"המלכה מגיעה עם קייט לתה, הקלינטונים לקוחות קבועים, וגם הטראמפים שכרו אצלנו חדר"
הוא נחשב למלון הכי יוקרתי בלונדון: אין מצב שלא תמצאו בלובי שלו מפורסמים ועשירים — מהכוכבים ההוליוודיים הגדולים ועד לבני משפחת המלוכה. הסוויטה היקרה ביותר במלון "קורינתיה" תעלה לכם 24 אלף ליש"ט ללילה, ותמורת אלף פאונד תקבלו את מנת הקוויאר החביבה על האוליגרכים. "קייט מידלטון זוכה בלב שלנו תוך שניות, החיוך שלה ממיס", מספרים העובדים. כתבנו בבירה הבריטית קשר פפיון וקפץ לביקור במוסד הפאר בעקבות סדרת הטלוויזיה ב־yes שחושפת את הסודות מאחורי הקלעים
כאשר הנשיא טראמפ הגיע לא מזמן לביקור נשיאותי בבריטניה, המשמר עבר לדום! ולא רק משמר המלכה, אלא גם בתי המלון של לונדון, שהתחרו על הזכות לארח את פמליית הנשיא. טראמפ ורעייתו, מלאניה, אמנם לנו במעון השגריר האמריקאי בבירה הבריטית, אבל ארבעת ילדיו של הנשיא — איוונקה, דונלד ג'וניור, אריק וטיפאני — החליטו להניח את ראשיהם הזהובים על כריות הנוצה של מלון קורינתיה. לא ברור כמה שילמו הטראמפים על הלינה במלון, כיוון שמדובר בסוד כמוס, אבל יש לקוות שהם קיבלו לפחות הנחה. אחרי הכל, תג מחיר של 24 אלף ליש"ט ללילה (120 אלף שקל בתרגום לשקלים) לסוויטה נשיאותית הוא סכום מכובד גם כשאתה נשיא ארה"ב.
אין ספק שהשהות המתוקשרת של הטראמפים בקורינתיה הוסיפה למלון עוד כמה נקודות זכות במאבק היוקרה התמידי שמתחולל בין בתי המלון של הבירה הבריטית, אבל קורינתיה הוא לא עוד מלון. צלילה לשורשיו ההיסטוריים מגלה שהמדובר במבנה בעל ייחוס על־זמני, שנחשב לסמל בריטי שהצליח לפרוץ את גבולות ארצו. שתיים מהפרזנטריות המפורסמות ביותר שלו הן המלכה אליזבת וקייט מידלטון, שנוהגות להגיע למלון לתה מנחה, מלווה בסקונס עם קרם פרש ואבקת מלוכה.
הארוחה הסודית של המלכה
“אנחנו מאוד אוהבים את בני משפחת המלוכה ומארחים אותם לא מעט. אם מדובר בביקור פרטי זה פחות מסובך, אבל אם הם מגיעים לכאן כדי להשתתף באירוע פרטי זה ביג דיל שדורש התעסקות רבה בביטחון", אומר תומס קוך, מנהל המלון, בראיון בלעדי ל"ידיעות אחרונות". "מעל ראשה של המלכה מרחפת הילה אמיתית. לא מכבר המלכה הגיעה לכאן לארוחת ערב פרטית של 40 אנשים. היא הגיעה ברכבה, נכנסה ויצאה מהמלון בתום ארוחת הערב בלי שאיש ידע. אבל מי שמצליחה לזכות בליבך תוך שניות היא קייט. החיוך שלה ממיס אותך ויש בה אלמנט חמקמק ומלכותי מאוד מרשים. וויליאם והיא גורמים לך להרגיש ביטחון מלא באופן בו הם מנהלים שיחה נעימה".
ואז אתה צריך לשמור על ארשת של פאסון, כי בכל זאת.
