מנכ"ל משרד הבריאות לשעבר: חליתי בסוכרת בגלל הטיפול בחטיפת 3 הנערים
פרופ' ארנון אפק, מנכ"ל משרד הבריאות במבצע צוק איתן, תובע את ביטוח לאומי • לטענתו, זיהוי גופות הנערים במבצע "שובו אחים" ואירועים אחרים אליהם נחשף גרמו להתפרצות המחלה • הביטוח הלאומי סירב להכיר בו כנכה: לחץ הוא חלק מתפקידו
פרופסור ארנון אפק (56), המנהל בפועל של בית החולים תל השומר ומי שהיה ב"צוק איתן" מנכ"ל משרד הבריאות, מנהל מאבק משפטי מול ביטוח לאומי. במסגרת מאבקו מבקש אפק להכיר בו כמי שלקה בסוכרת נעורים בעקבות מצבי לחץ וקיצון שנגרמו לו כתוצאה מזיהוי גופות שלושת הנערים שנחטפו ונרצחו על ידי חמאס במבצע "שובו אחים", וכן בשל הצורך לקבוע אם חיילים נמצאים בין החיים או לא.
אפק נחשב לאחד האנשים המוערכים ביותר במערכת הבריאות ובעבר מילא שורה של תפקידים רגישים ובכירים, כשהוא תמיד נמצא במוקד ההחלטות. בשל מעמדו, הוא מעיד כי המראות שאליהם נחשף מתוקף תפקידו הותירו בו חותם עד היום הזה. עוד מוסיף אפק כי גם שביתת הרעב הגדולה של האסירים הביטחוניים, לפני חמש שנים, שבה נאלץ לטפל בראשית דרכו בתור מנכ"ל, גרמה לו ללחץ חריג עקב החשש שמוות של אסירים יביא למלחמה.
למרות אלו, ביטוח לאומי דחה את התביעה של אפק להכרה במחלתו על רקע עבודתו. לטענתם, כל האירועים שהתרחשו וטופלו על ידי אפק, כשהיה מנכ"ל משרד הבריאות, הם חלק מעבודה רגילה של מי שנושא בתפקיד בכיר זה.
אפק הגיש תביעה לבית המשפט. בהחלטה שהתקבלה באחרונה בבית הדין האזורי לעבודה של תל־אביב, על ידי השופטת רוית צדיק, נקבע כי אפק הצליח להוכיח התרחשותם של "אירועים מיוחדים" בעבודתו סמוך לפרוץ מחלתו, ובהם זיהוי גופות הנערים החטופים. השופטת אף דחתה את טענת ביטוח לאומי כי היות ואפק הוא פתולוג אין במראה הקשה של הגופות כדי להוות אירוע מיוחד עבורו. יחד עם זאת, טענתו של אפק שגם המשבר, שאיים להביא לסגירת בית החולים הדסה שבו הוא טיפל, הוא אירוע קיצון ‑ נדחתה. כעת שרוי התיק בבדיקה של מומחה רפואי. אם יוכר כנכה, יהיה אפק זכאי למענק או גמלה חודשית ולמימון טיפולים. תגובתו של אפק: "אני מאשר את העובדות, אגיב רק לאחר שתתקבל החלטה סופית במשפט".

