"חשפנו רשת ריגול"
על רקע המתיחות הגוברת במפרץ ואחרי ההשתלטות על המכלית הבריטית, טהרן טוענת: גילינו רשת ריגול של ה־CIA בה פעלו 17 אזרחים איראנים, שגויסו על ידי סוכנים אמריקאים • הממשל חשף את תמונותיהם ‑ והבטיח להוציא את המרגלים להורג • הנשיא טראמפ מכחיש
איראן הודיעה אתמול כי חשפה רשת ריגול של ה־CIA ועצרה 17 סוכנים, כולם אזרחים איראנים, שחלקם נידונו לעונש מוות ולדברי המשטר "יוצאו להורג".
במסיבת עיתונאים ששודרה בטלוויזיה הממלכתית בטהרן אמר בכיר במשרד המודיעין האיראני כי הסוכנים שנעצרו גויסו על ידי סוכנים אמריקאים, עבדו כולם במגזר הפרטי ומשם חדרו למגזרים חיוניים במדינה. הבכיר, שלא זוהה בשמו אך הוצג כראש מחלקת הריגול הנגדי במשרד, הוסיף כי הסוכנים פעלו לאיסוף מידע, התקנת מכשירי מעקב ולביצוע שורת פעולות טכניות ומודיעיניות - אך כשלו במשימתם. "הבטיחו לסוכנים כסף, סיוע בהגירה לארה"ב ומקום עבודה מובטח בארה"ב", נאמר בהודעה.
במקביל פירסמה הטלוויזיה הממלכתית את תמונותיהם של המפעילים האמריקאים של ה־CIA לכאורה, יחד עם מסמכים שהציגו לפי האיראנים את שמותיהם והראו כי רובם עבדו במסווה בתפקידים דיפלומטיים בשגרירויות שונות, מהלסינקי ועד וינה. לפי התקשורת האיראנית, רשת הריגול נחשפה ונעצרה בחודש מארס האחרון. המרגלים שזוהו הועסקו באזורים רגישים וחשובים מבחינה כלכלית, גרעינית, תשתיתית, צבאית וסייבר, שם אספו מידע מסווג, כך לפי ההודעה של הטלוויזיה הממלכתית. עוד דווח כי כל הסוכנים הופעלו בנפרד, לא הכירו זה את זה ופעלו כל אחד בתחום אחר עליו הופקד. כבר לפני חודש הודיעה איראן על תפיסת רשת ריגול של ה־CIA, ולא ברור עד כה האם מדובר באותה רשת או ברשת נוספת. האיראנים פירסמו גם סרטון שתיעד כביכול את הסוכנים האמריקאים מגייסים חלק מהסוכנים האיראנים על אדמת איחוד האמירויות.
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ התייחס לידיעה והגדיר את תפיסת רשת המרגלים כ"לחלוטין לא נכונה". שר החוץ האמריקאי מייק פומפאו הטיל ספק באמיתות הדיווחים ובראיון לרשת "פוקס ניוז" אמר: "לאיראן יש היסטוריה של טענות שקריות". פומפאו הוסיף כי "יש רשימה ארוכה של אזרחים אמריקאים שאנחנו פועלים להשיב הביתה מאיראן".
הדיווח על חשיפת רשת ריגול של ה־CIA באיראן הגיע על רקע המשבר בין הרפובליקה האיסלאמית לבין המערב והמתיחות הגוברת במפרץ הפרסי, כאשר השיא האחרון הגיע בסוף השבוע ‑ אז השתלטה איראן על מכלית נפט בריטית באזור מצרי הורמוז. המכלית, שעל סיפונה היו 23 אנשי צוות, נמצאת בשלב זה בנמל האיראני בנדר עבאס. האיראנים התגרו אתמול בבריטים ופירסמו סרטון המציג את אנשי הצוות שהיו על הסיפון ישובים יחד בחדר הפיקוד של המכלית, כשאיש משמרות המהפכה שומר עליהם.
לפי דיווח בטלוויזיה הממלכתית של איראן, כל אנשי הצוות שעל המכלית הבריטית "במצב טוב ובריאים". לפי האחראי על נתיבי השיט והנמלים באזור הורמוז, אלחמוראד אפיפיפור, המכלית תישאר בידי איראן כל עוד החקירה בעניינה נמשכת. בריטניה, יחד עם שותפותיה האירופיות גרמניה וצרפת, מנסה בכל דרך להימנע מהסלמה נוספת.

