מתחת למים

רוצים להתרחץ בים או לשחות בבריכה עם מוזיקה באוזניים? בדקנו ארבעה סוגי אוזניות עמידות למים

בשנים האחרונות הפכו הביקורים שלנו בחופי ים ובבריכות להרבה יותר טכנולוגיים מבעבר. הכוונה אינה רק לסמארטפונים, שמלווים אותנו לכל מקום, אלא גם לציוד ייעודי וחסין מפני מים: אוזניות ושעונים מיוחדים. רוצים לדעת באיזו מהירות אתם שוחים, ולהאזין תוך כדי למוזיקה? אין שום בעיה! טוב, למעשה יש כמה בעיות. אבל יש גם פתרונות לבעיות האלה.

 

הראשונה היא שלא כל ציוד המשווק כעמיד למים הוא כזה שתרצו לקחת איתכם לתוך בריכה או ים. יצרן הטלפון הסלולרי שלכם מתהדר בדירוג חסינות? זה לא אומר הרבה. הדירוגים המקובלים ביותר כיום הם IP67 ו־IP68. הראשון מדבר על כך שהטלפון יכול לשרוד חשיפה למים בעומק מטר לאורך חצי שעה. השני מוגדר גם הוא כחצי שעה של חשיפה, אבל העומק הוא "יותר ממטר", כשכל יצרן מחליט באיזה עומק יבחן את המכשיר שלו.

 

אבל הבדיקות האלה נעשות בתנאים סטריליים, עם מים מזוקקים וטלפון "טרי", שלא עבר עדיין הרבה בחיים. שבוע אחרי שקניתם את הטלפון, לא ברור עד כמה הוא עדיין שומר על החסינות מפני מים. זו גם הסיבה לכך שלמרות הדירוג, מסירות החברות מעצמן כל אחריות לנזקי מים. והדבר נכון במיוחד למי מלח של ים או למים עם כימיקלים מהבריכה. אם אתם מתעקשים לקחת את הפריטים האלה איתכם, השקיעו בכיסוי מיוחד או בשקית אטומה.

 

הסוג היחידי של מכשירים אלקטרוניים שכדאי לכם להכניס למים בזמן השחייה הם כאלה שמיועדים לכך. בסקירה הזו התמקדנו באוזניות שמאפשרות להפוך את השחייה לכיפית יותר.

 

JBL Endurance DIVE
JBL Endurance DIVE

 

 

לפני שנסקור אותן, יש משהו שחייבים לדעת על אוזניות למים: כמעט כל האוזניות שתמצאו בשוק היום משווקות כאוזניות בלוטות' שגם מתאימות לבריכה. הכוונה אינה לכך שתוכלו לחבר אותן בצורה אלחוטית לשעון או לטלפון כדי לשמוע משהו בזמן השחייה. בלוטות' ומים לא מסתדרים במיוחד. הכוונה היא שבכל האוזניות האלה יש מצב נוסף, שמאפשר להטעין אליהן קובצי אודיו ולהקשיב להם כשאתם במים.

 

אבל השנה היא 2019 - רבים מאיתנו זנחו את קולקציות קובצי האודיו לטובת שירותי סטרימינג דוגמת ספוטיפיי ואפל מיוזיק. נכון לעכשיו, אין אוזניות שתומכות בהורדה של שירים משירות כזה ואגירתן על האוזניות. החברה היחידה שהוציאה לשוק אוזניות שחייה עם תמיכה אלחוטית בספוטיפיי נסגרה לא מכבר, וגם המוצר שלה לא הצליח להחזיק קשר עם הטלפון מתחת למים, אלא רק מעל. אז מה עושים? מבינים שאם אין לכם קולקציית אודיו, תצטרכו לייצר אחת מחדש. לחלופין, תוכלו להוריד בחינם ובקלות למחשב שלכם פודקאסטים - תוכניות רדיו אינטרנטיות שברובן מאפשרות הורדה - ולשחות איתם.

