חריימה כמו שצריך
לטובת מי שלא נולד עם סיר של חריימה בסביבה, הנה מתכון שיעזור לכם לחסל עד הסוף את החלה של שבת
בחום הזה הדבר האחרון שמתחשק זה בשר. אבל מנת דג היא תמיד רעיון מצוין, בעיקר כאשר עגבניות הקיץ הן חלק בלתי נפרד מהמנה, והחריף עושה שמח בפה. קבלו מתכון לחריימה שאי־אפשר להפסיק לאכול ולנגב. הכמויות מיועדות ל־3 עד 4 סועדים.
החומרים הדרושים:
5 פרוסות דג שמתאים לחריימה, חתוכות לעובי של 3 ס"מ
(מושט / לוקוס / בורי / ואפשר לנסות גם דג ברמונדי ישראלי)
1/3 כוס שמן
6 שיני שום פרוסות
1 פלפל חריף ירוק
1 כפית שטוחה פפריקה חריפה
2 יחידות פלפל אדום יבש - חתוך גס
2 כפות פפריקה מתוקה
1 כפית מלח
2 כפות מיץ לימון או 4 פרוסות לימון ללא קליפה
4 כפות מים
1/2 צרור כוסברה קטן
אופן ההכנה:
1. מחממים סוטאז', מוסיפים שמן, פלפל חריף ושום.
2. מטגנים ללא צבע במשך כ־2 דקות, מוסיפים את התבלינים לטיגון נוסף במשך דקה.
3. מוסיפים מים, לימון, מלח וכוסברה בתחתית המחבת.
4. מניחים את פרוסות הדג במחבת בתוך הרוטב, ומסובבים לצידם השני.
5. מביאים לרתיחה עדינה, מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים כ־15 דקות. מקפידים להשקות מדי פעם את הדגים בנוזלי הבישול.
מגישים עם פרוסה עבה של חלת שבת.

