yed300250
הכי מטוקבקות
    התקרית בכנסת אתמול: יו"ר הרשימה המשותפת מגיב לחוק המצלמות בצילום מקרוב של ראש הממשלה נתניהו | צילום: יצחק הררי, דוברות הכנסת
    חדשות • 12.09.2019
    נתניהו והערבים, מבט מקרוב
    “הערבים רוצים להשמיד את כולנו”, נכתב בהודעה שנשלחה מחשבון הפייסבוק של רה”מ • בליכוד התנערו מההודעה הגזענית: "טעות של עובד במטה, הדברים אינם על דעתו של נתניהו" • גופשטיין עקץ: “אותי פסלו על הרבה פחות מזה” • עימות בכנסת לאחר שחוק המצלמות נפל: יו"ר הרשימה המשותפת עודה ניסה לצלם מקרוב את נתניהו, והוצא מהאולם
    עמיחי אתאלי, מורן אזולאי ויעל פרידסון

    יחסיו של ראש הממשלה בנימין נתניהו עם הציבור הערבי בישראל ונציגיו אמנם לא ידעו ימים יפים רבים, אבל אתמול היה ככל הנראה אחד הפחות נעימים שבהם.

     

    סערה אחת החלה במרחב הווירטואלי, כאשר עמוד הפייסבוק של נתניהו העביר הודעה הכוללת ניסוחים מכלילים וגזעניים. "אסור שתקום בעוד שבוע ממשלת שמאל מסוכנת עם לפיד, עודה, גנץ וליברמן", נכתב בהודעה. "ממשלת שמאל חילונית, חלשה, שסומכת על הערבים שרוצים להשמיד את כולנו - נשים, ילדים וגברים - ותאפשר איראן גרעינית שתחסל אותנו. אסור לנו לתת לזה לקרות". בגוש השמאל־מרכז מיהרו לבקר את ההודעה, שגונתה כ"מסיתה", ובליכוד מיהרו לפרסם הבהרה. "מדובר בטעות של עובד במטה", נמסר. "ראש הממשלה נתניהו לא ראה את הדברים, לא אישר אותם, הם אינם על דעתו ואינם מקובלים עליו. כשהדברים הובאו לידיעתו הוא ביקש להסירם מיד".

     

    מי שנדרש לנושא אמש, בהתייחסות צינית, הוא איש “עוצמה יהודית” וארגון להב”ה בנצי גופשטיין, שבית־המשפט פסל אותו מלהתמודד לכנסת. “אותי פסלו על הרבה פחות מ’הערבים רוצים להשמיד את אותנו...’”, הוא צייץ בטוויטר.

     

    הסערה השנייה התרחשה בכנסת, והייתה הרבה פחות וירטואלית. היא החלה בהצבעה על חוק המצלמות - שאמנם נפל בוועדה המסדרת של הכנסת ביום שני, אך בכל זאת עלה להצבעה בקריאה ראשונה. הצעת החוק שקידם נתניהו, ושהוגשה על ידי הליכוד, ביקשה לאפשר לחברי ועדת הקלפי לתעד באופן חזותי או קולי את הליך ההזדהות וספירת הקולות בנקודות ההצבעה - ובליכוד לא הסתירו את כוונתם לנצל סמכות זו בקלפיות ביישובים ערביים, מה שפורש כמהלך שנועד לפגוע בשיעור ההצבעה בקרב הציבור הערבי. לאישור החוק נדרש רוב של 61 חברי כנסת לפחות, אך רק 58 תמכו בו - וכך החוק נפל.

     

    אולם הדרמה הגדולה החלה לאחר דבריו של ראש הממשלה בעד החוק, כאשר יו"ר הרשימה המשותפת איימן עודה התקרב לעברו והצמיד לפניו את הטלפון הנייד שלו - במטרה, כך נראה, להמחיש את רעיון המעקב על ידי מצלמות. "מה הבעיה?" הוא אמר לראש הממשלה, "חשבתי שהכל בסטורי". בתגובה, זינקו כמה חברי כנסת של הליכוד - בין היתר מיקי זוהר, יואב קיש ומאי גולן - לכיוונו של עודה, ואילו יו"ר הכנסת יולי אדלשטיין הורה להוציא את יו"ר הרשימה המשותפת מהאולם. בעקבות התקרית גם התקיים בירור בלשכת ראש הממשלה מול היחידה לאבטחת אישים, ועלתה ההצעה להצמיד לו מאבטח גם בכנסת כדי לא למנוע פרובוקציות.

     

    בהמשך, ניצלו חברי הכנסת של הליכוד את התקרית כדי לתקוף את עודה. ח"כ שרן השכל הגישה תלונה נגדו לוועדת האתיקה של הכנסת, והוסיפה: "אנו עלולים למצוא עצמנו ביום שבו ח"כ פראי, שלא עובר בדיקות ביטחוניות בכניסה לכנסת מתוקף חסינותו, גם פוגע פיזית בראש הממשלה". הגדיל לעשות מיקי זוהר, שהגדיר את האירוע כ"תקיפה" ודרש ממאבטחי הכנסת לפעול. "גורמי האבטחה בכנסת צריכים לבדוק ולחקור כיצד הצליח עודה להתקרב לראש הממשלה", הוא אמר. "עודה ניצל את חסינותו כדי להתחכך בראש הממשלה בניגוד לרצונו. אני לא סומך על עודה וחבריו ולכן מיהרתי לחצוץ בינו לבין ראש הממשלה. חבל שהמאבטחים לא הגיעו אליו לפניי. זה לא פחות מתקיפה".

     

    yed660100