 

Acoustic Concept AC-Y10: עושות את העבודה (249 שקל)

שוק האוזניות לשחייה נוטה לכלול בעיקר מוצרים יקרים יחסית, עם תגי מחיר של מאות שקלים. חברת ביקונקט מנסה לשנות את המצב עם מוצר שמשווק תחת המותג Acoustic Concept ובמחיר נמוך הרבה יותר מזה של רוב המותגים המוכרים יותר. כמו האוזניות האחרות, גם אלה יכולות להתחבר לבלוטות' מחוץ למים, וכוללות נגן מובנה בתוך המים.

הטוב: הנגן המובנה מגיע עם נפח יפה של 8 גיגה־בייט. הכפתורים הפיזיים אמנם לא מאוד נוחים ללחיצה, אבל לא תתקשו להשתמש בהם כדי לשלוט בנגן, כי זהו אחד המקרים שבהם כפתורים פיזיים עדיפים על משטחי מגע.

הרע: האוזניות לא מאוד נוחות, כי הרצועה שמחברת ביניהן צרה מדי. גם החלק שנכנס לאוזן לא בנוי בצורה אידיאלית, וקשה להגיע לאטימה מוחלטת. בנוסף, איכות הסאונד בינונית, ופודקאסטים עבדו הרבה יותר טוב משירים.

השורה התחתונה: מוצר שעושה את העבודה, אבל לא הרבה יותר מזה. במחיר שתתבקשו לשלם תמורתו, אולי זה מספיק.

 

Finis Duo: לא יושבות בתוך האוזן (599 שקל)

Finis Duo הן האוזניות היחידות שמופיעות בסקירה הזו ומיועדות אך ורק למים. היצרנית, Finis, היא חברה של מוצרי שחייה שלה כמה מוצרי אלקטרוניקה לשחיינים. המוצר הזה באמת ייחודי - האוזניות לא נכנסות בכלל לאוזן אלא מתלבשות לצד האוזניים, ומעבירות את הצלילים לרטט שמועבר דרך עצמות הגולגולת ונקלט ישירות על ידי שבלול האוזן (bone conduction).

הטוב: תוכלו להשתמש באוזניות במקביל לאטמים שאליהם אתם רגילים, או בלי לאטום את האוזניים בכלל. הן מתלבשות לצד האוזניים בצורה די נוחה באמצעות חיבורן למשקפת השחייה. מאחר שהן מיועדות לשימוש במים, כל הכפתורים פיזיים ופועלים גם כשהאוזנייה רטובה.

הרע: לא משתמשים במשקפת? לא תוכלו להשתמש ב־Duo, כי אין להן לאן להתחבר. הצליל שלהן לא מאוד איכותי - הוא בסדר, אבל לא הרבה מעבר לזה. הן לא תומכות בפלייליסטים (רשימות השמעה אישיות), והתמיכה בקבצים מוגבלת לשני פורמטים - MP3 ו־WMA.

השורה התחתונה: מוצר טוב אם כל מה שאתם רוצים מאוזניות זה את היכולת לשחות איתן ולהאזין לאודיו, אבל לא הרבה מעבר לזה.

 

JBL Endurance DIVE: סאונד טוב (499 שקל)

ה־Endurance DIVE של JBL הן אוזניות נוחות עם רצועה אחורית שיכולות לשמש אתכם הן לשחייה והן לפעילות אחרת - כשמחוץ למים תוכלו להשתמש בהן במצב בלוטות' ובתוך המים אתם מוגבלים לנגן MP3 מובנה, כמו בכל האוזניות האחרות.

הטוב: הן נוחות מאוד, עם סאונד מהטובים ששמענו במסגרת סקירה זו. הדרך בה JBL הינדסו אותן, שכוללת מנגנון בשם TwistLock, מייצרת אטימה טובה - מה שיכול לעזור לכם גם לסינון מפני רעשים מחוץ למים. יש להן גם יכולת חביבה של נעילה מגנטית - ברגע שאתם מרחיקים מעט את האוזנייה מהרצועה שלה (כדי להכניס אותה לאוזן) היא נדלקת, וכבית כשאתם מוציאים מהאוזן והיא נצמדת לרצועה שוב.

הרע: מערכת השליטה באוזניות, שמתבצעת באמצעות משטחי מגע, לא מדהימה, במיוחד במים, או אם הידיים שלכם רטובות. בנוסף, הנגן כולל שטח אחסון של גיגה־בייט אחד בלבד.

