מהבית למטוס
להגיע מהר ובזול לנתב"ג, להחנות את הרכב הכי קרוב, לא להתייבש בבידוק ולהוציא כמה שפחות כסף בדיוטי–פרי? מדריך ליוצאים לחו"ל • סדרת כתבות לעונה החמה
אם לא עשיתם רישום לטיסה מהבית, יש באולם היוצאים בטרמינל 3 ו־1 מספר עמדות של צ'ק־אין שניתן לבצע בהן רישום לטיסה בלי להמתין בדלפקים. נוסעים שברשותם כבודת יד בלבד, יכולים לפנות משם הישר אל עמדת הבידוק לכבודת יד. אם יש לכם מזוודה לשלוח לבטן המטוס לא שיפרתם לעצמכם בהרבה את החיים.
רוצים לקצר תורים? יש בנתב"ג שירותי Vip, אבל הם ממש לא זולים. אירו־הנדלינג מאפשרת שירותי אח"מ שמתחיל ב־148 דולר (לקבוצה של 6 נוסעים) הכולל סיוע עם הליך הכבודה, בידוק ביטחוני, צ'ק־אין מהיר ומעבר מהיר בביקורת הדרכונים. גם חברת לאופר מציעה שירות דומה במחיר של 159 דולר. פתאל טרמינל: המתחם החדש שנפתח לאחרונה בטרמינל 1 ומיועד לאנשים שמוכנים לשלם כסף, והרבה. השירות כולל אולם מיוחד לבידוק ביטחוני, ביקורת גבולות ורישום לטיסה, טרקלין מפואר, חדרי עבודה ואם רוצים (בעוד תשלום) גם חדרי שינה. השירות כולל גם הסעה למטוס. העלות: 395 דולר לנוסע ראשון, 250 דולר עבור נוסע שני ו־200 דולר לנוסע שלישי ורביעי.
הרכבת היא הדרך הזולה ביותר היא להגיע לנתב"ג. מחירים לדוגמה לכיוון אחד: מחיפה 35.50 שקל, מתל־אביב 13.50 שקל, מבאר־שבע 27 שקל (כולל החלפה). למרות המחיר הזול, על פניו, הרי כשיש כמה נוסעים במשפחה וצריך לחשב את עלות הנסיעה במונית/אוטובוס עד הרכבת, זה מתחיל להיות לא זול ובעיקר מעיק. למה? כי ברכבת בדרך כלל צפוף, כי יש מעט מאוד קרונות שבהם יש מקום לשים את המזוודות, כי הרכבת לא מגיעה בזמן וגם: כי הרכבת מגיעה עד טרמינל 3 - ואם אתם צריכים להגיע לטרמינל 1 אתם חייבים לקחת שאטל (אמנם בחינם) בתוך שדה התעופה.
מונית ספיישל: בדקנו באתר של מוניות הדר. המחיר מחולון לשדה: 120 שקל, מתל־אביב 120 שקל, מהרצליה 150 שקל ומחיפה זה מתחיל ב־520 שקל ומגיע עד 670 שקל, תלוי בשעה ביום. אם אתם תושבי הצפון תוכלו להגיע ולחזור מהשדה עם שירות של חברת עמל במחיר של 110 שקל לחיפה, 130 שקל מהקריות, המחיר תקף גם לסופי שבוע. שירות מוניות נשר נוסע מנתב"ג לירושלים: המחיר 41 שקל לנוסע עד הבירה ו־55 שקל למעלה־אדומים.
חזרה במונית מטרמינל 3: לתל־אביב 148.40 שקל, לירושלים 277 שקל, לחולון 125 שקל, לנתניה 277 שקל. אם תיגררו עם המזוודות לקומה השנייה תמצאו מוניות במחיר של 12% פחות מהמחירון. אגב, תוכלו לבקש לנסוע לפי מונה וגם להזמין מונית ב־Gett, אבל כדאי לזכור שאם יש עומס בתנועה, המחיר הסופי עשוי להיות גבוה יותר מאשר המחירון.
רכב פרטי: אין ספק שזו דרך נוחה להגיע לשדה התעופה. מעמיסים את המזוודות בבית, מגיעים לשדה התעופה, מחנים את הרכב ושלום על ישראל. לעלות החניה אתם צריכים להוסיף, כמובן, את עלות הדלק, אבל עדיין זה בהחלט נוח מאוד להגיע עם הרכב. במיוחד בסופי שבוע כשאין לכם הרבה ברירות.
אם החלטתם להגיע לנתב"ג עם הרכב הפרטי עומדים לרשותכם מספר חניונים.
חניון טווח ארוך: עלות החניה היא 40 שקל ליממה ו־70 שקל ליממה (מקורה). מחניון זה יש שאטל ללא תשלום לטרמינל 3. בנוסף אליו יש חניון לטווח ארוך באזור שער תמר. יש שילוט המכוון אליו.
חניון טווח ארוך וקצר בטרמינל 1: 16 שקל לשעה ראשונה ו־3 שקלים לכל רבע שעה נוספת. עד 80 שקל ליממה הראשונה. לאחר מכן 40 שקל לכל יממה נוספת ו־9 שקלים לכל שעה מעבר לזה, עד 5 שעות. טרמינל 3: חניה בחינם עד 15 דקות. לאחר 15 דקות העלות היא 18 שקל לשעה ראשונה ו־4 שקלים לכל רבע שעה נוספת, עד 80 שקל ליממה.
