הגלידה שמחליפה צבעים
זה מתחיל בטעם וניל ובצבע כחלחל, ואחרי שניים־שלושה ליקוקים מתחלף לטעם חמצמץ ולצבע ורוד • תכירו את הטרנד החדש שהגיע לישראל במסגרת יום הגלידה הבינלאומי שחל היום • האחים אליה ואלרואי אביטן התלהבו מחילופי הצבעים, אבל כשהטעם התחלף עיקמו את הפה
יום הגלידה הבינלאומי, שחל היום, מביא איתו חידושים לא מעטים אבל אחד מהם, שמגיע לישראל, בולט יותר מכולם: גלידה שמחליפה אחרי שניים־שלושה ליקוקים גם את הטעם שלה וגם את הצבעים.
הטרנד הלוהט הזה יצא לדרך בספרד, כבש את קולומביה, יפן וארה"ב – והשנה הוא מגיע לארץ באמצעות רשת הגלידות גולדה. טכנולוג המזון דניס גוטקין הוא האיש ששקד חודשים ארוכים על המוצר. וכך זה עובד: מדובר בגלידת וניל בצבע כחלחל. אחרי שניים־שלושה ליקוקים, כתוצאה מהמגע של הלשון החמימה עם הגלידה הקרירה, מחליפה הגלידה את טעמה לחמצמץ ואת צבעה לסגלגל – ואז לוורוד.
מכיוון שגימיק הצבעים המתחלפים עשוי להלהיב בעיקר ילדים, גייס "ידיעות אחרונות" למשימת טעימת המבחן את האחים אליה (4) ואלרואי (3) אביטן מתל־אביב, שהגיעו בלוויית אביהם חנן לסניף גולדה ברמת־אביב.
האחים הקטנים אכן התפעלו מהטריקולור: "וואו, זה ממש מדליק שהגלידה מחליפה פתאום צבעים". מצד שני: הטעם, שהתחלף פתאום מווניל לחמצמץ, לא הלהיב אותם, בלשון המעטה, והם נטשו בהפגנתיות את הליקוק. "פתאום הרגשתי שפריץ של טעם לימון בפה, אז הפסקתי וביקשתי גלידה בטעם מסטיק, שאני הכי אוהב", סיפר אליה. "אחי אלרואי גם הפסיק ולקח טעם מנגו, שאותו הוא הכי אוהב". אביהם, חנן, דווקא אהב את חילופי הטעמים ממתקתק לחמצמץ, וליקק בהנאה. ומה מחיר התענוג: 17 שקלים לכדור, בגביע או בוופל. הגלידה עשויה מחומרים טבעיים בלבד: תמצית גזר שחור, שמנת ומיץ לימון טרי.
חידושים נוספים שתוכלו לנסות היום בגלידריה ג'לטריה בהרצליה ובתל־אביב: גלידת ארוחת בוקר בטעמים של פנקייק ומייפל; קורנפלקס; אגז בנדיקט וגם לחם עם ריבת תות.
גם בתחום השלגונים יש חידוש: מגנום קדאיף ליים בציפוי שוקולד לבן עם קרם לימון, שערות קדאיף וגרידת ליים.
כל החידושים הללו באים לצד טעמים שכבר כבשו את החך הישראלי, כמו למשל גלידות בטעמי כוסמת, פרמזן, בירה ופיצה פפרוני.
בימים הקרובים צפויה לצאת לשוק האמריקאי גלידה קנאביס, פיתוח חדשני של בן & ג'ריס העולמית. היא מבוססת על צמח הקנאביס, הטעם שלה יהיה עשבי, אבל היא לא ממסטלת כלל. ברגע שתאושר לאכילה בארה"ב, היא תגיע גם לכאן.
וקצת נתונים: בדיקה שערכה בן & ג'ריס לקראת יום הגלידה הבינלאומי מגלה כי הישראלי אוכל בממוצע 10 ליטר גלידה בשנה, וכי ישראל מדורגת במקום השביעי בעולם בצריכת גלידות לנפש. מדי שנה נצרכים כאן כ־80 מיליון ליטר גלידה בהיקף כספי של 1.2 מיליארד שקל.
מי שמובילה את רשימת מלקקי הגלידה היא ניו־זילנד, שבה אוכל כל אחד כ־28 ליטר גלידה בממוצע בשנה. במקום השני ממוקמת ארה"ב עם 21 ליטר, במקום השלישי אוסטרליה (18 ליטר) ואחר כך פינלנד (14 ליטר), שוודיה (12) ליטר – וקנדה במקום השישי עם 10.6 ליטר.