"כמלון, אנחנו רוצים לתת להם להרגיש בנוח. יש חוקים בלתי כתובים כדי לאפשר זאת. אם בן משפחת המלוכה יושב לצד שולחן לתה מנחה או לארוחה, אני דואג שאף אדם לא ייגש לשולחן ושומר על הפרטיות שלהם. האתגר היום, בניגוד לעבר, הוא לוודא שאף אורח לא מצלם אותם עם הטלפון. אם אורח שולף את הטלפון, אנחנו מבקשים בעדינות לשמור על פרטיות בני המלוכה. זה מדהים, אגב, לראות את ההבדל בין המלון ומחוצה לו. בתוך המלון סלבס יכולים להיות מי שהם רוצים וזוכים לפרטיות מלאה, אבל אז הם יוצאים מהמלון ומחכים להם צלמי פפראצי — ואתה רואה כיצד הפרצוף שלהם מתחלף וכפתור ה'און' נדלק. הם נכנסים לדמות".
לא רק בני משפחת המלוכה או בני משפחת טראמפ רואים בקורינתיה את הבית שלהם הרחק מהבית. סלבס רבים מזמינים סוויטות במלון, וראיונות רבים של כוכבים הוליוודיים לתקשורת מתרחשים בין כותלי המלון. כך זכה המלון להפוך לכוכב הוליוודי בזכות עצמו, כשצולם לסרט תיעודי השוטח את המתחולל בין כתליו. הסרט, "מלון לעשירים ולמפורסמים ביותר" (yes דוקו ו־STINGTV), מתאר באופן מרשים את אחורי הקלעים של האופרציה המורכבת ביותר — השבעת רצונם ושמירה על פרטיותם של האנשים, שאין מחיר יקר מדי עבורם. בסרט מופיעים השחקן קובה גודינג ג'וניור והראפר וויל איי אם ("בלק אייד פיז"), הנחשבים ללקוחות נאמנים של המלון. אורחים ידועים אחרים של המלון הם הקלינטונים ומריה קארי.
כמו כל מלון עם ייחוס אריסטוקרטי, גם בניין הקורינתיה החל את דרכו כמבנה בעל ייעוד שונה לחלוטין, אך עם היסטוריה מפוארת. במשך שנים שימש הבניין כמבנה של משרד הביטחון הבריטי ובמלחמות העולם הוא אף שימש כמשרדי החירום של הממשלה הבריטית. בין לבין שכן שם מלון בשם "מטרופול", אבל רק לפני עשור הוחלט לפתוח במקום את המלון היוקרתי ביותר בלונדון — משימה קשה למדי בעיר שמשמשת מגרש המשחקים של אוליגרכים רוסיים ושייחים מנסיכויות המפרץ.
ביס שיישאר בזיכרון
ב־2007 הוחלט למכור את המבנה כדי לאזן במעט את הגירעון בתקציב הבריטי ו־130 מיליון ליש"ט מאוחר יותר הוא נרכש על ידי קבוצת משקיעים ממלטה. אז הוחלט להפוך אותו למלון פאר בן 294 חדרים. בעשור שחלף מאז שנפתח המלון לאורחים, הוא בהחלט מיצב את עצמו כמבנה אייקוני, מפואר ואריסטוקרטי. בחלל המלון נפתחה המסעדה "קרידג'ס באר אנג גריל" של השף עטור כוכבי המישלן טום קרידג'. לצד המסעדה היוקרתית (הזמינו מקום לפחות שבועיים מראש) פועל גם בר יין עמוס שנדלירים וריהוט עץ כבד, עם נגן פסנתר ואווירה בוהמיינית שמתמזגת היטב עם אור היקרות הנשפך פנימה מהרחוב הסמוך. החדר הזול ביותר במלון עולה 365 ליש"ט ללילה, הסוויטה היקרה ביותר — 24 אלף ליש"ט. החסכנים יכולים