yed300250
הכי מטוקבקות
    צילום: אוהד צויגנברג
    חדשות • 22.07.2019
    "אנחנו קורסים תחת העומס"
    הם רואים את החולים המצטופפים במסדרונות, את המחסור בכוח האדם ואת המשימות הנערמות • אבל מה ששבר אותם היה האיום לקצץ בשכרם • אחרי מו"מ ממושך יישבתו היום האחים והאחיות בכל בתי החולים • חדרי הניתוח ומחלקות האשפוז יעבדו במתכונת חירום • במשרד הבריאות יפנו לבית הדין לעבודה
    ענבר טויזר

    המאבק עולה מדרגה: היום החל מ־7 בבוקר יפתחו האחיות בכל רחבי הארץ בשביתה כללית עד להודעה חדשה, זאת לאחר שאמש התפוצץ המשא ומתן עם משרדי האוצר והבריאות. השביתה תקיף את כל בתי החולים, מרפאות בריאות הציבור וקופות החולים. חדרי ניתוח יעבדו במתכונת חירום, ובכל מחלקות האשפוז יינתנו שירותים במתכונת מצומצמת.

     

    האחיות פתחו בשביתה לאחר שבועות ארוכים בהם הן נמצאות בסכסוך עבודה מול משרדי הבריאות והאוצר. סיבת השביתה נעוצה בעומס המוטל עליהן ובנהלים בהם הן נדרשות לעמוד, כל זאת תוך שהן לא מתוגמלות על כך כראוי. עוד מוחות האחיות על מצוקת כוח אדם ועל מבדקי האיכות (מבחני האקרדיטציה) אותם עובר בית החולים אחת לשלוש שנים. לאור החלטה של משרד הבריאות, רישיון העבודה של בית החולים תלוי במבחן הזה, ולטענת האחיות כדי לעבור אותו ההנהלה מבקשת מהם ליצור מצג שווא ולעמוד בסטנדרטים לא ריאליים. במאי האחרון התפרסם ב"ידיעות אחרונות" כי הסתדרות האחיות מאיימת לשבות בעקבות כך, וכעת האיום מתממש.

     

    הקש ששבר את גב הגמל מבחינתם של האחים והאחיות היה כאשר בשבוע שעבר הורה מנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב לבתי החולים לקצץ בשכרם בעקבות העיצומים. העיצומים החלו לפני כחודש לאחר שהאחים והאחיות לא שיתפו פעולה עם המטלות לאקרדיטציה.

     

    במחאה על הנחייתו של מנכ"ל משרד הבריאות הפגינו אמש כ־200 אחים ואחיות מחוץ למשרד הבריאות בירושלים. האחים נשאו שלטים: "תנו לאחיות לחיות" וצעקו: "בושה של בקרה". אירן פשאי, אחות 30 שנה, סיפרה: "האחיות נדרשות לעסוק בדברים לא מהותיים, לשבת מול המחשב ולערוך בקרה. עובדים תחתיי אנשים שמוכנים לתת את הנשמה כדי לטפל בחולים, אבל לצערנו הרב זה נגזל מאיתנו. אחות לא יכולה להיות גם מול המחשב וגם ליד המטופל". גם צביקה הופמן, אח במחלקה הכירורגית של בית החולים הלל יפה, הוסיף: "אין התאמה בין כמות החולים שאנו מופקדים עליהם לבין המשימות שאנו נדרשים לבצע. אנחנו קורסים תחת העומס".

     

     

     

    במסגרת השביתה במחלקות טיפול נמרץ יעבוד צוות סיעודי מצומצם. במחלקות פגים, יונקים, חדרי לידה, דיאליזה, אונקולוגיה ויחידות פריון יעבוד צוות סיעודי במתכונת מצומצמת. בתי חולים גריאטריים ופסיכיאטריים יעבדו במתכונת מצומצמת. בכל בתי החולים יוקם צוות סיעודי לשעת חירום ובכל בתי החולים תוקם ועדת חריגים.

     

    מהסתדרות האחיות נמסר: "האחים והאחיות בישראל אינם עובדי כפייה. משרדי הבריאות והאוצר הם האחראים הישירים לכך שהמחלקות בבתי החולים עלו על גדותיהן והמסדרונות ממשיכים להתמלא".

     

    ממשרד הבריאות נמסר: "נציגי המדינה נפגשו אתמול עם הסתדרות האחיות במטרה למנוע את הפגיעה הצפויה במטופלים כתוצאה מהשביתה המתוכננת. לצערנו המגעים לא הגיעו להסכמה. המדינה תפנה לבית הדין לעבודה". ממשרד האוצר לא נמסרה תגובה.

     

     

    לילך אליהו, אחות נשים במרכז בריאות האישה בבני ברק

     "בעבר אחות הייתה עושה דברים פשוטים והיום התפקיד השתנה והתרחב – העומסים הם רבים וגדולים. כל כמה דקות נולדת מטלה – איך אפשר לתת טיפול מודרני עם תקינה ישנה? הגיע הזמן שמשרד הבריאות ישנה את תקינת האחיות בצורה הולמת לכמות המשימות והנהלים שהאחיות קיבלו עצמן עם השנים".

     

    צילום: אוהד צויגנברג
    צילום: אוהד צויגנברג

     

    איאד אבו־סארה, אח במיון הדסה הר־הצופים בירושלים


    "אני דורש להוריד את העומסים על המיון, כי אני מאוד רוצה להתפנות לזקנה שממתינה בפרוזדור, להחזיק לה את היד ולתמוך בה. פשוט מונעים את זה ממני. במקום זאת אני נדרש להקליד ולהתעסק באומדנים שגוזלים ממני זמן יקר שיכולתי להקדיש למיטת החולה במקום למקלדת".

     

    צילום: אוהד צויגנברג
    צילום: אוהד צויגנברג

     

    איריס אביטל, אחות בלשכת הבריאות נפת רמלה

     "משנות ה־ 80 ועד היום המצב רק הולך ומחמיר. מוסיפים לנו מטלות בלי סוף, האוכלוסייה גדלה ואין לנו תוספת כוח אדם. האחיות פשוט מתמוטטות. לאחרונה הייתה מגפת חצבת, והאחיות הגיעו לעבוד בחול המועד כדי לחסן את כולם - עד היום הן לא קיבלו את הכסף על העבודה הזו".

     

    צילום: אוהד צויגנברג
    צילום: אוהד צויגנברג

     


    פרסום ראשון: 22.07.19 , 23:28
    yed660100