שתף קטע נבחר
 

על הסכין

יש סלטים, ויש סלטים רעננים, מדויקים ודקיקים, שמשלבים ירקות, מעט פירות, אגוזים וגבינות, שהופכים את הקערה על פיה. אהרוני חותך ומתחתך

בקיץ אוכלים הרבה סלטים. זה "מרענן", "קליל" ושאר מונחים שבהם אנחנו, שכותבים על אוכל מרבים להשתמש. בדרך כלל גם נוסיף ונציין שהם "מתכתבים עם טרנד הבריאות", "דלי קלוריות" ונזכיר שמדובר בעצם ב"סלט שהוא ארוחה בפני עצמה". כל אותן קלישאות חבוטות ממוחזרות כאן רק כדי להיווכח, שלפעמים, הקלישאות מנצחות.

 

למדור זה נכנסו רק סלטים פשוטים, טובים, עם מגוון של ירקות, כשפה ושם מבצבץ לו גם פרי – כי זו העונה שבה פירות הקיץ משתלבים נהדר בסלטים. גם גבינה מפוררת, מסוג כזה או אחר, תמיד באה בחשבון, אגוזים, שקדים וגרעיני דלעת יכולים לתת את הקראנץ' הנדרש והרי לכם סלט "מרענן, בריא, דל קלוריות שהוא ארוחה בפני עצמה".

 

הכל צריך להתחיל כידוע בירקות, שחייבים להיות טריים. כדאי גם שהחיתוך שלהם ייעשה סמוך ככל האפשר למועד אכילתם. שמן זית עדין יעשה עימם תמיד חסד, וגם לימון. לבריאות.

 

סלט לבבות חסה

 

החומרים הדרושים:

 

1 לב קטן חסה ערבית טרי, חצוי לאורכו לשניים

 

חופן עגבניות שרי צבעוניות, חצויות לאורכן

 

12 תרמילי שעועית ירוקה טרייה, חלוטה

 

2 בצלי שאלוט פרוסים דק

 

6 פילה של אנשובי בשמן זית

 

חופן אגוזי מלך קלויים

 

מעט גבינת פרמזן מגורדת

 

4 פרוסות באגט

 

לרוטב:

 

3 כפות שמן זית

 

3 כפות מיץ לימון

 

4 כפות יוגורט צאן

 

כפית חרדל דיז'ון חלק

 

1 שן שום כתושה

 

מלח, פלפל גרוס

 

אופן ההכנה:

 

1. מורחים את פרוסות הבאגט בשמן זית וקולים בתנור חם, עד שהן זהובות.

 

2. מערבבים בקערית את חומרי הרוטב יחד.

 

3. מניחים את שני חצאי לב החסה על צלחת, מפזרים סביב את העגבניות, השעועית והבצל.

 

4. מניחים מעל את פילה האנשובי, יוצקים סביב את הרוטב, מפזרים מעל את האגוזים והגבינה ומניחים בצד את פרוסות הבאגט הקלוי.

 

סלט שבת

שמכינים אצלנו בארוחות שבת

 

החומרים הדרושים:

 

4 מלפפונים

 

6 עגבניות בשלות

 

2 קולרבי קטנים, קלופים

 

2 פקעות שומר מנוקות

 

8 צנוניות גמדיות

 

1/2 בצל סגול, פרוס דק

 

1/4 כוס שמן זית

 

1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי

 

מלח גס, פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה:

 

1. חותכים את המלפפונים לאורכם, לארבעה חלקים, ואז לרוחבם, לפרוסות של סנטימטר.חותכים את העגבניות לקוביות של כסנטימטר.

 

2. חותכים את השומר המנוקה לארבעה חלקים לאורכו ואחר כך פורסים לפרוסות דקיקות.

 

3. חוצים את הקולרבי לאורכו. חותכים כל מחצית לארבעה פלחים ופורסים דק.

 

4. חותכים את הצנוניות לארבעה חלקים.

 

5. שמים את כל הירקות בקערה, מוסיפים את שמן הזית, מיץ הלימון, מלח גס ופלפל. מערבבים ומגישים מיד.

 

סלט קישואים טריים

עם תירס טרי ובצל ירוק

 

החומרים הדרושים:

 

2 קישואים טריים ומוצקים

 

2 זוקיני טריים ומוצקים

 

2 קלחי תירס מתוק טריים

 

3 בצלים ירוקים, קצוצים

 

150 גרם גבינת פטה כבשים, מפוררת

 

4 כפות צנוברים קלויים

 

לרוטב:

 

1/3 כוס שמן זית

 

1/4 כוס מיץ לימון

 

כ־20 עלי בזיליקום, קצוצים דק

 

2 שיני שום, קצוצות

 

2 כפיות חרדל דיז'ון חלק

 

2 כפיות דבש

 

מעט שבבי צ'ילי חריפים

 

מלח גס, פלפל גרוס

 

אופן ההכנה:

 

1. פורסים את הקישואים והזוקיני לאורכם, לפרוסות דקות מאוד, רצוי במנדולינה.

