yed300250
הכי מטוקבקות
    התמונה שפורסמה ב"דיילי מייל". "אנו עומדים מאחורי הכתבה", נמסר מהעיתון
    המוסף לשבת • 18.07.2019
    הצלם ל"ידיעות אחרונות": אם ברק ימשיך בתביעה, זה יפתח קופת שרצים
    יניב חלילי, לונדון

    תמונותיו של אהוד ברק מחוץ לביתו של ג'פרי אפשטיין במנהטן, צולמו ב־2016. אבל הצלם, ג'יי דונלי, לא ידע כי מדובר בראש ממשלת ישראל לשעבר. ה"מייל אונליין", שרכש ממנו את התמונות, פירסם אותן ב־19 בינואר 2016. תחת התמונות של ברק, פניו מכוסים חלקית ב"חמצוואר", נכתב כי "אדם לא מזוהה" הגיע לביתו של אפשטיין.

     

    ברק נותר "לא מזוהה" עד ה־9 בנובמבר 2017. אתר הקונספירציות הישראלי "קונספיל" פירסם אז כי מדובר בברק. לא ברור מדוע הידיעה על אפשטיין צפה לפתע באתר של "קונספיל" כמעט שנתיים אחרי פרסומה ב"מייל".

     

    שנה נוספת חלפה והתמונה עלתה מחדש, הפעם בדף הפייסבוק של יאיר נתניהו. ב־3 בדצמבר 2018 העלה נתניהו הבן את תמונת ברק מחוץ לביתו של אפשטיין וכתב: "אולי תמשיך לחגוג עם חברך הפדופיל המורשע ג'פרי אפשטיין, תמשיך לעשות עסקאות נשק מפוקפקות, תמשיך לקבל מיליונים על 'מחקרים' ותשתוק קצת?" אולם הידיעה באתר "מייל אונליין" נשארה ללא זיהוי של ראש ממשלת ישראל לשעבר. עד שלשום. אז העלה האתר שוב את הידיעה עם התמונות, כשהפעם כבר הפנה אצבע ארוכה וברורה כלפי ברק.

     

    דונלי, שארב מחוץ לבית של אפשטיין במשך שעות ותיעד את ברק ואת ארבע הבחורות מגיעים לשם בנפרד, הוא צלם ותיק ומיומן המתמחה בצילומי פפרצי וסלבריטאים. אתמול הוא אמר ל"ידיעות אחרונות" כי "כל התמונות של ברק ושל ארבע הנשים הצעירות צולמו באותו יום. אני לא חושב שיש לברק בסיס לתביעה. אם הוא יתקדם (עם התביעה – י"ח), זה יפתח קופת שרצים. זוהי גם אינדיקציה, שהדיילי מייל עומד על עמדתו נגד ברק".

     

    אם אכן יתבע ברק את ה"דיילי מייל", הוא יצטרף לחברה טובה וגדולה של ידוענים, שמתעבים את הצהובון ותבעו אותו בעבר.

     

    ה"דיילי מייל" הוא העיתון השני הכי נפוץ בבריטניה אחרי "הסאן". הוא נחשב לעיתון שמרני, ימני ופופוליסטי מאוד. תכנים מהעיתון המודפס מתפרסמים באתר "מייל אונליין", שבו גם פורסמה הידיעה עם תמונות ברק. האתר יונק השראה מהעיתון ומרבה לסקר נושאים צהובים, עם כותרות זועקות באותיות גדולות. הוא נהנה מטראפיק אדיר – 100 מיליון משתמשים נפרדים גולשים בו מדי חודש – פי 1.5 מאוכלוסיית בריטניה כולה.

     

    אחד ממוקדי המשיכה של העיתון הוא כותרות סנסציוניות, שלא תמיד תואמות למציאות. ב־93' נטען בו כי התגלה "הגן ההומוסקסואלי". לפני שש שנים פתח העיתון במתקפה חריפה על ראלף מיליבנד, אביו המנוח של אד מיליבנד, מנהיג תנועת הלייבור דאז. במפגן מרשים של חוסר טעם פירסם העיתון את הכותרת "האיש ששנא את בריטניה" לצד תמונת קברו של מיליבנד האב. ב־2006 שילם 100 אלף פאונד לאלטון ג'ון, אחרי שפירסם כתבה מכפישה על הזמר. גם ג'יי קיי רולינג זכתה לפיצוי ולהתנצלות מעל דפי העיתון בעקבות פרסום ידיעה שקרית על אודותיה. אך המקרה הזכור ביותר התרחש לפני שנתיים כאשר מלניה טראמפ, רעיית הנשיא האמריקאי, הגיעה להסדר עם העיתון שבמסגרתו קיבלה פיצויים בסכום שלא הותר לפרסום – זאת בעקבות כתבה שבה נטען כי עבדה בשנות ה־90 כנערת ליווי.

     

    בעקבות פניית "ידיעות אחרונות" נמסר מה"דיילי מייל": "אנו עומדים ב־100 אחוז מאחורי הכתבה העוסקת במערכת היחסים של ברק עם הפדופיל המורשע ג'פרי אפשטיין. טענת ברק לפיה לא היה חלק מהפעולות הלא־חוקיות של מר אפשטיין היא הכחשה של טענה שמעולם לא טענו. הכתבה מכילה תמונות של ברק נכנס לאחוזה של אפשטיין במנהטן, כשפניו מכוסות כמעט לחלוטין, בחודש ינואר 2016, בערך באותו הזמן שארבע נשים צעירות (שצולמו אף הן) נכנסו לאחוזה. היא פורסמה בעקבות הודאתו של ברק כי הוא הגבר שבתמונות, דבר המעורר שאלה לגיטימית לגבי הצהרתו כי 'מעולם לא פגש את אפשטיין בחברת נשים או נערות צעירות'. גם הטענה לפיה DailyMail.com לא ניסה להשיג תגובה מברק אינה נכונה. ניסינו – אך ללא הצלחה. מעבר לכך, הכתבה מדגישה את ההסברים שנתן ברק ל'דיילי ביסט' יום לפני פרסומה.

     

    "הטענה לפיה הכתבה פורסמה בזדון על מנת להיטיב עם יריבו הפוליטי של ברק היא אבסורדית. ל'דיילי מייל' אין כל דעה על הפוליטיקה הפנימית של ישראל. אך כיוון שברק הוא דמות פוליטית בכירה ומעורב עכשיו בקמפיין בחירות בישראל, יש בסיפור עניין ציבורי. אין בכוונתנו להסיר את הכתבה כפי שדרש ברק. יתרה מכך: אנו דורשים שיחזור בו מיידית מהרמיזות המרושעות והמשמיצות כאילו מדובר ב'עלילת דם'".

     


    פרסום ראשון: 18.07.19 , 18:35
    yed660100