נמל חיפה חנך שוב את שער המשאיות
לאחר מספר חודשי עיכובים, נמל חיפה חונך פעם נוספת את שער המטענים החדש למשאיות. בשער המטענים, שהוקם על ידי Camco Technologies הבלגית, יש 17 נתיבי כניסה למעבר משאיות שמזוהות באמצעות מצלמות חכמות. הוא החל לפעול רשמית באפריל האחרון, אך זמן קצר לאחר מכן התגלו תקלות חוזרות במערכות האפיון של המשאיות שגרמו להנהלת הנמל להורות על השבתתו. הדבר אילץ את נמל חיפה לעבור לפעול באמצעות שער חלופי ידני ללא בקרה אלקטרונית, בעל חמישה מסלולים בלבד, שמוקם בחוף שמן בחיפה.
השער שנפתח מחדש ביום חמישי האחרון מתפרש על כ־90 דונם ופועל בצורה ספירלית ייחודית, כך שכל השערים יכולים לשמש הן לכניסת משאיות והן ליציאתן. כל הנתונים על המשאית, על סוג המטען שהיא נושאת, על מספרי זיהוי המכולות שעליה, וכן פרטי הנהג עצמו נאספים על ידי חיישנים אוטומטיים עם הכניסה לשער ותוך כדי נסיעה, עד שהמשאית מגיעה לשער כל הנתונים מעובדים ברקע, ואם הם תואמים את המידע הקיים במערכות הנמל, השער נפתח.
התחתית של לונדון תרושת ברשת סלולרית
מהשנה הבאה ניתן יהיה ליהנות מקליטה סלולרית בדור רביעי גם במנהרות הרכבת התחתית של לונדון, האנדרגראונד. הפריסה תחייב התקנה של כבלי שידור מיוחדים באורך של יותר מ־2,000 ק"מ. המהלך יתחיל בקו Jubilee במארס 2020, והרשת כולה תושלם באמצע העשור הבא. כיום יכולים הנוסעים לגלוש רק במתחמי התחנות, וב־WiFi בלבד. לונדון לא תהיה העיר הראשונה שבה מותקנת רשת סלולרית ברכבת התחתית, אבל היא איתגרה במיוחד את אנשי המקצוע, בגלל המנהרות הצרות והמתפתלות שדרכן היא עוברת, וחוסמות אותות טלפון. הפתרון שנמצא היה כבלים ייחודיים, המסוגלים לשדר אותות סלולריים כאילו היו אנטנות ענק.

