yed300250
הכי מטוקבקות
    צילום: אבי מועלם
    חדשות • 22.07.2019
    ברק קורא לאיחוד; פרץ קורא לו לפרוש
    יובל קרני | כתבנו לענייני מפלגות

    נמשכים העימותים בגוש השמאל על רקע החלטתו של יו"ר מפלגת העבודה, ח"כ עמיר פרץ, שלא להביא לאיחוד עם מרצ ומפלגת "ישראל דמוקרטית".

     

    יו"ר מפלגת "ישראל דמוקרטית", אהוד ברק, החליט אתמול להחתים אזרחים על עצומה הקוראים למפלגות השמאל להתאחד לקראת הבחירות. ברק כתב, כי הוא מוכן להיות במקום ה־10 של כל מפלגה אשר תהיה חלק מאיחוד מפלגות השמאל. "זה הזמן לפעול", כתב ברק. "הניצחון בבחירות הוא לא הדבר הכי חשוב. הוא הדבר היחיד שחשוב. תפקידנו - לעשות מה שצריך, כל מה שצריך, בשביל לנצח. השיקולים האישיים - לא רלוונטיים. אם זה מה שיוביל לאיחוד גדול במחנה הדמוקרטי - אין לי בעיה להיות במקום ה־10. זו לא העת להיפרד. זו העת להתאחד".

     

    ברק צירף סרטונים שבהם הוא חותם על עצומה הקוראת לאיחוד מפלגות, כאשר המסר הוא ליו"ר מפלגת העבודה עמיר פרץ. "שאלו אותי: עדיין אפשר להתאחד?" הוסיף ברק. "זה מה שעניתי: עוד לא מאוחר. עם ישראל לא יסלח למי שימנע את האיחוד. חתמו עכשיו על העצומה".

     

    לעומת הקריאות לאיחוד, השיב יו"ר העבודה פרץ בהצעה משלו: אהוד ברק - תפרוש. פרץ טען, כי הצטרפותו של ברק למערכת הפוליטית פוגעת במחנה השמאל ומונעת חילופי שלטון בבחירות הקרובות. "אהוד ברק צריך למצוא את הדרך המכובדת לא לפגוע בסיכויים להחליף את השלטון", אמר פרץ. גם מספר 2 בכחול־לבן, ח"כ יאיר לפיד, קרא לברק לפרוש כדי לא לגרום לאחת המפלגות הקטנות שלא לעבור את אחוז החסימה. הקריאות לפרישתו של ברק הושמעו גם מפי אנשי מרצ. הטענה היא שהוא מדשדש בסקרים סביב אחוז החסימה, ועשרות אלפי קולות עלולים ללכת לאיבוד.

     

    בתוך כך, בכירים במפלגות מרצ וישראל דמוקרטית פנו בימים האחרונים לח"כ סתיו שפיר והציעו לה להצטרף לאחת המפלגות. שפיר השיבה בשלילה וטענה כי אינה מתכוונת לעזוב לבדה את מפלגת העבודה, אלא רק אם ייכשלו הניסיונות להביא לאיחודים נוספים של מפלגת העבודה ומפלגות אחרות בגוש.

     


    פרסום ראשון: 22.07.19 , 23:33
    yed660100