 

2. בסכין חדה חותכים ומסירים את גרגירי התירס מהקלח.

 

3. שמים את כל הירקות בקערה.

 

4. מערבבים את חומרי הרוטב ויוצקים לקערת הסלט. מפזרים מעל את הגבינה והצנוברים.

 

סלט ירוקים ואפרסקים

עם גבינה כחולה

 

החומרים הדרושים:

 

שלושה אפרסקים לבנים: בשלים אך מוצקים

 

1 אנדיב לבן

 

1 אנדיב אדום

 

1 ראש חסה בייבי ג'אם

 

1 צרור גרגיר הנחלים

 

100 גרם גבינה כחולה, מפוררת

 

1/2 כוס אגוזי לוז, קלויים

 

לרוטב:

 

1/3 כוס שמן זית

 

3 כפות חומץ שרי או חומץ יין אדום

 

2 כפות עירית קצוצה

 

2 שיני שום כתושות

 

2 כפיות סירופ מייפל או דבש

 

מלח, פלפל גרוס

 

אופן ההכנה:

 

1. חותכים את האפרסקים לאורכם לחצי ומגלענים. חותכים כל מחצית לאורכה לשישה פלחים ושמים בקערה גדולה.

 

2. מפרקים את האנדיב והחסה לעלים, שוטפים ומייבשים היטב. מוסיפים לקערה.

 

3. מערבבים את חומרי הרוטב לתערובת אחידה, יוצקים על הסלט ומערבבים לרגע. מוסיפים את גרגיר הנחלים ומערבבים בעדינות.

 

4. מפזרים מעל את הגבינה והאגוזים.

 

סלט תאנים ומוצרלה

 

החומרים הדרושים:

 

8 תאנים בשלות

 

2 כדורי מוצרלה טריים

 

1 צרור עלי רוקט טריים ורעננים

 

1 צרור גרגיר נחלים

 

1 בצל סגול קטן פרוס דק מאד

 

חופן עלי בזיליקום טריים

 

1/4 כוס גרעיני דלעת קלויים

 

לרוטב:

 

1/4 כוס שמן זית עדין

 

3 כפות חומץ בלסמי

 

1 כף דבש

 

מעט שבבי צ'ילי חריפים, ממש מעט

 

מלח, פלפל גרוס

 

אופן ההכנה:

 

1. חותכים את התאנים לרבעים, לאורכן.

 

2. בוצעים וקורעים ביד את המוצרלה לפיסות של כ־2 ס"מ

 

3. מערבבים יחד את חומרי הרוטב.

 

4. מפזרים בכלי רחב את עלי הרוקט. מניחים מעליהם את התאנים והמוצרלה. יוצקים את הרוטב ומפזרים את גרעיני הדלעת.

 

סלט תאנים ואוכמניות

 

החומרים הדרושים:

 

12 תאנים, חצויות לאורכן

 

2 כפות חומץ בלסמי מהסוג הסמיך

 

1 סלסילת אוכמניות טריות

 

2 כוסות יוגורט כבשים או עיזים

 

3 כפות דבש

 

חופן עלי נענע טריים

 

אופן ההכנה:

 

1. חוצים את התאנים לאורכן ומטפטפים עליהן את החומץ הבלסמי.

 

2. מורחים את היוגורט בצלחת הגשה גדולה. מפזרים מעליו את התאנים והאוכמניות.

 

3. זולפים את הדבש, ומפזרים עלי נענע.

 

סלט אבטיח וצ'ילי

 

החומרים הדרושים:

 

1/2 אבטיח

 

1 מלון מנוקה וחצוי

 

1/2 כוס עלי נענע

 

1/2 כוס עלי כוסברה

 

1/3 כוס מיץ ליים

 

מלח גס

 

שבבי צ'ילי חריפים

 

100 גרם גבינת פטה, מפוררת

 

אופן ההכנה:

 

1. בכפית פריזאית חותכים מהמלון והאבטיח כדורים יפים, שמים בקערה.

 

2. מערבבים את הליים והצ'ילי ויוצקים לקערה.

 

3. מוסיפים את הנענע והכוסברה, מערבבים, מפזרים מעל את הגבינה ומגישים.

פורסם לראשונה 03.07.19, 22:34

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים