8 על: תפוח עץ
הוא מכיל ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים לרוב. מה עוד כדאי לדעת על תפוח העץ?
1. עץ התפוח עמיד מאוד לקור וזקוק למנות קור בחורף לצורך התעוררות טובה באביב. שטחי גידול התפוח בארץ מתרכזים בעיקר באזורי ההר הגבוה, שם התנאים מבטיחים קבלת צבע יפה ואיכות טובה של הפרי.
2. התפוח מכיל בעיקר פחמימות ומים, כ־ 86% ממנו. בתפוח עץ בינוני (כ־ 100 גרם) 52 קלוריות, 13.8 גרם פחמימות, כ־ 2.4 גרם סיבים ו־ 0.2 גרם שומן.
3. בעולם כ־ 7,500 זני תפוחים. בין המדינות העיקריות שמגדלות אותם: סין, ארה"ב, טורקיה, פולין ואיטליה.
4. התפוח נחשב לפרי עשיר בסיבים. בתפוח בינוני כ־ 2.4 גרם סיבים, שהם כ־ 10% מהצריכה היומית המומלצת למבוגר. סוגי הסיבים: סיבים מסיסים שקשורים לתחושת שובע והזנת החיידקים הטובים במעי, וסיבים שאינם מסיסים, למניעת עצירות ולהורדת רמת הסוכר והכולסטרול בדם.
5. בתפוח ויטמינים ומינרלים רבים, שהם מקור טוב לוויטמין C ולאשלגן ‑ המינרל העיקרי בתפוח, העוזר בשמירה על בריאות הלב.
6. בפתוח חמוץ יש אותה כמות פחמימות שיש בתפוח מתוק. הטעם החמוץ נובע מכמות חומצה גבוהה יותר.
7. הגרעינים של התפוח מכילים כימיקל בשם אמגדלין, שעלול לשחרר נגזרת של הרעלן ציאניד. אכלתם בטעות גרעין? אל דאגה ‑ בתפוח כשמונה גרעינים ואילו הכמות הרעילה למבוגר קרובה לזו הנמצאת בכ־ 140 גרעינים.
8. התפוח עשיר בסוכר פשוט מסוג פרוקטוז, סוכרוז וגלוקוז, ולמרות זאת האינדקס הגליקמי שלו (מהירות עליית הסוכר בדם לאחר האכילה) נמוך, בזכות תכולת הסיבים והפוליפנולים (נוגדי חמצון) הגבוהה שבפרי.

