שלום כיתה א'!

עוד רגע כולנו נכוון שעונים מעוררים, נקרא ברחבי הבית "קדימה! אתם כבר מאחרים!", נחזור לשגרת הסנדוויצ'ים, ולתזזיתיות הבוקר. כן, 1 בספטמבר ממש כאן. ומה טוב יותר מלפתוח את הבוקר עם קערת קורנפלקס? והפעם כזאת שהכנו בעצמנו - טעימה יותר, בריאה יותר, והכי מפנקת שיש!

קורנפלקס ביתי! איך לא חשבתי על זה קודם, תהיתי לעצמי בזמן שנישנשתי מהצנצנת של הקינמונים שיצאו לא מזמן מהתנור. מדיפים לכל עבר ריח משכר של קינמון וסוכר.

 

זה לא ייאמן כמה קל להכין אותם בבית, להוציא את שלב גלגול הכדורים שדורש בעיקר סבלנות, וכמה טעים הם יוצאים. ועזבו זה, כאן תוכלו לשחק עם הקמחים, התוספות, הטעמים והגודל. להכין אותם בגרסה טבעונית או ללא גלוטן, עם קמח כוסמין או קמח שיבולת שועל. ואפילו לבחור את הממתיק שלכם וכמה לשים ממנו.

 

אתם יכולים להוסיף קקאו, חמאת בוטנים, טחינה גולמית, גרידת תפוז או כל תוספת שאתם אוהבים. ואם הבצק יוצא רך מדי בגלל שהוספתם טחינה? אין בעיה, תאזנו עם 3־2 כפות קמח. המתכונים כאן מאוד סלחניים.

 

שתהיה חזרה נעימה לבית הספר, לגנים, לאוניברסיטה ובכלל - חזרה חלקה לשגרה ואל תשכחו לתת לעצמכם כמה דקות של שקט עם קערת דגני בוקר וחלב קר, מבטיחה לכם יום שמח יותר.

 

קינמונים – הגרסה הביתית (והממכרת להפליא)

 

מה צריך:

 

• 1 ו־1/2 כוסות קמח מלא או קמח שיבולת שועל

 

• 1 כוס קמח לבן או קמח כוסמין בהיר

 

• 1 כף אבקת סודה לשתייה

 

• 2 כפיות אבקת קינמון

 

• 1/3 כוס שמן קוקוס

 

• 1/2 כוס סוכר חום דמררה (הבהיר)

 

• 1 כפית תמצית וניל איכותית

 

• 1/4 כוס מייפל (או דבש או סילאן)

 

• 2 כפות יוגורט או רוויון או חלב צמחי

 

ציפוי סוכר וקינמון (לא חובה ובכל מקרה הרוב המוחלט נשאר בקערה):

 

• 3/4 כוס סוכר לבן

 

• 1 כפית קינמון

 

כך עושים:

 

1. בקערה גדולה שמים את כל המצרכים ומערבבים היטב עד שנוצר בצק מעט דביק. מעבירים לשיש ולשים מעט עד שהוא מגובש.

 

2. מחלקים את הבצק לשניים, מניחים חצי אחד בין 2 ניירות אפייה (באמצע) ומרדדים לעלה דק־דק. כמה דק? כמה שיותר. ובכל מקרה, הכי חשוב שהבצק יהיה בגובה אחיד אחרת חלק יישרפו לכם בזמן שחלק עוד לא יהיו מוכנים.

 

3. מוציאים את נייר האפייה העליון ומחוררים בעדינות את הבצק עם מזלג בכל המקומות.

 

4. חותכים עם סכין ארוכה לקוביות בגודל שאתם אוהבים ומעבירים את נייר האפייה עם הבצק החתוך לתבנית תנור בגודל של נייר האפייה.

 

5. אופים בתנור שחומם מראש ל־165 מעלות במשך 17־12 דקות. תציצו מדי פעם לראות מה קורה עם הבצק. הוא צריך להשחים אבל לא להישרף ובכל מקרה הקינמונים מתייצבים ונעשים פריכים אחרי הצינון. אגב, אם זה לא קורה ניתן להחזיר אותם לתנור לעוד כמה דקות. ומה אם חלק השחימו והשאר לא? פשוט - מוציאים את אלה שמוכנים וממשיכים לאפות את השאר.

 

6. בקערה בינונית מערבבים את מצרכי הציפוי ומיד כשהקינמונים יוצאים מהתנור, בעודם חמים, שוברים לקוביות לפי חיתוך הסכין, מעבירים לקערה ומגלגלים בפנים. מעבירים לצנצנת סגורה היטב ושומרים עד שרוצים לאכול. עם או בלי חלב.

 

פופס וניל ושוקולד (או: כדורי עוגיות)

 

מה צריך:

 

• 1/2 כוס קמח שקדים

 

• 1/2 כוס קמח שיבולת שועל

 

• 1/4 כוס קמח כוסמין בהיר או קמח אורז או קמח לבן

 

• 1/4 כוס מייפל אמיתי

 

• 2 כפות חלב צמחי (שקדים/אורז/סויה)

 

• 1 כפית תמצית וניל איכותית

 

• 1 כפית שמן קוקוס

 

גרסת שוקולד:

 

• 2 כפות קקאו איכותי

 

עוד רעיונות לתוספות:

 

• 2 כפות חמאת בוטנים או טחינה גולמית או ממרח פיסטוקים או ממרח חלבה

 

כך עושים:

 

1. במעבד מזון, במיקסר עם וו גיטרה או בקערה גדולה, שמים את כל המצרכים ומערבלים היטב עד שנוצר בצק רך. אם רוצים חצי וניל וחצי שוקולד מוסיפים לחצי אחד קקאו ומערבבים היטב.

 

2. מעבירים למקרר ל־15 דקות. אם הבצק רך מדי, תלוי בקמח שהשתמשתם, אפשר להוסיף עוד 3־2 כפות קמח.

 

3. עם ידיים מעט רטובות יוצרים כדורים קטנטנים ומניחים על תבנית תנור עם נייר אפייה. הכדורים תופחים ממש מעט.

 

4. אופים בתנור שחומם מראש ל־165 מעלות במשך 17־12 דקות ומקפידים לפתוח את התנור פעמיים באמצע האפייה כדי לנער מעט את התבנית ולאפשר לכדורים לאפות בצורה שווה מכל הצדדים. הכדורים מוכנים כשהם מתחילים להזהיב ממש מעט.

 

5. מצננים לגמרי ורק אז מעבירים לקופסה סגורה היטב ושומרים עד שרוצים לאכול. עם או בלי חלב.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים