yed300250
הכי מטוקבקות
    צילום: יחסי ציבור
    24 שעות • 09.07.2019
    "אנחנו לא פוחדים מהתחרות בישראל, אכלנו במסעדות אצלכם"
    הרשת האיטלקית הנחשקת Serafina, שבסניפים שלה ברחבי העולם אוכלים לקוחות קבועים כמו ביונסה, ליידי גאגא, דיוויד בקהאם וג'סטין ביבר, מגיעה לתל־אביב. כתבתנו במנהטן פגשה את הבעלים, ויטוריו אסף ופאביו גרנטו, ושמעה איך נדרו להקים את הרשת אם יינצלו מהסערה הגדולה שאליה נקלעו בלב ים ושכמעט גבתה את חייהם
    ציפי שמילוביץ', ניו־יורק

    הסיפור של ויטוריו אסף ופאביו גרנטו, הבעלים של רשת "סראפינה" המצליחה, כל כך פנטסטי שהוא ממש קלישאת "רק באמריקה". ויטוריו אסף ופאביו גרנטו כל כך איטלקיים, שהם בעצמם קלישאה. והחיבור של הקלישאות האלה הוליד גם סיפור הצלחה אדיר, גם חברות לכל החיים, והכי חשוב כמובן — אוכל. הרבה אוכל.

     

    הכל התחיל בלילה בו הם כמעט מתו ביחד.

     

    בספטמבר 1994 יצאו החברים ויטוריו ופאביו לשוט בספינת מפרש, כיוון שמזג האוויר ביטל את התוכניות שלהם לצנוח, ושני המאצ'ואים מצפון איטליה לא הסכימו לוותר על הרפתקאה כלשהי. החברות שלהם נשארו על החוף. עמוק בלב ים, התחילה סערה גדולה.

     

    "הרוח השתוללה, איבדנו קשר, היינו אבודים לגמרי", נזכר אסף, יושב ליד שולחן עמוס אוכל איטלקי, באחד הרגעים היחידים בשיחה בהם הוא וגרנטו לא צוחקים עד שהפנים שלהם מאדימות, "ירדה החשכה ובכל דקה היה יותר ויותר קר. התחלנו לדבר על כל מיני דברים, רק כדי לא להיכנס לדיכאון".

     

    צילום: יחסי ציבור
    צילום: יחסי ציבור

     

     

    על מה דיברתם?

     

    "על מה איטלקים מדברים? אוכל ונשים. תטעמי את הקרפצ'יו".

     

    רגע, אני במתח.

     

    "השעות חלפו, התחלנו באמת לחשוב שזה הלילה האחרון שלנו. היינו כל כך רעבים, אז בנינו מתכון לפיצה מושלמת. כדי לתת לעצמנו סיבה להחזיק מעמד ולהישאר בחיים, נדרנו שאם נצא מזה, נפתח בניו־יורק מסעדה של פסטה ופיצה. מקום מהסוג שלא היה אז בעיר, כי היו או מסעדות מאוד יקרות או פאסט פוד, אבל לא היה שום דבר באמצע. אמרנו שנפתח מקום קולי ונעים שיגיש אוכל טוב במחירים סבירים. התכנונים האלה השאירו אותנו שפויים".

     

    בנות הזוג של השניים החלו לדאוג באמצע הלילה והתקשרו למשטרה. משמר החופים מצא אותם 12 שעות אחרי שיצאו לים. "השיניים שלי המשיכו לנקוש לפחות שש שעות אחרי שהגענו חזרה לחוף", נזכר גרנטו.

     

    "תראה, יצרנו מפלצת"

    קצת יותר משנה אחרי הסרט הזה, פתחו ויטוריו ופאביו את הסניף הראשון של "סראפינה", וכיום, רבע מאה אחרי, Serafina זו רשת של 37 מסעדות ברחבי העולם, ותכף ה־38, בתל־אביב. "אף אחד לא נתן לנו דולר, אנשים צחקו עלינו", אומר אסף, "גירדנו כסף מפה ומשם, ומהרגע הראשון היה תור בחוץ עד הפינה. המצאנו משהו חדש בניו־יורק, מקום לכל סוג של ארוחה, אוכל טוב באווירה קז׳ואלית. אמרתי לו 'פאביו, תראה, יצרנו מפלצת'".

     

    בחודש הבא יפתחו ויטוריו אסף ופאביו גרנטו סניף ראשון של "סראפינה" בתל־אביב. הם יביאו אבק כוכבים של רשת שבסניפים שלה עברו בין היתר נשיאים, ביל קלינטון ודונלד טראמפ, בני מלוכה בריטיים וביונסה, ליידי גאגא, ויקטוריה ודיוויד בקהאם, ג'סטין ביבר, ג'יג'י חדיד, מריה קארי, פריס הילטון, וקרדשיאניות כאלה ואחרות. אבל הכי חשוב — בכל זאת, זו מסעדה — הם יביאו את הטאץ' שלהם, מטבח צפון איטלקי שמבוסס על מתכונים משפחתיים עתיקי יומין, ותשוקה אדירה לאוכל.

     

    מסביב לשולחן העמוס באחד מסניפי סראפינה במנהטן, כמעט שאי־אפשר לדבר איתם אפילו דקה אחת ברצינות. אסף הוא האלגנטי, גרנטו הוא הבאד בוי — "אני הכבשה השחורה של המשפחה שלי" — וביחד הם נהנים מכל שנייה מהחיים, במבטא איטלקי מצלצל.

     

    ויטוריו נולד במילאנו, פאביו בטורינו, שניהם הגיעו לאמריקה בשנות ה־20 שלהם, נפגשו בעסקי הנדל״ן והפכו חברים טובים. כל כך טובים, שיצאו לחופשות ביחד ולילה אחד יצאו לים.

     

    "המסעדה הראשונה בכלל נקראה סופיה", אומר ויטוריו, "איוונה טראמפ עיצבה את הלוגו".

     

    איוונה, אשתו הראשונה של?

     

    "כן. איוונה הייתה באה לכאן שנים, שלושת הילדים, איוונקה, דון ג'וניור ואריק, ממש גדלו פה. הייתה תקופה שדונלד טראמפ היה כאן באופן קבוע, ממש כמעט עד הנשיאות".

     

    פאביו: "אני אוהב את טראמפ, הוא נשיא טוב".

     

    ויטוריו: "הוא עושה דברים מוזרים. את אוכלת פרושוטו?"

     

    לא.

     

    "בגלל היהדות?"

     

    בגלל הצמחונות.

     

    "מסכנה. בקיצור, קראנו למסעדה סופיה ואז באו כל מיני אנשים וטענו שהשם שייך להם. בסוף ויתרנו והחלטנו לשנות. הכרזנו על תחרות והבטחנו פיצה חינם למי שייבחר השם שלו. היו רבע מיליון משתתפים, מישהי הציעה סראפינה והתאהבנו. יש לה פיצה חופשית עד סוף החיים, אבל אני לא חושב שהיא ניצלה את זה יותר מפעם אחת. יש לנו מנה נהדרת של ספגטי וקוויאר, רוצה?".

     

    הפסטה מתקנת הכל

     

    על השאלה מה מביא אותם לישראל ולמה דווקא עכשיו עונים השניים שתמיד רצו להגיע אלינו. "לשנינו יש קשר עמוק ליהדות. אבא שלי, שלא פגשתי אף פעם, הוא יהודי. אני יודע שאסף זה שם של בית חולים בישראל".

     

    פאביו: "שם הנעורים של אמא שלי הוא 'פררה', אני יודע שיש בזה משהו יהודי. יש לנו כל כך הרבה חברים ישראלים, כל מי שאנחנו מדברים איתו או שנוסע לתל־אביב או שחוזר מתל־אביב. לפעמים נדמה לי ש־90 אחוז מתושבי מנהטן הם יהודים ויש קשר מאוד מיוחד בין תל־אביב לניו־יורק".

     

    ויטוריו: "יש לקוחות ישראלים שבאים לכאן לפני הטיסה חזרה לתל־אביב, כדי לקחת פיצה למטוס. אנחנו יודעים שישראלים אוהבים אוכל איטלקי, פתיחת מסעדה בתל־אביב הייתה רק שאלה של זמן״.

     

    פאביו: "עד עכשיו פשוט לא מצאנו את השותפים הנכונים, אבל כאשר הכרנו את יקי כביר, עידו ויצחק חג‘ג׳ שהם הנציגים שלנו בארץ, נוצר חיבור מושלם".

     

    תעשו שינויים במיוחד לקהל ישראלי?

     

    פאביו: "שינויים קלים מאוד, האוכל שלנו הוא האוכל שלנו. כשפתחנו את הסניף בטוקיו, השף שלקחנו שם הכין 27 מנות של ריזוטו עד שהגיע לטעם שרצינו. מה שכן הפתיע אותנו בישראל היתה הביורוקרטיה. שתהיו בריאים איזו ביורוקרטיה יש אצלכם. זה עיכב קצת את הפתיחה. חשבנו שבישראל הכל מאוד יעיל".

     

    בישראל?

     

    ויטוריו: "כן, לא? בכל מקרה בביורוקרטיה איטליה יותר גרועה, אבל אצלנו פסטה וקפוצ'ינו מתקנים הכל. בחייך, תטעמי את הבורטה הזו".

     

    יש הרבה מסעדות איטלקיות בתל־אביב, אתם לא חוששים מהתחרות?

     

    פאביו: "לא. אכלנו בהן".

     


    פרסום ראשון: 09.07.19 , 19:14
    yed660100