להתנחם בתה מנחה, הכולל שלושה מגשים מלאי כריכונים ותופינים, ב־55 ליש"ט. המתקדמים יכולים להזמין קוויאר או בקבוק יין באלף ליש"ט — מחיר השווה לכל כיס של אוליגרך. "אנחנו מוכרים מנה של ארוחת בוקר ב־22 ליש"ט", אומר קוך. "ברור ששתי ביצים לא עולות כך, אבל המחיר מגלם בתוכו את כל האופרציה האדירה סביב. מה עם עלות כלי החרסינה, שבהן אנחנו מגישים את הארוחות? צריך להבין שאנשים לא באים לכאן כי הם צריכים מלון - הם קונים רעיון או חלום מסוים של לייף סטייל. אנחנו מנסים להביא רובד אנושי ליוקרה. המסעדה שלנו מעניקה לך משהו שהוא מעבר לאוכל ודרינקים. אתה בא לאכול מנה שלא אכלת מעולם, לקבל פיסה שתישאר בזיכרון שלך לזמן ממושך. הקהל הצעיר שמגיע לכאן מתרשם מאוד מהשנדלירים, כי אין עוד כאלה בעולם. אבל אנחנו רוצים להיות רלוונטיים ולא להישען רק על ההיסטוריה של הבניין. אנחנו רוצים להיות מלון, לא מוזיאון".
איך אתם נשארים רלוונטיים לדור האינסטוש?
“גם הדור הצעיר רוצה שירות אישי. אנחנו מספרים לו סיפור באמצעות המלון ומעניקים חוויה אישית באמצעות שיחות. כשאדם מגיע אלינו, הוא רואה פנים מוכרות. אנחנו נסדר לו את השולחן האהוב עליו במסעדה או נדע איזה דרינק הוא אוהב ללגום. נמלא כל בקשה, כל עוד היא לא נוגדת את החוק. הגיעו אלינו אורחים עשירים עם כלב, אז התקנו דשא מלאכותי במרפסת הסוויטה, כדי שלכלב יהיה נעים. אנחנו משנים את הריהוט בסוויטות על פי בקשות אורחים, מטיסים דגני בוקר מיוחדים מארה"ב, אם זה מה שהאורח ביקש. פעם הטסנו מארה"ב מים מינרליים של מותג מסוים, שהיה מועדף על אורח שהגיע למלון. אנחנו לא שופטים בקשות — אלא ממלאים אותן".
קוך אומר — אולי משום שהוא מרגיש מחויב — שסלבס הם דווקא אורחים קלים. "הם בדרך כלל באים לעבוד כאן ומאוד עסוקים, אז אנחנו עושים מה שאפשר כדי להוריד דברים מהראש שלהם. הקלינטונים, למשל, הם אורחים קלים מאוד. הימים של להקות רוקנרול שהחריבו חדרים הם היסטוריה, גם כי בעידן הרשתות החברתיות הכל יוצא החוצה מהר, וגם משום שכוכבי הרוק של היום חיים אורח חיים בריא, אוכלים אוכל אורגני ומתאמנים במכון הכושר של המלון, במקום לשבור אותו".
ובתרבות הרשתות החברתיות, קל גם לאורחים לבקר אתכם בחומרה.
"נכון, כל אחד מבקר וכל אחד יכול להגיב. אנחנו מעסיקים 600 עובדים מלאי תשוקה, וכמו בכל מקום גם אצלנו טעויות מתרחשות. הטריק הוא להגיב באופן אמיתי לכל ביקורת ולהפיק לקחים. אבל הרשתות החברתיות גם מביאות איתן הרבה טוב: כשאני רואה אבא המעלה לרשת החברתית תמונה שצילם עם בנו במלון, אני מבין שהתמונה היא זיכרון שייצרב בחיי שניהם — ומרגיש בר מזל שאנחנו חלק מזה".
הלקוחות המרוצים של מלון קורינתיה:

