צו הקפאת הליכים למרכז ללימודים אקדמיים באור־יהודה

המרכז, שבו לומדים כ–3,600 סטודנטים, צבר חובות של 84 מיליון שקל • בבקשה לבית המשפט נטען כי "יש דחיפות עצומה במציאת פתרון מיידי שימנע את זריקתם של אלפי הסטודנטים לרחוב באמצע לימודיהם" • דיון ייערך ביום שני

המרכז ללימודים אקדמיים באור־יהודה, בו לומדים כ־3,600 סטודנטים, הגיש בקשה להקפאת הליכים לאחר שצבר חובות של כ־84 מיליון שקל. כך נודע ל"ידיעות אחרונות". השופטת עירית נוטוביץ'־וינברג הוציאה אתמול צו ארעי לבקשת המרכז לעיכוב הליכים נגדו, וקבעה דיון ליום שני הקרוב. המרכז ביקש צו הקפאת הליכים לצורך יישום תוכנית הפעלה והסדר. עוד ביקש למנות כנאמן את ד"ר שלמה נס ונאמן נוסף.

 

המרכז הוא מוסד אקדמי לא מתוקצב המאוגד כחברה לתועלת הציבור, ומשמש כמכללה ללימודי תואר ראשון ושני במגוון מסלולים שהעיקריים הם חינוך, לימודי היי־טק, פסיכולוגיה וניהול. בבקשת הקפאת ההליכים נטען באמצעות עוה"ד שי גליקמן, שותף מנהל מחלקת חדלות פירעון במשרד דורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' ועו"ד יונתן גמרניק מהמשרד, כי כ־3,000 סטודנטים הלומדים במרכז האקדמי וכ־700 סטודנטים חדשים שנרשמו לשנת הלימודים הקרובה מצויים בחוסר ודאות מוחלט ביחס לעצם היתכנות שנת הלימודים הקרובה, ומשכך הדחיפות העצומה במציאת פתרון מיידי שימנע את זריקתם של אלפי הסטודנטים לרחוב באמצע לימודיהם".

 

במרכז האקדמי רשומים 2,861 סטודנטים, מתוכם 1,964 לומדים לתואר ראשון ו־897 הלומדים לתואר שני. כן רשומים לשנת הלימודים תש"ף 705 סטודנטים נוספים. בחברה מועסקים 250 אנשי סגל אקדמי, 17 אנשי שיווק, 45 עובדי מנהלה ו־3 מנהלים. "למרכז האקדמי תרומה חשובה לעיר אור־יהודה, כשיש ערך חברתי במשיכת אלפי סטודנטים ושילובם בעיר", נטען.

 

עוד נטען שקיים פוטנציאל להמשך פעילות החברה בצורה מאוזנת, תוך קבלת גיבוי ושיתוף פעולה, כשהסכמות ראשוניות כבר הושגו עם מוסד אקדמי בכיר, אך לצורך השלמת הדברים והאפשרות להוצאתם אל הפועל נדרש צו הקפאת הליכים. "החברה סבורה שבהליך הנוכחי ניתן יהיה למצות מהלך של כניסת גורם בעל יכולות אקדמיות וניהוליות למרכז האקדמי, באופן שיאפשר מציאת פתרון ראוי לסטודנטים ולפתוח את שנת הלימודים הקרובה כסדרה לאלפי הסטודנטים הקיימים והשלמת הליכי הרישום עבור הסטודנטים החדשים כשאנו בתקופת השיא של הרישום. מרבית הסטודנטים משלבים את לימודיהם עם מקומות עבודתם, ולהפסקת הלימודים תהיינה השלכות לא מבוטלות על המשך עבודתם, ולא נרחיק לכת בכך שייתכן שלא יוכלו לשוב ולממן את לימודיהם בעצמם. בנוסף, חלקם אף התקשרו בהסכמי שכירות בקרבת המרכז האקדמי".

 

עו"ד שי גליקמן | צילום: סיגל סבן
עו"ד שי גליקמן | צילום: סיגל סבן

 

"מחנק תזרימי"

עוד נטען, כי "בעקבות רצף של אירועים שאירעו יחדיו, החברה הגיעה למצב של מחנק תזרימי שאינו מאפשר את המשך קיומה השוטף, כאשר בנק מזרחי, בו מתנהלת עיקר פעילות החברה, מסרב להעמיד לה אשראי נוסף ופנה במכתב במסגרתו ביקש להעמיד את החוב של החברה (כ־65 מיליון שקל) לפירעון מיידי".

 

עוד נטען כי "זה כשנה פועלת החברה ללא מנכ"ל וללא סמנכ"ל כספים, עניין שמעיד על הבעיה הניהולית־תפעולית במקום, כאשר הגורמים שמנסים לאפשר את המשך קיומה של החברה הם דירקטוריון החברה ונשיא המרכז האקדמי פרופ' חיים ברייטברט. יש לעשות כל שניתן על מנת לחתור להבראת החברה ולהצלת המרכז האקדמי, תוך שינוי מבני ומהותי של חלק מהגורמים המכבידים על התנהלותה, במטרה לייצב את תזרים המזומנים של החברה ולהסדיר את חובות העבר לנושיה".

 

בבקשה נטען כי החוב למזרחי־טפחות עומד על כ־65 מיליון שקל, לפועלים על כ־1.4 מיליון שקל ולמסד על כ־350 אלף שקל. החוב לעובדים וקופות גמל כ־4.6 מיליון שקל, החוב לספקים כ־7 מיליון שקל ולמשכיר הנכס של המרכז כ־4 מיליון שקל.

 

עם זאת, נטען כי בשנת הלימודים האקדמית הקרובה צפויה החברה לגבות מהסטודנטים כ־55 מיליון שקל. הסכום צפוי להותיר עודף תזרימי שיופנה לשירות חובות העבר. "לנוכח צפי ההכנסות של החברה לשנת הלימודים הקרובה לפי תלמידים רשומים, ובשים לב לתחזית ההוצאות של החברה (כ־50 מיליון שקל), צפויה יתרה תפעולית של כ־5 מיליון שקל".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים