yed300250
הכי מטוקבקות
    צילום: אלכס קולומויסקי
    חדשות • 16.07.2019
    ביי, זו שלי
    אחרי 14 שנים סוערות בפוליטיקה, שלי יחימוביץ' הודיעה אתמול על פרישה: “היו בי הרבה אנרגיות, אבל זה כבר לא המצב” • ההחלטה לא היכתה בתדהמה את בכירי העבודה, לאחר שבבחירות לראשות המפלגה לא תמכה באיש מהמועמדים • למרות הפרישה, היא הב הירה: "תומכת בעמיר פרץ"
    יובל קרני | כתבנו לענייני מפלגות

    היא הגיעה לפוליטיקה עם הרבה רצון ומוטיבציה לשנות, עזבה קריירה מבטיחה בתקשורת כדי לטבוע בין חוקים, ואתמול - 14 שנים אחרי, הודיעה ח"כ שלי יחימוביץ' שהיא פורשת מהחיים הפוליטיים. ההודעה לא הפתיעה את בכירי וחברי העבודה, לאחר שבשבועות האחרונים "הורידה פרופיל" בעניינים פוליטיים ואף התרחקה ממעורבות בפריימריז על ראשות מפלגת העבודה.

     

    בפוסט ארוך ומנומק שפירסמה אתמול בפייסבוק, נימקה יחימוביץ' את החלטתה, ואמרה כי מה ששיכנע אותה לפרוש היה בנה. מאוחר יותר היא כינסה מסיבת עיתונאים בכנסת ושם סיפרה כי התעייפה מהעיסוקים הפוליטיים. "העיסוק הפוליטי התיש אותי", אמרה. "לא ניתן כך לשרת את הציבור ולא ניתן לעשות את העבודה עם מאה אחוז אנרגיות והשקעה. זאת החלטה אישית שבשלה בי לאט־לאט. היו בי הרבה אנרגיות ואופטימיות כאשר הייתי צריכה לעבור תקופות קשות בחיים הפוליטיים, אבל זה כבר לא המצב. יש לי כמיהה גדולה מאוד לקום בלי המעמסה הגדולה שרובצת עליי", אמרה בדברי הפרידה מבית המחוקקים והוסיפה: "כשאני מתבוננת קדימה אל הנצח, עד להקמתה של ממשלה חדשה, אני נתקפת מועקה, ומבינה שנידונתי לשנה תמימה של פוליטיקה בלבד. כמעט בלי כלים פרלמנטריים לעשייה".

     

    את הקרדיט לפרישה, נתנה כאמור לבנה, גל: "משפט אחד נוקב של הבן שלי, מתוך הרבה מילים שנאמרו בהתלבטויות הממושכות עם משפחה וחברים קרובים, הכריע את הכף: 'אני מרגיש שמיצית את היכולת שלך לשנות את השיח. אין ספק שאת יכולה עדיין לעשות טוב, אבל זה לא יהיה משנה מערכה כפי שהיה בעבר. יאללה אמא, תנוחי קצת'. ואכן, זו השורה התחתונה: לפחות כרגע, מיציתי את האפקטיביות שלי בפוליטיקה".

     

    יו”ר העבודה עמיר פרץ אמר לאחר ההודעה: “אני מודה לשלי יחימוביץ׳’ על שירות משמעותי וחשוב למדינת ישראל. היא הביאה עמה שיח סוציאל דמוקרטי אמיתי על שוויון וצדק חברתי. בטוח ששלי תמשיך להשפיע על חייהם של אזרחי ישראל גם מחוץ למערכת הפוליטית”.

     

    יו”ר כחול־לבן בני גנץ איחל לה הצלחה, וכתב בטוויטר: “מודה לשלי יחימוביץ על תרומה ומאמץ של שנים למען מדינת ישראל במרחב הפוליטי. אני משוכנע שהיא תמצא דרך להמשיך ולתרום לחברה הישראלית”. יו”ר “ישראל דמוקרטית” אהוד ברק אמר: “תודה לשלי יחימוביץ’ על יותר מעשור של קריירה פוליטית מלאת הישגים חברתיים. לוחמת פמיניסטית אמיתית. הרבה הצלחה בהמשך הפעילות החברתית והפוליטית”.

