זכרון יעקב: איטליה במדרחוב
• היה היו במדרחוב המרכזי של זכרון יעקב שתי מסעדות איטלקיות פופולריות – האחת "מנואלה" והשנייה "קוצ'ינה". והנה, החלל בו שכנה מנואלה הפך לגינת אירועים, ואילו במקום בו שכנה קוצ'ינה נפתחה מסעדת מנואלה המחודשת. מבולבלים? גם אנחנו, אבל כל ההיסטוריה הזאת לא מאוד משנה כשמתיישבים במבנה הנעים של המסעדה החדשה.
התפריט של השף נדב שרז מבוסס על מטבח איטלקי מהודק, מהסוג שמשפחות ישראליות מחפשות בצהרי שבת כשהן מזדמנות למדרחוב הנאה והעמוס. השירות יעיל ומתקתק, והטאבון האיטלקי שבמרכז המסעדה מבטיח טובות – ועד מהרה מגלים שגם מקיים.
כמו הרבה ארוחות איטלקיות כהלכתן, גם זו שלנו במנואלה נפתחה בסלט פנצנלה (56 שקל), קלאסיקה מארץ המגף הכוללת עגבניות לסוגיהן, קרוטונים, גבינת מוצרלה ובזיליקום. עוד בראשונות: פורטובלו פולנטה (46 שקל) – קוביות פולנטה צרובות עם פטריות פורטובלו, שום, פטרוזיליה ובלסמי מצומצם. שתיהן מוצלחות מאוד. מהטאבון הגיעה פיצה מרגריטה טובה (52 שקל) ומהכיריים ניוקי שרימפס ברוטב שמנת (84 שקל) ופפרדלה זנב שור (86 שקל) – מבוצעות כהלכה.
הכל נזלל עד תום, ומזל שנשאר מקום לקינוחים, עליהם אחראית, כמו בטרטוריות המשפחתיות של איטליה, אמו של השף – הקונדיטורית ניצה שרז. פנטסטיק – בצק פריך, דקואז פיסטוק שקדים, קרם פיסטוק ודובדבנים (42 שקל) – הסיט את המיקוד האיטלקי דווקא אל מחוזות פריזאיים משהו, וזו לגמרי מחמאה.
• מנואלה החדשה, המייסדים 41 זכרון יעקב, 04-6290249, כל השבוע 12:00־22:30