השורה התחתונה: אוזניות טובות, עם כמה חסרונות הנדסיים כמו משטחי השליטה ושטח אחסון נמוך יחסית.

 

 
Sony WF-SP900
Sony WF-SP900

 

 

 

Sony WF-SP900: הנגן תומך בפלייליסטים (1,190 שקל)

סוני היא בין הראשונות שהחליטו לייצר אוזניות נטולות חוטים שתוכלו לקחת איתכם לבריכה, אבל אמורות לשמש אתכם גם ביומיום. יש כמה חברות שמשווקות אוזניות כאלה בטענה שהן אטומות למים, אך כפי שכבר הזכרנו, כדי להשתמש בהן בבריכה או בים תצטרכו גם נגן אודיו מובנה.

הטוב: הן נוחות ועם איכות סאונד טובה גם מתחת למים. בבריכה הן יוצרות אטימה טובה, והנגן שלהן תומך הן בתיקיות והן בפלייליסטים.

הרע: הקופסה שמטעינה את האוזניות גדולה מאוד. לאוזניות אטמי גומי שונים למים וליבשה. אם באמת אכפת לכם מאיכות הסאונד, תצטרכו להחליף במעבר בין הבריכה ליבשה. השליטה במים, בכפתורים ובמגע, לא מאוד נוחה.

השורה התחתונה: מוצר טוב לאנשים שמתעקשים על זוג אחד של אוזניות נטולות חוטים ליבשה ולמים גם יחד, אך המחיר גבוה משל מוצרים ממוקדים יותר.

 

גם השעונים נכנסים למים

יצרניות הסלולר, שנכנסו בשנים האחרונות לתחום השעונים החכמים, מצליחות לחדור בהדרגה גם לנישת הכושר, הבריאות והספורט, שנשלטה עד כה בידי חברות מתמחות כמו גרמין וסונטו. הדגמים האחרונים של כולן כבר לא רק עמידים במים, ואפילו בשחייה ממושכת, אלא יודעים לנטר שחייה, בדיוק כמו ריצה או רכיבה.

 

השעון החכם של אפל, למשל, אפל ווטש, תומך בזיהוי שחייה עוד מהדור השני שלו, ואפילו כולל פטנט חביב של הוצאת המים שהצטברו ברמקול של השעון בסוף השחייה. מדידת המרחק שעשיתם בשחייה היא מדויקת יחסית, וכך גם איסוף המידע, הכולל את מספר הקלוריות ששרפתם, מספר התנועות, הדופק ועוד. הבעיה היא, שהוא תואם רק מכשירי אייפון ולא אנדרואיד. מ־1,500 שקל.

 

לעומתו, השעון החדש ביותר בסדרת השעונים החכמים של סמסונג, Galaxy Watch Active, הוא דווקא הזול, הקל, הנוח והידידותי בסדרה, ומחירו נמוך משל קודמו, ה־Watch. הוא מצויד בסט יישומי הכושר של סמסונג, שכולל זיהוי אוטומטי של מגוון סוגי פעילות גופנית ודיווח מפורט אודות הביצועים שלכם. הממשק נוח וכולל פירוט טוב של הפעילויות, שמסתנכרן היטב עם יישום המעקב S Health בסמארטפון. עם זאת, היו פעמים שבהן קצת פישל במדידת המרחק, במיוחד במעבר מסגנון חתירה לסגנון גב. 1,000 שקל.

 

המקצועי מבין השלושה הוא Vivoactive 3 Music של גרמין. בניגוד לסמסונג ולאפל, גרמין מזוהה עם הקטגוריה של שעוני כושר. בין אלה, זהו אחד הידידותיים ביותר למי שאינו מקצוען, עם דגש על נגן מוזיקה מובנה וחיבור GPS. מדידת מרחק השחייה שלו אמינה, והוא גם מציג מידע עשיר על הפעילות. גם זמן הסוללה מרשים — שבוע בלי להזדקק למטען. מצד שני, הממשק מעט מבלבל, והמסך בנוי בטכנולוגיה שנראית מצוין באור שמש אבל מציגה צבעים דהויים. הערך האמיתי בו הוא למי שמנהלים אורח חיים ספורטיבי גם מחוץ למים. 1,430 שקל.

 

 

גלקסי
גלקסי

 

גרמין
גרמין

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים