהצעת הנישואים התפרסמה, הופצצו השניים במאות הודעות של שמחה ופרגון גדול, שכן רייף ידוע כאיש חם, אוהב אנשים, ואיש סודם של עשרות דמויות מרכזיות בתעשיית האופנה.
"לא התפלאתי כלל למשמע הבשורה", מספרת חברה, "מההתחלה היה לי ברור שזה הולך לכיוון של מיסוד היחסים. מוטי דיבר עליו כמו שהוא לא דיבר על אף אחד קודם. אין לי ספק שהם יהפכו לזוג הראשון של הקהילה, מהטעם הפשוט ששניהם מייצגים משהו מאוד נקי, משפחתי וחם".
רייף, חיפאי במקור שהחל את דרכו כדוגמן, נחשב לאחד מהאנשים החזקים בעולם האופנה המקומי. הוא עסוק בעשייה ציבורית, בין היתר בעמותת "רוח נשית" שבה הוא משמש כנשיא, ובבחירות המקומיות האחרונות הצטרף לסיעת תל־אביב 1 של רון חולדאי.
בתחילת דרכו, עוד לפני שיצא מהארון, הוא טיפח תדמית דון־ז'ואנית דווקא בקרב נשים. הוא ניהל רומנים מתוקשרים, וגם סודיים, ביניהם עם השחקנית רונית אלקבץ ז"ל והדוגמניות אנבל טמיר ופינצ'י מור ז"ל. את ילדיו, התאומים נועה ועומרי, כיום בני 26, הביא לעולם ביחד עם פנינה בריק, שהייתה בעבר בלהקת סקסטה.
אחרי שיצא מהארון רייף ניהל לא מעט רומנים מתוקשרים, ביניהם עם דודו קובי, שכיכב בריאליטי "2025", עם זמר הקונטרה־טנור ואח של דוד ד'אור, יניב ד'אור, ועם עו"ד אביתר ארביב.
לוזון, קניין של מותג האופנה דיזל, הגיע לתחום האופנה לגמרי במקרה. הוא למד משחק בבית צבי, פרש אחרי שנתיים ובמקרה נתקל באחד המנהלים הבכירים של יבואנית דיזל, שהציעה לו לכהן כסגן מנהל חנות הדגל הראשונה בארץ. כמו רייף, גם סימור הוא אב לשני ילדים, ויש לו ייחוס משפחתי: הוא הבן של המסעדן איציק לוזון, הידוע בכינוי "איציק הגדול".
השניים הכירו בחתונה של חברה משותפת ומיד התחברו. "הכי מוזר זה שהם לא נפגשו עד אז, למרות שהם מסתובבים באותם מעגלים ויש להם מלא חברים משותפים", מספרת חברה, "אבל איך שהם הכירו הם התמגנטו אחד לשני. מההתחלה אפשר היה לראות שמוטי מתייחס למערכת היחסים ברצינות. שיש מולו פרטנר בדיוק כמוהו, עם שני ילדים, מבוסס כלכלית, שניהם עברו דבר או שניים בחיים. כבר אחרי חודש מוטי אמר כי מדובר באהבת חייו".
"הוא מאוהב מעל הראש", מעדכנת חברה אחרת. "הרבה זמן לא ראיתי את מוטי ככה. עם סימור זה מההתחלה היה אחרת. לא היה אכפת לו שכל העולם יידע. לנסיעות המשותפות שלהם — לאפריקה בפסח ולקפריסין בשבועות — הם הקפידו לקחת את ארבעת הילדים, ותאמיני לי שמדובר בצעד משמעותי מבחינת מוטי".
לגבי תוכניות העתיד נשאלת שאלת מיליון הדולר, איפה תתקיים החתונה. כדי לא לפתוח מצעד נעלבים, השניים יצטרכו לשכור את אצטדיון טדי. "הם מדברים על חתונה גדולה בספטמבר, מספרת מקורבת. רייף חיכה לגיל 55 עד שמצא את אהוב ליבו, בשביל מה לדחות?"
רייף מסר תודה על הברכות, אבל ביקש לא להגיב.

