חוזרים ללימודים: קרב על נתח של 300 מיליון שקל

הקרבות בין הרשתות שמוכרות ציוד חזרה ללימודים עולים מדרגה • באופיס דיפו בנתב"ג נזכרו מאוחר ויציעו רק מוצרי אלקטרוניקה בהנחה • קרביץ מוציאה את תיקי מודן מהרשת, וקל גב מעלה מחירים

החופש הגדול הוא התקופה בה ההורים והתלמידים מתחילים להצטייד בתיקים, מוצרי נייר, מכשירי כתיבה ואלקטרוניקה לקראת החזרה ללימודים, וזו גם התקופה בה הקרבות בין הרשתות על נתח השוק שהולך ומצטמצם עקב מעבר לרכישה ברשת ופחות ביקוש למחברות, עטים ועפרונות, עולים מדרגה.

 

שוק החזרה ללימודים מגלגל 300 מיליון שקל בשנה (לפי נתוני אופיס דיפו), אבל לדברי אלון רונן, מנכ"ל ומבעלי קרביץ "השוק מתכווץ ב־7% מדי שנה כאשר ילקוט זה עיקר הקנייה. בשנים האחרונות, יש לא מעט בתי ספר שעובדים לעבוד עם אייפדים ומחשבים אז השימוש בעפרונות יורד ואת עיקר הירידה במכירות אנחנו רואים בכיתות הגבוהות יותר".

 

הירידה הזו מחריפה את הקרבות שמנהלות הרשתות על הצרכנים. מודן, השחקנית השנייה בשוק התיקים האורתופדיים, ומתחרה עיקרית לשליטת השוק קל גב, יוצאת מסניפי קרביץ. לפי גורם בשוק, מכירות כלל התיקים של מודן בקרביץ ירדו לפחות מ־3% והפכו ללא כדאיות. עקב כך, בתיקים אורתופדיים קרביץ מוכרת השנה רק תיקים של קל גב וכן תיקי ניקי של גרופי, שמחיריהם בדרך כלל גבוהים מ־300 שקל. קרביץ ממשיכה למכור את שאר מוצרי מודן. במקביל, קל גב העלתה השנה את המחירים לרשתות, משום שהוסיפה בקבוקים לתיקים. ברשתות טוענים שהמחירים לצרכן לא עלו בהתאם. ממודן נמסר בתגובה: "בשל ירידה במכירת התיקים בקרביץ מודן לא חידשה את הסכם מכירת התיקים ברשת קרביץ. מודן ממשיכה למכור את תיקיה ברשתות השונות". מקרביץ נמסר בתגובה: "לא הגענו להסכם מסחרי הקיץ, לעומת מותגים אחרים המיוצגים על ידי החברה שאותם אנחנו כן מוכרים". מקל גב נמסר: "צרפנו השנה לילקוטים האורטופדיים בקבוק ללא כיסוי והמחיר לצרכן לא התייקר, הוא ניתן כמתנה עם התיק האורטופדי"

 

נזכרו באיחור

"טאצ'איט", חנות החשמל והאלקטרוניקה במתחמי הדיוטי־פרי בנתב"ג, שבבעלות אופיס דיפו, נכנסת לראשונה לקרב על לקוחות מוצרי חזרה לבית הספר. "התוכנית המקורית שלנו הייתה למכור ילקוטים וכל הציוד הנדרש, אלא שהרעיון התבשל מאוחר מדי", מודה מנשה זילכה (גוגי), מנכ"ל "אופיס דיפו". ובינתיים החליטה הרשת להקצות מתחמים ייעודיים של ציוד חזרה לבית הספר מעולמות האלקטרוניקה והמחשוב שיימכרו בהנחות של 10%־25%. המבצעים יחלו ב־1 באוגוסט, ובחנויות מבטיחים לתחם בבולטות את אזורי החזרה לביה"ס.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים