ידיעות אחרונות
הכי מטוקבקות
    צילום: עדי הלמן
    24 שעות • 02.09.2019
    אני מניעה את עצמי לפעולה, מרימה לעצמי, וזה עובד
    אתם מכירים את שמרית הילל מריאליטי הבישול, אבל עכשיו תכירו אותה בזכות ספר המתכונים למטבח ולחיים שהיא מוציאה. בראיון ל"ידיעות אחרונות" היא מספרת: "ברגע שאת קמה בבוקר ובמקום להתבאס משני הקילוגרמים שעלית, את אומרת לעצמך למשל, 'איזה יופי הגבות שלי מסודרות' - האנרגיה של כל היום נעשית חיובית"
    שיר־לי גולן

    כאשר שמרית הילל קיבלה בזמנו את ההצעה להשתתף בריאליטי הבישול בזוגות "MKR המטבח המנצח" היא לא הבינה מה רוצים ממנה, מה לה ולבישול ראוותני מול מצלמות, ומה פתאום פריים־טיים עכשיו. מי שהייתה עד אז המנחה של התוכנית "זמן מיסטיקה" וסופרת, הייתה מרוצה מהפוזיציה שלה. אבל חברתה הטובה, ללי האס, התעקשה.

     

    "ללי התקשרה, סיפרה שהיא רוצה ללכת לאודישן, אמרתי לה בהצלחה ורק אז הבנתי שמדובר בפורמט לזוגות ושהיא רוצה אותי איתה. בהתחלה התנגדתי כי הבישול שלי ביתי מאוד, אבל הלכתי, וכשהבנתי שכנראה נעבור גם את האודישן השני, אמרתי, 'ללי, לא. מה לי ולבישול עם שעון על הראש, כששלושת הדברים שמרגיעים אותי הם בישול, ריצה בבוקר וכתיבה?', אבל היא התעקשה ואחרי חודש של התלבטויות הבנתי שזו ההזדמנות שלי ליישם את מה שאני מטיפה לו עם המתאמנים שלי - לצאת מאזור הנוחות", אומרת הילל, 41, שהיא קואצ'רית העוסקת בייעוץ זוגי ומרצה בכל הארץ בענייני מוטיבציה.

     

    "אז הלכנו, והיה מטורף, עשינו עבודה מושלמת והתחוורו לי הכוחות שלי והקשר בין החיים למטבח. הרי כל מה שקורה כשמבשלים יחד במטבח אחד קורה גם בחיים - חיה ותן לחיות, תבין מה חשוב לי, תרים לי. בתקופת הצילומים היינו יחד 24/7, לא ישנתי ולא אכלתי, הייתי רזה בטירוף, ובעלי והילדים התעוררו בכל יום למטעמים שהתאמנתי על הכנתם מארבע לפנות בוקר. הגענו למקום השני בגמר, וביום שאחרי התוכנית ישבתי עם חברה לקפה ולא הצלחנו להחליף משפט כי בכל רגע מישהו ביקש איזה מתכון. החברה אמרה לי 'יאללה, תוציאי ספר מתכונים ויירדו ממך'".

     

    אז היא ישבה וכתבה את "המתכון המנצח - תובנות ומתכונים למטבח ולחיים", והוציאה אותו בהוצאה עצמית (118 שקלים). הספר מכיל מתכונים גם למטבח וגם לחיים, ומחולק ל־16 פרקים שבכל אחד מהם תובנות בתחומים שונים * אימהות, זוגיות, כסף, חברות, ניהול זמן, הצלחה והטענת הבטרייה.

     

    "אני מתעקשת על מתכונים פשוטים וקלים להכנה. אחרי הכל, גדלתי ברמת עמידר, לא על מסעדות מישלן, וכשאכלתי במסעדות האלה בבגרותי - לא פעם יצאתי רעבה. לעומת זאת, תני לי לאפה עם שיפוד וצ'יפס, או פיתה עם חביתה ומלפפון חמוץ, ואני מאושרת. אבל המתכונים הם בונוס, הם השעועית שליד הסלמון. המהות של הספר היא התובנות שמבוססות כולן על מסלול החיים האישי שלי, על בחירות שעשיתי ועל דברים שלמדתי והרגשתי שאני רוצה להעביר הלאה כדי לחזק נשים אחרות. ספרי העצמה יש בשפע, אני מציעה טקסט שמלמד אותך להיות מרוצה מעצמך".

     

    תלמדי אותי.

     

    "ברגע שאת קמה בבוקר ובמקום להתבאס משני הקילוגרמים שעלית או מהקמט החדש, את אומרת לעצמך למשל, 'איזה יופי הגבות שלי מסודרות' - האנרגיה של כל היום נעשית חיובית, את מבסוטית מעצמך, את מחייכת לסביבה, את נותנת מאה אחוז מעצמך וזה מזין את המערכת. בעיניי, זה הבסיס, זה המתכון המנצח".

     

    וזה מצליח לך בכל יום? את מצליחה לא להתבאס משני הקילו המעצבנים האלה?

     

    "אני הכי פולנייה, אני אדם רגיל, והאתגרים שניצבים לפניי לא שונים, אז קורה שאני נשקלת בבוקר ואומרת לעצמי 'איזה באסה, עליתי', אבל ההבדל הוא בהתמודדות. כשזה קורה לי, במקום להיכנס למעגל של מרירות ועוד אכילה, אני יודעת לעצור ולומר לעצמי 'נגמר'. אני מניעה את עצמי לפעולה, מרימה לעצמי, וזה עובד".

     

    גם מאחורי הקלעים של ריאליטי הבישול, ששודר ב"קשת", הילל נדרשה למיומנויות הקואצ'ינג שלה. "הייתי הקואצ'רית של כולם, של המתמודדים ושל אנשי ההפקה, ולמדתי הרבה על עצמי, על הנחישות שלי, על יכולת ההכלה, על הסתגלנות ועל העבודה בתנאי לחץ. לא שכחתי את עצמי לרגע, לא התפרצתי, לא צעקתי, ידעתי מתי אני חייבת להטעין את הבטרייה שלי ועשיתי את זה, והעבודה עם ללי התנהלה מתוך הרבה כבוד הדדי והקפדה על תקשורת פתוחה. כשהיו עניינים בינינו - והיו, זה בלתי נמנע - מיהרנו ללבן אותם ולא לתת לכדור השלג הזה להתגלגל במדרון. מצאנו את הנוסחה שהפכה אותנו לזוג הכי חזק כצוות - לא להשאיר כעסים בבטן, לתת ספייס, לאפשר לכל אחת לבוא לידי ביטוי במה שהיא חזקה בו ולעזור זו לזו בין לבין. לא היה שם אגו, היו שם חזון והקשבה. וזה נכון לתוכנית כמו שזה נכון בחיים, וזה נכון עם חברה כמו שזה נכון בזוגיות".

     


    פרסום ראשון: 02.09.19 , 20:07