     

    גם יריבים פוליטיים של יחימוביץ הגיבו בצער על פרישתה, בהן שרת המשפטים לשעבר איילת שקד, שכתבה “הצטערתי לשמוע על פרישתך. היית יריבה אידיאולוגית מרה אך הגונה ומכבדת. אין ספק שתחסרי בכנסת ובפוליטיקה הישראלית בכלל”.

     

    גורמים בכירים במפלגת העבודה אמרו אמש כי לא הופתעו מהפרישה. לטענתם, אחד הסימנים לכך היה ההחלטה של יחימוביץ' שלא להביע תמיכה באף אחד מהמועמדים בפריימריז האחרונים לראשות המפלגה, על אף שבמערכות בחירות פנימיות מעולם לא "נשארה על הגדר". "זה קונן אצלה כבר תקופה מאז הבחירות האחרונות", אמר בכיר במפלגה. "היתה תחושה אחרי הבחירות האחרונות שהיא כבר לא מאמינה יותר שאפשר לעשת שינוי או מהפך".

     

    רק לפני שבועיים הכחישה יחימוביץ' כי היא צפויה לפרוש, וכתבה: "ל'תוהים': לא אכחיש שהמחשבה עוברת בראשי בשנה האחרונה, וזה היה בלתי אנושי אם לא הייתה חולפת, נוכח האירועים הפוליטיים המטורללים - אבל הנני כאן, הרבה עבודה לפניי, וגם אחריות כבדה - כך שאפשר לעצור את ההספדים או את צהלות השמחה".

     

    למרות הפרישה, הבהירה יחימוביץ' שהיא נשארת במפלגת העבודה, ומתכוונת לסייע ליו"ר המפלגה, עמיר פרץ, שגם היה השושבין שהביא אותה לפוליטיקה מעולם התקשורת לפני 14 שנה. בנאום הפרישה שלה היא תקפה את ראש הממשלה בנימין נתניהו, אבל גם את יו"ר ישראל דמוקרטית אהוד ברק. "אני לא מקנאה בעמיר פרץ", אמרה יחימוביץ'. "הוא נמצא בסיטואציה מאוד מורכבת. כניסתו של ברק לא מיטיבה עם השמאל הציוני. כניסתה של מפלגה נוספת שלא עוברת את אחוז החסימה מייצרת רעש מיותר באותו גוש שנלחם על חייו". יחימוביץ' אמרה שהייתה רוצה לראות חיבור בין העבודה למרצ, "אבל ההחלטה הזו נתונה להחלטתו של עמיר פרץ", לדבריה. על נתניהו אמרה: "הוא אדם מושחת מאוד שפוגע פגיעה אנושה וקשה בממלכתיות. כל הבחירות האלו זה רק כדי שיוכל להימלט מאימת הדין. האיש הזה מחבל בכל חלקה טובה במדינתנו האהובה".

     

    יחימוביץ’ נכנסה לפוליטיקה אחרי קריירה ארוכה בעיתונות בשנת 2005, ושנה לאחר מכן נבחרה בפעם הראשונה לכנסת כנציגת מפלגת העבודה. ב־2011 נבחרה ליושבת ראש המפלגה לאחר שניצחה דווקא את עמיר פרץ, והובילה את המפלגה ל־15 מנדטים בבחירות 2013. מיד לאחר מכן היא הפסידה ליצחק הרצוג בבחירות לראשות העבודה, ושימשה במהלך השנים פעמיים כיו”ר האופוזיציה.

     

    יחימוביץ' לא פירטה מה תעשה מחוץ לחיים הפוליטיים, אך גילתה כי בכוונתה לשקוד על כתיבה: "אני מתכוונת לכתוב שני ספרים. ספר עיון ורומן. את שניהם התחלתי, לא מצאתי פנאי נפשי לסיים אותם".

     


    פרסום ראשון: 16.07.19 , 23:09
    yed660100