החניון השני בטרמינל 3 (כרם/פרדס): 18 שקל לשעה, 4 שקלים לכל רבע שעה נוספת ומקסימום 80 שקל ליממה. חשוב לשמור את כרטיס החניה עד היציאה מהחניון ולסמן איפה השארתם את הרכב. משלמים בעמדות, לאחר התשלום יש לכם 60 דקות לעזוב את החניון.
חניית Valet: ימתינו לכם ליד הטרמינל, ייקחו את הרכב, יחנו אותו עבורכם וגם יקבלו את פניכם כשתשובו. מחיר התענוג: 100 שקל לשירות ועוד 40 שקל ליממה לחניה.
אם לא עשיתם רישום לטיסה מהבית, יש באולם היוצאים בטרמינל 3 ו־ 1 מספר עמדות של צ'ק־אין שניתן לבצע בהן רישום לטיסה בלי להמתין בדלפקים. נוסעים שברשותם כבודת יד בלבד, יכולים לפנות משם הישר אל עמדת הבידוק
לכבודת יד. אם יש לכם מזוודה לשלוח לבטן המטוס לא שיפרתם לעצמכם בהרבה את החיים.
רוצים לקצר תורים? יש בנתב"ג שירותי Vip , אבל הם ממש לא זולים. אירו־הנדלינג מאפשרת שירותי אח"מ שמתחיל ב־ 148 דולר (לקבוצה של 6 נוסעים) הכולל סיוע עם הליך הכבודה, בידוק ביטחוני, צ'ק־אין מהיר ומעבר מהיר בביקורת הדרכונים. גם חברת לאופר מציעה שירות דומה
במחיר של 159 דולר. פתאל טרמינל: המתחם החדש שנפתח לאחרונה בטרמינל 1 ומיועד לאנשים שמוכנים לשלם כסף, והרבה. השירות כולל אולם מיוחד לבידוק ביטחוני, ביקורת גבולות ורישום לטיסה, טרקלין מפואר, חדרי עבודה ואם רוצים (בעוד תשלום) גם חדרי שינה. השירות כולל גם הסעה למטוס. העלות: 395 דולר לנוסע ראשון, 250 דולר עבור נוסע שני ו־200 דולר לנוסע שלישי ורביעי.
הטרקלינים העיקריים בטרמינל 3 הם טרקלין המלך דוד של אל על, שלושה טרקליני דן וטרקלין דן פלוס. הכניסה לטרקלין המלך דוד הוא לנוסעי אל על במחלקות היוקרה וכן לחברי מועדון הנוסע של אל על במעמד גבוה. אלה יכולים להיכנס אליו גם אם הם טסים בחברה אחרת. ומה בטרקלין? שתייה חמה וקלה, סלטים, מאפים, ממרחים ומרק. באל על מכינים פיצות במקום.
כניסה לטרקלין דן פלוס: לנוסעי מחלקות היוקרה של בריטיש איירווייז, בשעות הלילה יש כניסה גם לנוסעי יונייטד. טרקליני דן הרגילים מיועדים לנוסעי מחלקות עסקים וראשונה בחברות התעופה הזרות. אבל יש גם הסדרים שונים עם חברות אשראי ומוסדות שונים. בנוסף ישנה אפשרות להיכנס לטרקלין בתשלום חד־פעמי של 180 שקל, יש הטבות בכרטיסי אשראי.
כניסה לטרקלין המלך דוד: הכניסה לנוסעי אל על שטסים במחלקות עסקים וראשונה, לחברי מועדון הנוסע המתמיד של החברה במעמד של טופ־פלטינה, פלטינה או זהב, ולחברי מועדון "המלך דוד".
נמל בן־גוריון הוא מהבודדים שבהם אין הגבלה על גודל בקבוקי השתייה שאיתם אפשר לעבור את הביקורת הביטחונית, כך שאתם בהחלט יכולים להגיע מהבית עם בקבוקי שתייה ועם אוכל, אם אתם לא רוצים לקנות בשדה. בטרמניל 3 ו־1 יש כמה מוצרים במחירי מטרה (מסובסדים): הפוך קטן במחיר של עד 11.90 שקל, קרואסון עד 11.90 שקל, בקבוק מים חצי ליטר עד 7.90 שקלים.
שני המתחמים הכי פופולריים הם החנות של ג'יימס ריצ'רדסון עם מוצרי בישום, אלכוהול, טבק וממתקים, והאחרת של Touchit, למוצרי חשמל ואלקטרוניקה. לשתיהן אתרי אינטרנט: www.dutyfree.co.il
ו־ https://touchit.co.il/ , כדאי לבדוק מראש ולהשוות למחירם בארץ.
אפשר להיכנס לאתר של היינמאן, אחת מרשתות הדיוטי־פרי הגדולות באירופה ולהשוות את המחירים שתראו בשדה היעד שלכם לעומת המחירים בנתב"ג. www.heinemann-shop.com/en/global.
לא מעט חברות תעופה מפרסמות באתר האינטרנט שלהם גם את מחירי המוצרים שנמכרים בטיסה. לגבי מוצרי החשמל והאלקטרוניקה, אתם בהחלט יכולים להשוות למחירים של מוצרים אלה בחנויות בחו"ל. רק שימו לב היטב שבחו"ל המחיר הוא כולל מס ערך מוסף, לא בכל מקום אתם יכולים לקבל עליו החזר.

