yed300250
הכי מטוקבקות
    מיה גזית ז"ל. "לא מאמינים שהיא איננה" | צילום: באדיבות המשפחה
    חדשות • 15.07.2019
    "איבדנו את מיה שלנו בגלל רשלנות רפואית"
    "מצב טוב, הביתה ומעקב", נכתב בגיליון השחרור של התינוקת מיה גזית • כמה שעות לאחר מכן היא נפטרה • הוריה הכואבים הגישו תביעה: "בתנו סבלה מתופעה מוכרת וניתנת לטיפול, המוות נגרם בגלל אבחון וטיפול לקוי"
    יורם ירקוני

    היא סבלה מחסימת מעיים, תופעה מוכרת וניתנת לטיפולונפטרה. הוריה הכואבים של התינוקת מיה גזית הגישו בעקבות הטרגדיה תביעת מיליונים נגד קופת חולים מאוחדת ומרפאת "טרם" בנימוק שאבחון רשלני וטיפול לקוי הם שגרמו למותה.

     

    מיה נולדה כתינוקת בריאה. המשפחה גרה ברמת־גן. כשהייתה כבת חצי שנה נסעה המשפחה לביקור של כמה ימים בירושלים, ובמהלכו החלה מיה להקיא ולהשתעל. אמה לקחה אותה לסניף של קופת חולים מאוחדת בעיר.

     

    מכתב השחרור המרגיע של התינוקת
    מכתב השחרור המרגיע של התינוקת

     

    בתביעה שהגישו ההורים לבית המשפט המחוזי, באמצעת עו"ד גלית קרנר, הם טוענים כי הרופא שטיפל בבתם לא ערך לה בדיקה גופנית על אף שהיא הקיאה שוב ושוב. "הוא קבע שהילדה סובלת מדלקת סימפונות ורשם לה אנטיביוטיקה".

     

    בהמשך היום ולאורך הלילה הידרדר מצבה. למחרת חזרה האם לאותו רופא עם בתה, ובעוד היא מספרת לו את קורות הלילה הקיאה מיה הקטנה בפניו פעמיים. בתביעה נטען שבשלב זה שינה הרופא את אבחנתו: "נראה כי מדובר במחלה ויראלית או בחיידק" - אבחנה שלטענת ההורים התבררה מאוחר יותר גם היא כשגויה. בשלב זה שלח הרופא את התינוקת לבדיקת דם, אך לדברי התובעים לא הביא בחשבון שבאותה שעה כבר לא בוצעו בדיקות דם במרפאה. בתביעה נאמר כי היה עליו להפנות את התינוקת למיון.

     

     

    עו"ד גלית קרנר
    עו"ד גלית קרנר

     

    הילדה המשיכה להקיא, אמה לקחה אותה למרפאת "טרם" ודיווחה שמהבוקר הקיאה בתה 15 פעמים וכי היא ממעטת לתת שתן. צוות המרפאה חיבר את התינוקת לעירוי. בתביעה נטען שמצבה המשיך להידרדר וכי בחיתוליה הופיעו סימני דם שלא זכו להתייחסות מיוחדת מהצוות - שהחליט לשחררה הביתה על אף מצבה הקשה.

     

    בתביעה נאמר כי בעת השחרור הנחה הצוות את האם לגשת עם הילדה למיון, אבל רק אם היד שבה ניתן לה העירוי תתנפח. לטענת האם, הצוות לא התייחס כלל להקאות ולאפאטיות של בתה. בגיליון השחרור נכתב: "אבחנה והמלצות שחרור - מצב החולה בשחרור טוב. הביתה ומעקב בקופ"ח".

     

    זמן קצר לאחר שהגיעו הביתה החלה התינוקת להקיא נוזל בצבע ירקרק. הוריה נחרדו ונסעו איתה מיד למרכז הרפואי הדסה. כשהגיעו לשם היא איבדה את הכרתה. בתביעה נטען שבדיקת רופאי הדסה חשפה את הבעיה האמיתית שממנה סבלה הילדה: חסימת מעיים. אלא שהאבחון היה מאוחר מדי, וזמן קצר לאחר מכן נפטרה התינוקת.

     

    בחוות דעת רפואית שצורפה לתביעה נטען: "חסימת מעיים היא תופעה נפוצה במיוחד מגיל שלושה חודשים ועד גיל שש, 80% מהמקרים מתרחשים בשנתיים הראשונות לחיי הילד, אי־מתן טיפול ב־24 השעות הראשונות גורם בדרך כלל לנמק של המעי ולהלם". מומחה רפואי מטעם ההורים אמר: כל הרופאים המעורבים לקו בכשל ובהערכת חומרת המצב. טיפול בזמן היה מונע את האסון.

     

     

    אביה של מיה אמר אתמול: "אנחנו עדיין בהלם ולא מאמינים שהילדה איננה". פרקליטת המשפחה: "מדובר במוות מיותר שנגרם מאבחון וטיפול שגויים ורשלניים". דובר מאוחדת: "נתייחס, כמקובל, בבית המשפט". מרשת "טרם" נמסר: "המסכת העובדתית שונה לחלוטין מהמוצג בתביעה. סיכום הבקרה שנערך במשרד הבריאות לפיו לא נפל כל דופי בהתנהלות מדבר בעד עצמו".

     


    פרסום ראשון: 15.07.19 , 23:49
    yed660100